Αναδημοσιεύουμε ένα βίντεο που δείχνει με τι πιο αποκαλυπτικό τρόπο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας σήμερα.

Στο βίντεο, που μάλλον υστεροχρονισμένα ανέβηκε στο διαδίκτυο από το npress.gr και το περιστατικό που απεικονίζει συνέβη την περσινή χρονιά σε αίθουσα ΕΠΑΛ της περιοχής Θεσσαλονίκης, βλέπουμε έναν προκλητικό μαθητή (αλητάμπουρα θα τον χαρακτηρίζαμε) που τραμπουκίζει με απίστευτη θρασύτητα καθηγήτριά του προκειμένου με απειλές να του σβήσει απουσία.

Εντύπωση δημιουργεί το κλίμα που διαμορφώθηκε στην τάξη, γεγονός στο οποίο συνέβαλλαν και οι συμμαθητές του δράστη - εις εκ των οποίων τράβηξε και το βίντεο - καθώς και η ιδιαίτερα ψύχραιμη αντιμετώπιση του τραμπούκου από την καθηγήτρια.

Πληροφορηθήκαμε από τις ειδήσεις της ΕΤ1 πως για την αχαρακτήριστη και εξοργιστική αυτή συμπεριφορά ο μαθητής τιμωρήθηκε με μία μέρα αποβολή. 

Θεωρούμε πως  η ποινή αυτή ήταν ουσιαστικά επιβράβευση, γεγονός που παροτρύνει για πολλαπλασιασμό φαινομένων μπούλινγκ και επιδεινώνει έτι περαιτέρω την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της χώρας. Και οδηγεί σε περιστατικά όπως αυτό της περασμένης εβδομάδας - πάλι στη Θεσσαλονίκη - του εξαναγκασμού μαθήτριας από συνομηλίκους της να "γλύψει" τουαλέτα στο σχολείο της.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.