Του Γιώργου Νικολαΐδη

Αναμφισβήτητα έχουμε άξιες θεατρικές ομάδες που επανειλημμένως μας (απ)έδειξαν την εθελοντική τους άριστη δουλειά, και που πλείστες φορές δεν θα είχαν τίποτε να ζηλέψουν από παραστάσεις επαγγελματιών ηθοποιών. Στα κινηματογραφικά όμως τι γίνεται; Η ιδέα σύστασης μιας κινηματογραφικής ομάδας στον Δήμο μας πλανιέται εδώ και μερικά χρόνια και θα έβρισκε ανταπόκριση σε άτομα, που θα είχαν την χαρά και το ενδιαφέρον της κινηματογραφικής δημιουργίας. Οι συζητήσεις επί συζητήσεων τουλάχιστον απ΄ ό,τι είδα και οι όποιοι προβληματισμοί στο θέμα αυτό, συνάντησαν την σύμφωνη μεν γνώμη πολλών, λέγοντας μάλιστα κάποιοι πως μια τέτοια ομάδα θα ήταν ίσως και πολιτιστικά απαραίτητη, αλλά και τον προβληματισμό τους συνάμα για το ποιος θα αναλάβει τον συντονισμό της.

Ως δημιουργοί λοιπόν ταινιών μ.μ. θα μπορούν(μπορούμε) να συμμετάσχουν ερασιτέχνες και μη, σεναριογράφοι, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές και φωτογράφοι, μουσικοί και κάθε ένας που θα ήταν συνεργάσιμος με τους υπολοίπους. Εδώ πρέπει να πούμε, πως το Διεθνές Φεστιβάλ των 2-λεπτων ταινιών επί 8 χρόνια, ήταν μια πολιτιστική διοργάνωση που ξέφευγε από τα συνήθη. Δυστυχώς η άμεση αυτή επαφή με κάποιους δημιουργούς, οι οποίοι είχαν και μια ευκαιρία έκφρασης της τέχνης τους, χάθηκε. Τονίζουμε πως μια τέτοια ομάδα δεν θα είναι μια ομάδα σινεφίλ, δεν θα έχει "προεδριλίκια" και "γενικούς γραμματείς", εισφορές μελών, αρχαιρεσίες και ότι άλλο έχουν επίσημοι σύλλογοι.

Εδώ κάνουμε το "κέφι" μας και χαιρόμαστε για το χόμπυ και την συνεισφορά μας. Σε σχετικές συζητήσεις που είχα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών κ. Παναγιώτη Τροκάνα, αυτός απέκλεισε - προς το παρόν τουλάχιστον - την αναβίωση του Φεστιβάλ. Αντιθέτως είχα την επανειλημμένη διαβεβαίωσή του, πως το ΔΗΠΠΑΚΥΘ θα "αγκαλιάσει" μια τέτοια πρωτοβουλία δημιουργών και θα γίνει αρωγός σ΄αυτήν την πολιτιστική πρόταση και προσπάθεια, με ότι μπορεί να είναι εφικτό και πραγματοποιήσιμο εκ μέρους του.

Όσοι λοιπόν θα έβρισκαν ενδιαφέρουσα μια τέτοια ομάδα, τους προσκαλώ να έρθουν σε επαφή μαζί μου στο κιν. 6945333259 και στο 2392026250. Το μέϊλ μου είναι gnborn2shoot@gmail.com και θα χαιρόμουν να μου γράψουν κάποιες σκέψεις τους για την όποια τους καλλιτεχνική εθελοντική συμμετοχή τους σε μια τέτοια ομάδα.

Τι λέτε λοιπόν; Πάμε για "Οσκαρ", "Χρυσό φοίνικα" η κάνουμε απλώς με ευχαρίστηση κάτι δημιουργικό;



Για τους νοσταλγούς (και όχι μόνον) του Φεστιβάλ των 2-λεπτων ταινιών, δείτε στιγμιότυπα από την 5η διοργάνωση καθώς και την ταινία εκτός συναγωνισμού "Πες ένα "Σ΄αγαπώ!"", πατώντας ΕΔΩ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.