Μας ψέγει, με σχόλιό του στο facebook, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θερμαϊκού, κ. Κώστας Κούτουκας, χρησιμοποιώντας μάλιστα και ιδιαίτερα οξυμένες λέξεις και χαρακτηρισμούς, επιχειρώντας να απαντήσει στο άρθρο μας που αναφερόταν στην "εξαφάνιση" των δύο δημοτικών οχημάτων από τον όρχο της Επανομής:

Κώστας Κούτουκας Επειδή ο τρόπος που μεταδίδεται η είδηση της κλοπής των παροπλισμένων οχημάτων είναι ξεκάθαρα συκοφαντικός και ιδιαίτερα προσβλητικός για όσους μετέχουμε στην διοίκηση του Δήμου θα αναφέρω τα εξής :
1. Ρωτήσατε τον καταγγέλλοντα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πως γνωρίζει λεπτομέρειες για την κλοπή και γιατί δεν πήγε αμέσως στην αστυνομία όπως είχε υποχρέωση εκ της ιδιότητας του να κάνει;
2. Γνωρίζετε ότι η κλοπή έγινε με την (προφορική;) συγκατάθεση – εντολή μέλους της διοίκησης για να αναφέρετε κάτι τέτοιο; Αν πράγματι το γνωρίζετε, το αναφέρατε στις αρμόδιες αρχές;
3. Η γενόμενη κλοπή όσο ευτελούς αξίας και να ήταν, φυσικά και αναφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θερμαϊκού με την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.
4. Είναι αυτονόητο ότι η εν λόγω κλοπή έγινε από ΚΛΕΦΤΕΣ!

Υπηρετούμε το Δήμο με προσήλωση στα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί, στη διάρκεια των οποίων και λάθη και παραλείψεις μπορεί να συντελεστούν και κρινόμαστε για αυτά καθημερινά. Κατηγορίες ανήθικες όμως δε γίνονται ανεκτές από κανέναν μας! Παρακαλώ να αποκαταστήσετε την αλήθεια συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στο να αποδίδονται «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ»


Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στον φίλο Αντιδήμαρχο, που ανέλαβε να απαντήσει για την διοίκηση του δήμου, ως εξής:

  • Την πρώτη ερώτηση έπρεπε να υποβάλλει ο ίδιος ή κάποιο μέλος της διοίκησης στον καταγγέλλοντα, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν το μόνο που ψέλλισαν κάποιοι - εκτός μικροφώνου - αναφερόταν στον χρόνο που ήταν ακινητοποιημένα τα οχήματα και αν αυτά βρίσκονταν εντός ή εκτός του όρχου.
  • Στην δεύτερη ερώτησή του απαντώ πως φυσικά και δεν γνωρίζω αν και ποιος έδωσε την συγκατάθεσή του (πώς θα μπορούσα άλλωστε). Αλλά δεδομένου πως ο γερανός βρισκόταν στον χώρο και σήκωσε τα οχήματα μέρα μεσημέρι και παρουσία θεατών, όπως αναφέρθηκε, μας δίδει την άδεια να το εικάζουμε (ως υπόθεση εργασίας, όπως το δηλώσαμε). Είναι δουλειά δική σας να βρείτε αν όντως συνέβη έτσι. Γιατί δεν μπαίνει κανείς αυθαίρετα σε ξένο - δημοτικό χώρο μέρα μεσημέρι - με γερανό - να κλέψει δύο βαριά οχήματα, αν δεν έχει τουλάχιστον την εντολή από κάποιον υπεύθυνο.
  • Σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά που υποβάλλατε, όπως μας πληροφορείτε (50 μέρες μετά την κλοπή και με αφορμή την ανάρτησή μας) έχουμε να ρωτήσουμε κι εμείς: ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ;;; Γιατί εξ όσων γνωρίζουμε έγινε ένα μήνα μετά το συμβάν και μάλλον ήταν και ελλιπής. Γιατί καθυστερήσατε τόσο; Είναι δυνατόν να βρεθούν τα κλοπιμαία, στα σκραπατζίδικα, μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;;


Χωρίς να έχουμε καμμία ειλικρινά πρόθεση να θίξουμε κανέναν, αρνούμαστε τους χαρακτηρισμούς που μας αποδίδονται. Αν και στα δώδεκα και άνω χρόνια που διαχειριζόμαστε τον "ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ" έχουμε δεχθεί ανάλογες επιθέσεις με ανάλογους χαρακτηρισμούς από ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ του δήμου Θερμαϊκού. Κι αυτό ίσως γιατί ενοχλούμε ..... Το κατανοούμε.
Αλλά θα συνεχίσουμε να πληροφορούμε για ότι συμβαίνει, ανεξάρτητα του ποιος θεωρεί πως θίγεται.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.