Σε μια εργασία στοχασμού με μεγάλη δόση χιούμορ, για την "Έξυπνη Παιδεία ως εφαρμοσμένη διδασκαλία", με μια διαρκή ταλάντωση από το Όολον στα Μέρη & από τα Μέρη στο Όλον με σκοπό την υπέρβαση των προβλημάτων στο χώρο τηςπαιδείας, είχαν τη χαρά να συμμετέχουν όποι όσοι παραβρέθηκαν χθες στο ΚΑΠΠΑ. Στην εκδήλωση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας.

Ο χαρισματικός φιλόσοφος, μαθηματικός, στρατηγικός αναλυτής ..... κά ( θα θέλαμε πολύ χώρο, όπως είπε κατά την προσφώνησή του ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου κ. Υψηλάντης, για να αναφέρουμε όλες τις ιδιότητες αυτού του ευφυούς ανθρώπου) κ. Νίκος Λυγερόςμε μια αρθρωμένη αλληλουχία προτάσεων που επέτρεπε την μετάβαση από ένα αρχικό σύνολο προτάσεων σε ένα αποδεδειγμένο συμπέρασμα και με όχημα το παιχνίδι και τις ασκήσεις, έδωσε στο κοινό υλικό για να σκεφτεί και εργαλεία που θα του επιτρέψουν να συλλάβει και να διατυπώσει ερωτήματα,  με κορυφαίο αυτό που θέτουμε προς τον ίδιο μας τον εαυτό: "Πώς γίνεται και δεν έθεσα νωρίτερα στον εαυτό μου αυτό το ερώτημα ;;".


Παρακολουθήστε την ομιλία του καθηγητή - δάσκαλου για να αντιληφθείτε πόσες χρήσιμες πληροφορίες και γνώσεις που αγνοούσαμε μέχρι χθες, μας έγιναν οικείες και άνοιξαν δρόμους στο μυαλό μας. Αναλογιστείτε πόσο θα κερδίσουν τα παιδιά μας που θα γίνουν αποδέκτες της έξυπνης παιδείας, μιας αναγαίας πρότασης - εφαρμογής που θα αλλάξει τα δεδομένα στη μάθηση, με τρόπο ευχάριστο και αποδοτικό για τους μικρούς ανθρώπους .....



Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιώργος Τσαμασλής, που αποχώρησε αμέσως μετά τον χαιρετισμό του, προφανώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και ο Πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ κ. Πασχαλιάς που επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Νίκο Λυγερό. Τον ομιλητή ετίμησε με πλακέτα και αναμνηστικό καπελλάκι του 3ου Δημοτικού ο κ. Υψηλάντης.

Να συμπληρώσουμε πως εξ όσων αντιληφθήκαμε ο κ. Λυγερός ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του διευθυντή του 3ου Δημοτικού Περαίας να βοηθήσει στην μεταλαμπάδευση της μεθόδου στην Περαία.









Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.