του ακτιβιστή

Χαράς ευαγγέλια για τους ποζάροντες δίπλα στα ηλεκτρικά αμαξίδια που παρέλαβε η ΔΕΥΑΘ προχθες. Ο Δήμαρχος Γιώργιος Τσαμασλής και ο συνεργαζόμενος με την διοίκηση Σίμος Καψάλας φρόντισαν να πανηγυρίσουν δεόντως στο facebook (μόνιμος χώρος προβολής των "επιτυχιών" της διοίκησής τους) για την απόκτηση των νεοφερμένων αυτοκινήτων.

Δεν παρέλειψαν βέβαια οι χειρίζοντες τη σελίδα του δημάρχου να μας τονίσουν την "προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας" προβάλλοντας το οικολογικό πρόσωπο του Τσαμασλή (αλήθεια η ρυπογόνα Mercendes δεν κυκλοφορεί ακόμα;; ).

Για οικολογική συνείδηση που αναπτύχθηκε, άμα τη φωτογράφηση των αυτοκινήτων, ποστάρισε και ο αντιδήμαρχος Καψάλας.

Ο μόνος που απέφυγε την απαθανάτιση, με τα άρτι αφιχθέντα οχήματα, είναι ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, εταιρεία που θα πληρώσει τα 19.000€ για την απόκτησή τους.

Και φυσικά όλη αυτή η επικοινωνιακή επίθεση μέσω των σόσιαλ μίντια είναι να εμπεδωθεί η οικολογική στροφή της νέας διοίκησης έναντι ποίου άραγε; Προφανώς της προηγούμενης καταστροφικής του Μαυρομάτη.

Μαθαίνουμε όμως, αυτό  επιμελώς απεκρύβη από τα ποσταρίσματα αλλά και από το σημερινό δελτίο τύπου που κοινοποιήθηκε από το (κατά περίπτωση) γραφείο τύπου του δήμου Θερμαϊκού.

Η απόφαση για την απόκτηση των δύο ηλεκτρικών αυτοκινήτων ελήφθη τον Ιούλιο του 2019 από την προηγούμενη Μαυρομάτη, την δε σύμβαση  υπέγραψε ο προηγούμενος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Άγγελος Σαμακοβλής, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από υπαλλήλους της 
εταιρείας, για την καταμέτρηση της κατανάλωσης νερού στους μετρητές, στους κεντρικούς οικισμούς .

Και αυτά τα αναφέρουμε όχι για να αποδώσουμε τίτλους στους προηγούμενους, άλλωστε οι διοικήσεις (είτε το θέλουμε είτε όχι έχουν - επιβάλλεται να έχουν - συνέχεια) αλλά για να θίξουμε την αμετροέπεια της σημερινής διοίκησης που θα πρέπει να πάψει να κοκορεύεται ανούσια για πράξεις των προηγούμενων.

Αλλά θα μου πείτε τα ίδια περίπου δεν έκανε και ο Μαυρομάτης που παρέλαβε και ευεργετήθηκε για τα πρώτα χρόνια με τη σύμβαση καθαριότητος που υπέγραψε ο προκάτοχός του Γιάννης Αλεξανδρής. Αποδεικνύεται πως όλοι ξεχνούν να αναφέρουν τα αυτονόητα, πόσο μάλλον να ευχαριστήσουν.

Και μιας και φτάσαμε στο "πνίξιμο" όσων καλών οφείλονται στους προηγούμενους και στην αυτονόητη συνέχιση των διοικήσεων, ας θυμίσουμε και μια περίπτωση βάσει της οποίας ωφελούνται οι δημότες (και αναμένουμε - βάσει της γνωστής τακτικής της να καρπωθεί η νυν διοίκηση).

Ήδη έχει βγει η σχετική απόφαση βάσει της οποίας επιστρέφονται σταδιακά (άμεσα πιστώνονται 230.000 €) τα 1.500.000 € που είχε καταβάλλει η διοίκηση Μαυρομάτη και αφορούν οφειλές και πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για παραλείψεις καταβολής ΦΠΑ και φόρου μισθωτών υπηρεσιών στην ΔΗΚΕΘ κατά την περίοδο πριν την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Χαρείτε τώρα και το διθυραμβικό δελτίο τύπου της διοίκησης Τσαμασλή για την επιτυχία απόκτησης των δύο ηλεκτρικών οχημάτων:

Προστασία του περιβάλλοντος στην πράξη από τον Δήμο Θερμαϊκού

Αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησής μας φιλοδοξεί να πετύχει η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού με την αγορά δύο (2) ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων (καταμετρητές υδρομέτρων) στην ΔΕΥΑΘ.

«Μολονότι θα μπορούσαμε να αγοράσουμε δύο συμβατικά αυτοκίνητα, εντούτοις θεωρήσαμε πως ΜΌΝΟ οι ενέργειές μας είναι αυτές που συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάδειξη και προαγωγή της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εξοικονόμησης ενέργειας», επισημαίνει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής.

Τα αυτοκίνητα, που είναι αθόρυβα, είναι ελληνικής κατασκευής και κοστίζουν 9.500€ έκαστο + ΦΠΑ, ενώ διαθέτουν κινητήρα 7.5 kw. Διανύουν 100 χλμ (80χλμ/ώρα) με έξι (6) μπαταρίες. Για τη φόρτιση τους δεν απαιτείται ειδική ηλεκτρολογική εγκατάσταση, ενώ το κόστος του ρεύματος ανέρχεται στα 0,80€/ώρα.

Μετά τα 15.000 χλμ επιβάλλεται η αλλαγή μπαταριών, αξίας, περίπου, 1000€. Τόσο το όχημα όσο και οι μπαταρίες έχουν εγγύηση δύο (2) ετών.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας για ένα καθαρότερο και φιλικότερο περιβάλλον, αφού συμβάλουν και στη μείωση της θέρμανσης, που προκαλείται από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η αγορά τους χρηματοδοτήθηκε από ίδια διαθέσιμα της ΔΕΥΑΘ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.