Αποτροπιασμό και οργή προκαλεί βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και στο οποίο απεικονίζεται άνδρας που φοράει μπουφάν με διακριτικά του ΠΑΟΚ να αναγκάζει νεαρό μετανάστη Μουσουλμάνο να κάνει τον χριστιανικό σταυρό και να κάνει επίκληση στον Χριστό και στην Παναγία.




Δεν αξίζει να σχολιάσουμε περαιτέρω την φασιστικής αντίληψης πράξη του "οπαδού".

Ούτε χρειάζεται να κρίνουμε τα κίνητρα της αποδοχής της ανάρτησης προφανώς από τον ίδιο ....

Η κυκλοφορία του συγκεκριμένου βίντεο - άγνωστο πότε τραβήχτηκε -  έγινε από οπαδό του Ολυμπιακού και βρίσκεται στο πλαίσιο της γνωστής κόντρας των δύο ομάδων που αλλοιώνει τον χαρακτήρα της αγωνιστικής άμιλας και παραπέμπει σε χουλιγκάκινικες μεθόδους.

Παρόμοιες πράξεις, όπως του εν λόγω οπαδού, καταρρακώνουν το ήθος των Ελλήνων, την δημοκρατικότητα, την ανεξιθρησκεία τους και το αίσθημα φιλοξενίας και ελευθερίας που διακατέχονται.

Η επιβολή και ο εξαναγκασμός σε ανήμπορο κι απροστάτευτο νεαρό μετανάστη θα πρέπει να είναι κατακριτέα και καταδικαστέα από κάθε σώφρονα Έλληνα. Πολύ δε περισσότερο όταν μ' αυτή αμαυρώνεται συνολικά μια προσφυγική ομάδα της Θεσσαλονίκης με μεγάλη ιστορία.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.