Σήμερα γιορτάζουμε τα 75 χρόνια από το τέλος του Β’Παγκοσμίου Πολέμου!

Τη μεγάλη νίκη των λαών κατά του φασισμού και του ναζισμού!

Στη χώρα μας οφείλονται ακόμη οι αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των ναζί, για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τη γενοκτονία, τις καταστροφές, την διάλυση των υποδομών, την αρπαγή των αποθεματικών, την καταστροφή της παραγωγής, το καταναγκαστικό δάνειο, την κλοπή των αρχαιολογικών θησαυρών.

Η σημερινή Γερμανία, ως κρατική οντότητα που διαδέχθηκε το Γ´Ράιχ του Χίτλερ, οφείλει να αποζημιώσει πλήρως την Ελλάδα. Οι πρώτοι που ομολόγησαν τη «συνέχεια του κράτους» ήταν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του γερμανικού κράτους, που, αμέσως μετά την επανένωση των 2 Γερμανιών στράφηκαν νομικά εναντίον της Ρωσίας, διεκδικώντας αποζημιώσεις για τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η υπόσχεση Ποτέ Ξανά Πόλεμος, που έδωσε η ανθρωπότητα το 1945 παραμένει ανεκπλήρωτη. Όπως ανεκπλήρωτη παραμένει η υπόσχεση για Λογοδοσία και Δικαιοσύνη.

Όσοι αγαπάμε την Ειρήνη, το ξέρουμε καλά: δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.