Απάντηση δίνει ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής σε πρόσφατη ανάρτησή μας "Πού πήγαν οι προβολείς από το 5Χ5 του Γυμναστηρίου Αινείας;".

Σ' αυτήν αναγνωρίζει - πώς θα μπορούσε να κάνει αλλιώς; - την ακρίβεια του ρεπορτάζ μας σχετικά με την μετακίνηση του ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου 5Χ5 από τη Μηχανιώνα στο Μεσημέρι.

Αποδίδει όμως ως δικαιολογία για την μεταφορά του, την ελλιπή αξιοποίησή τους από συλλόγους της Μηχανιώνας και θεωρεί πως θα προσφέρουν περισσότερα στο νέο τόπο εγκατάστασής τους.

Μας πληροφορεί πως θα γίνει διαγωνισμός για αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού (προφανώς στο γήπεδο Μεσημερίου) και τότε - όπως υποθέτουμε από το κείμενο - οι προβολείς και τα αλεξικέραυνα θα επιστρέψουν στον Αινεία. Και μάλιστα μας ψέγει αποδίδοντάς μας πρόθεση ψέματος αφού κατά την άποψή του εκ προθέσεως αποκρύψαμε τον διαγωνισμό, που για πρώτη φορά από την απάντησή του πληροφορηθήκαμε.

Αποφεύγει φυσικά να μας πει αν γνώριζε το Τοπικό Συμβούλιο Μηχανιώνας την τράμπα αυτή. Και ίσως να έπρεπε να απαντήσει σε κάθε καλόπιστο δημότη: "Αφού είναι σε εξέλιξη ένας διαγωνισμός για το Μεσημέρι για ποιό λόγο όλη αυτή φασαρία, που δημιούργησε αντιδράσεις στη Μηχανιώνα;"



Απάντηση του Δημάρχου στο δημοσίευμα του activistis.gr

"Πράγματι, είναι αλήθεια το γεγονός, που αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα του Activistis.gr με τίτλο: Πού πήγαν οι προβολείς από το 5Χ5 του Γυμναστηρίου Αινείας; και αφορά στο θέμα της μετακίνησης τόσο των προβολέων, όσο και των αλεξικέραυνων από το γήπεδο 5Χ5 του Αινεία στη Νέα Μηχανιώνα στο γήπεδο του Μεσημερίου.

Όμως, αυτό που δεν αναφέρεται στο ρεπορτάζ είναι ο λόγος για τον οποίο συνέβη. Το γήπεδο 5Χ5 του Αινεία από την ημέρα κατασκευής του έως σήμερα δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε αξιοποιήθηκε σε τακτική βάση από κάποιο σύλλογο λόγω της απομακρυσμένης θέσης του από τον πολεοδομικό ιστό και της δύσκολης πρόσβασής του από τους αθλητές και, έτσι, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν κάπου, όπου θα επιτελούσαν το σκοπό για τον οποίο αγοράστηκαν.

Παρ’ όλα αυτά, οι προβολείς και τα αλεξικέραυνα θα επανατοποθετηθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Έτσι, λοιπόν, η αλήθεια είναι τόσο σπάνια, που είναι υπέροχο να τη λες! Το να λες τη μισή αλήθεια, όμως, είναι σα να λες ένα ολόκληρο ψέμα.

Η νυν Δημοτική Αρχή καλείται να προστατέψει και να αξιοποιήσει προς όφελος των πολιτών κάθε περιουσιακό στοιχείο του Δήμου μας και όχι να προσυπογράψει την καταστροφή του. Η παροιμιώδης αδράνεια και αδιαφορία του παρελθόντος μετατράπηκε, με αυτή την κίνηση, σε απόλαυση δεκάδων μικρών και μεγάλων αθλητών. Και έτσι θα συνεχίσει για όλους, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες".

Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ
Γεώργιος Τσαμασλής


Σχετική δημοσίευση:

Πού πήγαν οι προβολείς από το 5Χ5 του Γυμναστηρίου Αινείας;

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.