Réseau International/19 mai 2020
Μετάφραση: Μ.Στυλιανού

Η Ρωσία προτίθεται να εγκαταστήσει πυρηνικά όπλα στην Κούβα –ικανά να πλήξουν ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια.

Η Ρωσία έχει την πρόθεση να αρχίσει το ταχύτερο την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων και υπερσύγχρονων συστημάτων αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας στην Κούβα. Ο λόγος είναι η αμερικανική πρόθεση ανάπτυξης πυρηνικών πυραύλων στην Πολωνία, που θα μπορούσαν να πλήξουν το μεγαλύτερο τμήμα του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η απεσταλμένη των ΗΠΑ στην Πολωνία Ζορζέτα Μοσμπάχερ επεσήμανε ότι εάν οι γερμανικές αρχές επιθυμούν τον περιορισμό της αμερικανικής στρατιωτικής επιρροής στην επικράτεια της χώρας τους, η Ουάσιγκτον θα μπορούσε θαυμάσια να συμφωνήσει με την Πολωνία να μεταφέρει εκεί τα πυρηνικά όπλα της, πράγμα που θα καθιστούσε την Ρωσία ακόμη πιο ευάλωτη.

Τα σχέδια της Ουάσιγκτον μοιάζουν με την κρίση των πυραύλων στην Κούβα, η οποία προκλήθηκε από την εγκατάσταση αμερικανικών πυρηνικών όπλων κοντά στα σύνορα της Σοβιετικής ΄Ενωσης, στην Τουρκία.

Η απεσταλμένη της Ουάσιγκτον στην Πολωνία εισηγήθηκε ότι η Βαρσοβία θα μπορούσε να αποδεχθεί την ανάπτυξη του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου στην Ευρώπη, σε περίπτωση άρνησης της Γερμανίας.

« Εάν η Γερμανία επιθυμεί να περιορίσει τις πυρηνικές δυνατότητές της και να εξασθενίσει το ΝΑΤΟ, τότε ίσως η Πολωνία – η οποία εκπληρώνει εντίμως τις (οικονομικές) υποχρεώσεις της και αντιλαμβάνεται τους κινδύνους που διατρέχει η ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ- θα μπορούσε να δεχτεί αυτόν τον εξοπλισμό»,δήλωσε στο Τουίτερ.

Κατά τους δημοσιογράφους, εάν η Πολωνία εξουσιοδοτούσε πράγματι την Ουάσιγκτον να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στο έδαφός της, η Ρωσία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στην Βενεζουέλα και την Κούβα, από το έδαφος των οποίων ένα πλήγμα κατά των ΗΠΑ μπορεί να καταφερθεί μέσα σε 30 έως 40 δευτερόλεπτα.


Πηγή:: https://avia-pro.fr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.