Σε λιγότερο από ένα μήνα έγινε "λάστιχο" το ποσό της δανειοδότησης που αιτήθηκε η ΔΕΥΑΘ από τον Δήμο. Κατά 479.000 € μειώθηκε η βοήθεια που ζητά τώρα η "κραταιά" δημοτική επιχείρηση ύδρευσης Θερμαϊκού.

Γιατί έγινε αυτό;

Γιατί ζήτησε επίσημα τα στοιχεία εσόδων της ΔΕΥΑΘ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μαυρομάτης (και ακόμα να τα λάβει); Ή για άλλους λόγους που δεν έγιναν γνωστοί;


"Τι θα γινόταν αν δεν είχε γίνει το έγγραφο μου;Ποιός ήταν ο προορισμός των 500.000€; Γιατί παραπλανήθηκε το συμβούλιο με αναληθή στοιχεία;" αναρωτιέται και ζητά πειστικές απαντήσεις ο πρώην δήμαρχος.

Δείτε την άποψη για την μετέωρη και υπερφουσκωμένη αίτηση δανειοδότησης της ΔΕΥΑΘ, όπως την δημοσιοποίησε ο Γιάννης Μαυρομάτης:


Στην οικονομική επιτροπή της 08/05/2020 η Δημ.επιχ.ύδρευσης υπέβαλε αίτημα δανειοδότησης απ'τον Δήμο,με το ποσό των 875.000€.
Το αίτημα ανήκουστο,παράξενο χωρίς τα ανάλογα επίσημα στοιχεία που θα το επιβεβαίωναν.
Το καταψηφίσαμε ενώ η διοίκηση το εκανε δεκτό!
Μάλιστα για να ανταποκριθεί στο αίτημα έπρεπε να δεσμεύσει απο το ΥΠΕΣΣ έσοδα απο τους Κ.Α.Π
Η δικαιολογία ήταν ότι υπήρχαν μειωμένα έσοδα της ύδρευσης λόγω COVID19.
Συγκεκριμένα για το διάστημα Μαρτιος-Ιούνιος το σύνολο των εσόδων θα ήταν(δες έγγραφο Νο 1)257.356€
Καταγγείλαμε την εισήγηση ως πλασματική,αφού τόσο τα έσοδα εμφανίζονται μειωμένα,τα δε έξοδα υπερεκτιμημένα.
Στις 12/5/2020 ζήτησα επίσημα με έγγραφο(δες έγγρ.Νο2) τα έσοδα Απριλίου.
Εως και σήμερα,έναν μήνα μετα δεν έλαβα απάντηση.
Ομως 04/06/2020 η Δημοτική επιχ.ύδρευσης φοβούμενη το σκάνδαλο που η ίδια προκάλεσε υπέβαλε νέο αίτημα προς την Οικονομική επιτροπή, τροποποιώντας το αρχικό,ζητώντας 396.000€.
Χωρις ίχνος ντροπής παρουσιάζει μέσα σε λιγότερο απο ένα μήνα τα έσοδα ηυξημένα κατα 500.000€(δες εγγραφο Νο3)
Τι θα γινοταν αν δεν είχε γίνει το έγγραφο μου;Ποιός ήταν ο προορισμός των 500.000€;Γιατί παραπλανήθηκε το συμβούλιο με αναληθή στοιχεία;
Κύριοι μη λειτουργείτε θεωρώντας τον Δήμο ως λάφυρο σας.Είμαστε παρόντες και δεν θα σας το επιτρέψουμε να βλάψετε τα συμφέροντα του Δήμου μας.






Σχετικές αναρτήσεις:

Η ΔΕΥΑΘ Σε Οικονομική Δυσχέρεια - Αιτείται Οικονομικής Ενίσχυσης Από Τον Δήμο Θερμαϊκού



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.