Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός είναι έτοιμος να υπογράψει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, αλλά η κυβέρνηση της Τρίπολης είναι απρόθυμη, λέει ο Λάβροφ στους υπουργούς της Αφρικανικής Ένωσης.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) είναι έτοιμος να υπογράψει τη συνθήκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός, αλλά η κυβέρνηση στην Τρίπολη είναι απρόθυμη να το πράξει, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Έκανε τη δήλωση μετά την τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του από την Αφρικανική Ένωση (Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Αίγυπτο και Νότια Αφρική).

Τον Ιανουάριο, ο LNA «θεώρησε ότι οι θέσεις του στο έδαφος ήταν πιο ευνοϊκές και δεν ήταν έτοιμος να υπογράψει ένα έγγραφο που ο Sarraj θεώρησε αποδεκτό», δήλωσε ο Lavrov. «Τώρα, ο LNA, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, είναι έτοιμος να υπογράψει ένα τέτοιο έγγραφο για την άμεση κατάπαυση του πυρός, αλλά αυτή τη φορά είναι η κυβέρνηση της Τρίπολης που δεν θέλει να το κάνει, στηριζόμενη στη στρατιωτική λύση».

Ο υπουργός είπε ότι παρόλο που όλες οι πλευρές δηλώνουν ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη Λιβύη παρατηρείται απροθυμία για την ειρηνική επίλυση του τραγικού εμφυλίου πολέμου που κατατρώει την βόρειο αφρικανική χώρα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.