του ακτιβιστή

Τραγελαφική χαρακτηρίζουν, φίλα προσκείμενοι κύκλοι ακόμη και στην κυβέρνηση, την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2857/13.7.20, ημ/νία κυκλοφορίας 14.7.20) μετά την ερμηνευτική που δημοσίευσε σήμερα το Υπουργείο Ανάπτυξης (βλέπε στο βάθος Άδωνη)

Κατά την ΚΥΑ, από τις 13 Ιουλίου έως και 31 Ιουλίου 2020, απαγορεύτηκε στο σύνολο της Χώρας η πραγματοποίηση "πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη Φορείς".

Με τις σημερινές διευκρινήσεις όμως, έρχεται η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων να εξηγήσει πως απαγορεύονται οι διοργανώσεις «πανηγύρεων», αλλά δεν απαγορεύεται η λειτουργία «εμποροπανηγύρεων».

Μάλλον έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια μετά την πανθομολογούμενη ορθή διαχείριση του πρώτου κύματος του κορονοϊού.

Με την παρατηρούμενη έξαρση των κρουσμάτων Covid-19, εσωτερικών και εισαγόμενων, διαφαίνεται μια μετέωρη στάση της κυβέρνησης που προσπαθεί να συγκεράσει τον κίνδυνο μιας αύξησης των περιστατικών με την περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των μικροεπιχειρήσεων και της εργασίας. Μέσος όρος μάλλον δύσκολο να βγει απ' αυτή την εξίσωση.

Σημάδι αυτού του τραγέλαφου, κατά την ταπεινή μας άποψη, αποτελεί και η διευκρινιστική ανακοίνωση:

"H Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων των κλάδων των αγορών του αρ.38 του ν.4497/2017 διευκρινίζει ότι, με την υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.44457-13.7.2020 ΚΥΑΒ΄2857, απαγορεύονται οι διοργανώσεις πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς και όχι η λειτουργία των ως άνω αγορών.
Για τις αγορές του αρ.38 του ν.4497/2017 (εμποροπανηγύρεις,κυριακάτικες αγορές, χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές αγορές, λοιπές οργανωμένες αγορές), ισχύουν οι κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας, όπως περιγράφονται στην υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.44076/ 11.7.2020 ΚΥΑ Β΄2798. "

Και δημιουργούνται πλέον εκτός από τα ...... πανηγύρια και άλλες απορίες:

Ακυρώνονται οι πολιτιστικές ανοιχτές εκδηλώσεις ή όχι;

Σύμφωνα με την ΚΥΑ..... ναι.

Σύμφωνα όμως με ανακοινώσεις (σημερινά δελτία τύπου πχ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) που προβάλλουν εκδηλώσεις μέσα στον Ιούλιο, στους κήπους της Βίλας Αλλατίνη ..... όχι.

Ποιό το αληθές;;;
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.