Αν θέλεις να προβλέψεις τα γεγονότα και να προσπαθήσεις να αποτρέψεις τις δυσοίωνες 
εξελίξεις και παράλληλα να ετοιμάσεις μια συγκροτημένη πολιτική σχεδίαση στα εθνικά θέματα καλό είναι να εξετάζεις και τι γράφεται στον διεθνή τύπο. Και ιδιαίτερα στον τύπο χωρών που ασκούν εξάρτηση στην χώρα μας (βλέπε ΗΠΑ, Γερμανία κλπ).

Μας κάνει φοβερή εντύπωση η άποψη που εκφράζεται από την Γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και που ωμά δίνει το περίγραμμα της επόμενης μέρας μετά την όξυνση των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο. Η οποία άμεσα και σαφέστατα θέτει ζήτημα συνεκμετάλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο, αφού θεωρεί πως η Τουρκία κέρδισε σ' αυτή την φάση μια "αδιαμφισβήτητη νίκη". Και μάλιστα φτάνει στο σημείο να υποδεικνύει τις κινήσεις υποταγής που οφείλει να κάνει η Αθήνα....

Παραθέτουμε το ρεζουμέ, όπως το δημοσίευσε η DW:

Στην ελληνοτουρκική διένεξη για τις γεωτρήσεις και τη διαμεσολάβηση της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, αναφέρεται σχόλιο της Süddeutsche Zeitung, το οποίο σημειώνει: «επειδή ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν φοβάται τους στρατιωτικούς κινδύνους, οι φρεγάτες των Τούρκων και των Ελλήνων ήρθαν επικίνδυνα κοντά. Η Καγκελάριος κατάφερε να διαμεσολαβήσει μεταξύ των δυο εταίρων του ΝΑΤΟ αλλά προφανώς την τελευταία στιγμή. Η Άγκυρα ανέβαλε προς το παρόν τις προκλητικές γεωτρήσεις της. Τώρα θα πρέπει να μιλήσουν. Αυτό όμως σημαίνει πως η Αθήνα θα πρέπει να απομακρυνθεί από τις σκληρές θέσεις της για τα κυριαρχικά δικαιώματα των 3.000 νησιών και νησίδων της. Κάτι που για τον ξιφομάχο Ερντογάν, ο οποίος προσβλέπει στο διαμοιρασμό των πρώτων υλών, είναι μια αναμφισβήτητη νίκη».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.