Έλλειμμα προνοητικότητας και αυτονόητης προετοιμασίας της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού, προς τους μαθητές του Δήμου Θερμαϊκού, διαπιστώνει με δελτίο τύπου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θερμαϊκός Νέα Πορεία, Γιάννης Μαυρομάτης. Αφορμή αποτέλεσε η ολιγωρία στην αντιμετώπιση των αναγκών, παρά την κατ' επανάληψη όχληση της αρμόδιας αντιδημάρχου απότην αντιπολίτευση και η  μεταβίβαση, καθυστερημένα, της υποχρέωσής της με μεταφορά κονδυλίων στους διευθυντές των σχολικών μονάδων για κάλυψη με λάπτοπ ή τάμπλετ των μαθητών που δεν έχουν την δυνατότητα για αγορά των απαραίτητων ηλεκτρονικών εργαλείων.
Εμείς από την πλευρά μας θα επισημάναμε όχι μόνο της έλλειψης των απαραίτητων hardware συσκευών αλλά και το ενδεχόμενο κόστος σύνδεσης σε παρόχους για την παρακολούθηση των μαθημάτων. Με δεδομένο το lockdown, την υποχρεωτική ανεργία και την οικονομική αδυναμία των περισσοτέρων νοικοκυριών θα περίμενε κανείς από το κράτος, τους δήμους και γιατί όχι από τις ακριβροπληρωμένες εταιρείες τηλεφωνίας να καλύψουν τα έξοδα συνδεσιμότητας για την πραγματοποίηση των μαθημάτων μέσω διαδικτύου.

Το δελτίο τύπου της παράταξης Θερμαϊκός Νέα Πορεία που θέτει το ζήτημα:

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τσαμασλής μίλησε για το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας ανακοίνωσε ότι μίλησε με τους διευθυντές των σχολείων και του μετέφεραν ότι το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών χρειάζεται ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την εκπαίδευση και γιατί ο Δήμος δεν θα είχε αυτή τη δυνατότητα, φρόντισε να τους χορηγηθούν χρήματα για να αποφασίσουν αυτοί σε ποια παιδιά θα χορηγήσουν.

Το θέμα το είχαμε εισηγηθεί ήδη από το Μάιο στην αρμόδια αντιδήμαρχο, μας είχε διαβεβαιώσει ότι όλα ήταν υπό έλεγχο και κύριο μέλημα της είναι οι μαθητές. Φτάνοντας στο Νοέμβριο και βλέποντας ότι τελικά η διοίκηση δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα για την προμήθεια τάμπλετ και μάλιστα τη στιγμή που φαινόταν στον ορίζοντα η πιθανότητα ενός δεύτερου lock down, τέθηκε εγγράφως εκ νέου ερώτημα στην αρμόδια αντιδήμαρχο και συγκεκριμένα στις 1 Νοεμβρίου, το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Με αφορμή την έκτακτη επιχορήγηση των σχολείων που ζητείται λόγω των νέων συνθηκών, ενημερώστε σας παρακαλώ αν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των μαθητών σε τάμπλετ/λαπτοπ έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Οφείλουμε να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες μάθησης στους μαθητές μας και να μην ασχολούμαστε μόνο με τον εξωραϊσμό των σχολείων. Αντίστοιχες σχολικές επιτροπές όπως στο δήμο Συκεών προχώρησαν ήδη από τον περασμένο Μάιο σε μαζική αγορά τάμπλετ/λάπτοπ.»

Δυστυχώς το παραπάνω ερώτημα μέχρι και σήμερα δεν έχει απαντηθεί! Και αυτό συμβαίνει γιατί ούτε και στα αυτονόητα δεν μπορεί να συνεννοηθεί η διοίκηση μεταξύ της. Ο Δήμος ούτε έχει καταγράψει πόσοι μαθητές έχουν ανάγκη υποστήριξης, ούτε έχει προβεί σε καμία ενέργεια για αγορά, μένοντας και σε αυτό το σημείο ουραγός σε σχέση με όμορους δήμους.

Αντί ο δήμαρχος να συνεννοηθεί επιτέλους με την Αντιδημαρχία παιδείας, το μόνο που κάνει είναι δηλώσεις χωρίς καμιά υπόσταση.
Επιτέλους ας πάρουν στα σοβαρά τον ρόλο τους και να επιτελέσουν το έργο για το οποίο ορίστηκαν, και όχι να υποβιβάζουν τα παιδιά μας σε μαθητές δεύτερης κατηγορίας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.