Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα, η γνωστή παροιμία.
Ταιριάζει γάντι στην περίπτωση Τσαμασλή κι αντιπολίτευσης.
Πάρθηκε χθες η απόφαση με την οποία 7,5 εκατομμύρια ευρώπουλα θα φύγουν από τις τσέπες των δημοτών και θα περάσουν στον εργολάβο καθαριότητας. Εγκρίθηκε χθες από την Οικονομική επιτροπή.
7.536.521.60 €
Φωνάζει ο Γιάννης Μαυρομάτης, φανταζόμαστε κι οι άλλοι αντιπολιτευόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά επί ματαίω.....
Ο κύβος ερρίφθη, η κολοσσιαίου μεγέθους αγορά υπηρεσιών από ιδιώτη εργολάβο έλαβε χώραν.
Τί κι αν θα καταγγείλουν τον Τσαμασλή; Αυτός πράττει κατά το δοκούν. Δεν φείδεται προφανώς κόστους (για εκατομμύρια μιλάμε!!!) προκειμένου να παίξει στο παιχνίδι της καθαριότητας και αν αποδείξει ότι μπορεί να κρατήσει τον δήμο καθαρό από σκουπίδια.
Τί κι αν οι εργαζόμενοι ήταν αντίθετοι ισχυριζόμενοι πως έπρεπε να εκμεταλλευτεί την προίκα των 5 απορριμματοφόρων και των 39 νέων εργαζομένων που έλαβε από την προηγούμενη διοίκηση.
Αυτός έχει το πλάνο του.
Το ενδιαφέρον εκτός από το ύψος της σύμβασης είναι η εξευτελιστική έκπτωση που έλαβε ο Δήμος Θερμαϊκού από τον (πλειο) (μειο) δοτούντα εργολάβο, που Ω ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ.
Εντάξει, έχουν ξαναγίνει παρόμοιοι διαγωνισμοί και στο παρελθόν. Αλλά, 7,5 μύρια, με έκπτωση 1,5% έκπτωση και μοναδικό συμμετέχοντα νομίζουμε πως είναι πρόκληση. Και ειδικά για τον Τσαμασλή που όταν ήταν στην αντιπολίτευση τους κατακεραύνωνε με στεντόρια φωνή και με δέσμευση ότι ο ίδιος δεν θα έπραττε το ίδιο.....
Γελάμε :)

Και από ό τι τον ψέγει με σημερινή του ανακοίνωση ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δεν θα σταματήσει εδώ.
Θα πασσάρει άλλα 5.400.000 ευρουλάκια σε ιδιώτες, τα οποία προορίζονται για συμβάσεις για την αποκομιδή ογκωδών και συντήρηση πρασίνου.
Μήπως να παραδώσει και σε ιδιώτες την διοίκηση του Δήμου για να ξεκουραστεί; Λέμε τώρα ....

Ακολούθως δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της παράταξης Θερμαϊκός Νέα Πορεία και αναμένουμε με έντονο ενδιαφέρον την άποψη της διοίκησης Τσαμασλή ......


Άλλη μια φορά αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του σημερινού δημάρχου Θερμαϊκού.

Άλλη μια φορά κατασπαταλά άδικα πόρους του δήμου και των πολιτών του, υπογράφοντας σύμβαση με ιδιώτη εργολάβο, π/υ 7.536.521.60€ για την αποκομιδή απορριμμάτων.

Είναι γνωστό πόσο "αρέσουν" οι φαραωνικές συμβάσεις τον κ.Τσαμασλή αφού προχωρά και σε άλλες συμβάσεις με ιδιώτες 3.000.000€ και 2.400.000€ για την ανάθεση της συντήρησης πρασίνου και διαχείριση ογκωδών αντίστοιχα.


Συγκεκριμένα ενώ 

-έχει αποκτήσει ο δήμος μας από τον Μάιο 2019 πέντε(5) νέα απορριμματοφόρα

-προσλήφθηκαν 39 μόνιμοι υπάλληλοι καθαριότητας 

-προμηθεύεται ο δήμος μας σε λίγους μήνες-όπως και όλοι οι δήμοι της χώρας-τέσσερα(4)

νέα απορριμματοφόρα

-υπάρχει μόνιμη παραδοχή του σημερινού δημάρχου σε κάθε Δ/Σ ότι η καθαριότητα στον δήμο μας είναι σε καλό επίπεδο με την υπάρχουσα σύμβαση που παρέβαλε από την διοίκηση μας με ετήσιο κόστος 1.000.00.€ (χωρίς τους 39 μόνιμους υπαλλήλους και τα 5 νέα απορριμματοφόρα).

Έρχεται όμως η κωλοτούμπα:

Ο σημερινός δήμαρχος αποφασίζει τον Ιούλιο του 2020 και ολοκληρώνει τον Ιανουάριο 2021 διαγωνισμό καθαριότητας με το ιλιγγιώδες ποσό για επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης 7.536.521,60€, διπλασιάζοντας το κόστος της αποκομιδής.

Μείνατε με ανοικτό το στόμα;

Ακούστε και το παρακάτω.

Η έκπτωση από τον ανάδοχο του έργου είναι μόλις 1,5%!!!


Ήδη σας φαίνονται όλα αυτά περίεργα;


Ετοιμαστείτε και για το τρίτο. Οι διαγωνιζόμενοι ήταν οι εξής: ΕΝΑΣ


Αντί λοιπόν, να κηρύξει άγονο τον διαγωνισμό, σήμερα 19.01 2021 στην Οικονομική Επιτροπή τον ενέκρινε επιβαρύνοντας τα ταμεία του δήμου μας και τους δημότες με το αστρονομικό ποσό των 7.500.000€.

Και μάλιστα όταν σε όλη την περίοδο της προηγούμενης δημοτικής περιόδου αλλά και προεκλογικά έλεγε ότι κανέναν διαγωνισμό δεν θα κάνει δεκτό, εφόσον έχει μικρό ποσοστό έκπτωσης και συμμετέχει μόνο ένας διαγωνιζόμενος.

"Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις".

Μπορούμε να αναφέρουμε κι άλλα όμως όλοι ξέρουμε και καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν τα παραπάνω αφού και ο καθένας μας διαχειρίζεται το δικό του σπιτικό και ιδιαίτερα σε δύσκολους και θυμωμένους καιρούς όπως είναι οι σημερινοί.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.