Με επιστολή προς στην Πρόεδρο της Κομισιόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά να ισχύσει ουσιαστικά υγειονομικό διαβατήριο για τους πολίτες της Ευρώπης, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του cov sars 2, ώστε να επιτρέπεται η διακίνηση πολιτών, όπως αναφέρει το Playbook του Politico.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μητσοτάκης θεωρεί πως είναι αναγκαίο προκειμένου να διασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας.

Χωρίς, σύμφωνα με το δημοσίευμα να είναι στις προθέσεις του να εφαρμοστεί υποχρεωτικά ο εμβολιασμός θα αποτελέσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού ένα επιπλέον κίνητρο ώστε να σπεύσουν οι Έλληνες να υποβληθούν στη λήψη των εμβολίων.

Ανεξάρτητα αν ο Έλληνας πρωθυπουργός παίζει ή όχι τον ρόλο του λαγού για την Ευρωπαϊκή Ένωση, προτείνοντας το μέτρο, θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη οδηγία περιορίζει την ελευθερία του πολίτη αφού στην ουσία τον εξαναγκάζει να προβεί σε εμβολιασμό, ανεξαρτήτως της όποιας επιθυμίας του.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τί στάση θα κρατήσει η Κομισιόν και θα επανέλθουμε.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.