Μέχρι χτες αυτά τα δέντρα έστεκαν ψηλά και περήφανα, προσφέροντάς μας οξυγόνο, πράσινο, σκιά, ένα πιο υγιές περιβάλλον. Σήμερα, οι ρίζες κι οι βάσεις τους παραμένουν εκεί, μάρτυρες του εγκλήματος. Κι οι πληγωμένοι κορμοί τους, όσοι δεν κόπηκαν και δεν φορτώθηκαν σε πορτ-μπαγκάζ ΙΧ, κείτονται πεταμένοι.
Δύο πεύκα, το ένα κουτσουρεμένο, αλλά όρθιο, και το άλλο μισοκλαδεμένο, γλίτωσαν προς το παρόν από τη μανία εκείνων που τεμάχισαν 12 αιωνόβια πεύκα στην καρδιά της Αγίας Παρασκευής.
«Έργο της Περιφέρειας», μου είπε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, «Τα δέντρα τα έκοψε ο Δήμος», μου είπε ο Περιφερειάρχες.
Η Αστυνομία προς το παρόν αρκέσθηκε στις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου ότι «έχει άδεια», αναφέροντας μια οικοδομική άδεια που έδωσε ο Δήμος στον εαυτό του το 2013, η οποία έχει λήξει, και η οποία σε καμμία περίπτωση φυσικά δεν μπορεί να νομιμοποιήσει κοπή συστάδας πεύκων, χωρίς ούτε αυτοψία από το Δασαρχείο, το Υπουργείο, αλλά και καμμία άλλη αρμόδια αρχή.

Η υποβάθμιση περιβάλλοντος είναι έγκλημα.

Τέτοιες ενέργειες δείχνουν τον πολιτισμό μιας χώρας και των αρχών της. Και πληγώνουν όσους ονειρευόμαστε μια χώρα με σεβασμό στους πολίτες, στα δημόσια αγαθά, στο φυσικό περιβάλλον.
Ενημέρωσα ήδη την Εισαγγελία και σε λίγο θα καταθέσω και μήνυση, μήπως σωθούν αυτά τα 2 πεύκα που απέμειναν και προστατευθεί η περιοχή.
Προσκαλώ κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να αντιδράσει και να ζητήσει από κάθε αρμόδια αρχή να πάψει η παρανομία.


Ζωή Κωνσταντοπούλου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.