της Δέσποινας Κουτσούμπα 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, την Παρασκευή μέρα μεσημέρι έξω από τη Βουλή συνέβη ένα σοβαρό τροχαίο: υπηρεσιακό όχημα (είτε κάποιου βουλευτή είτε της αστυνομίας) βγαίνοντας από το πάρκιγκ της Βουλής (ή στρίβοντας για να μπει) παρέσυρε και σκότωσε νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και κατέληξε. Μιλάμε λοιπόν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.
Τι θα έπρεπε να γίνει κανονικά;
Όπως όλοι γνωρίζουμε, σε περίπτωση οποιουδήποτε τροχαίου με τέτοια κατάληξη, ο δρόμος κλείνει, τα οχήματα που έχουν εμπλοκή στο συμβάν μένουν ακινητοποιημένα, καλείται η τροχαία, που καταγράφει το συμβάν, ο οδηγός του αυτοκινήτου που προκάλεσε το ατύχημα παραμένει εκεί και η τροχαία ζητάει τα ονόματα όλων των αυτοπτών μαρτύρων και τους παίρνει κατάθεση (και μιλάμε για πολλούς αυτόπτες, μέρα μεσημέρι στη Βασιλίσσης Σοφίας). Αν το τροχαίο είναι σοβαρό, ο οδηγός που το προκάλεσε κρατείται για να περάσει αυτόφωρο σε περίπτωση κατάληξης του θύματος. Πόσο μάλλον όταν το ατύχημα γίνει με οδηγό υπηρεσιακού οχήματος (δηλαδή κατά 95% αστυνομικό ή άλλα κρατικό υπάλληλο) έξω από τη Βουλή, όπου υπάρχει ειδική αστυνομική δύναμη που μπορεί να τα διασφαλίσει όλα αυτά. Μάλιστα, μετά την κατάληξη του μοτοσικλετιστή (σύμφωνα με πηγές λέγεται Ιάσωνας), η Τροχαία θα έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση με τα στοιχεία του οχήματος που προκάλεσε το θάνατο ενός ανθρώπου, και η Βουλή να μας ενημερώσει ότι ο οδηγός του οχήματος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Τι συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση;
Δύο μέρες μετά, δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση ούτε από την Τροχαία, ούτε από την Βουλή. Το θέμα της κατάληξης του μοτοσικλετιστή δεν έχει παίξει σε κανένα κανάλι επί δύο μέρες, εκτός από το ΚΟΝΤΡΑ στο οποίο έπαιξε χτες. Σύμφωνα με ένα βίντεο που κυκλοφορεί, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης της Βουλής (αρχι-τροχαίος) διαπληκτίζεται με αυτόπτη μάρτυρα (κούριερ) επειδή ο αυτόπτης καταθέτει (ον κάμερα!) ότι ο μοτοσικλετιστής ΔΕΝ πέρασε με κόκκινο και φορούσε κανονικά κράνος! Ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης της Βουλής, αντί να πάρει τα στοιχεία του αυτόπτη, τον απειλεί ότι θα του κόψει πρόστιμο "γιατί δεν φοράει κράνος"! (Αν δεν ήταν τόσο τραγική η στιγμή, θα θυμόμασταν όλοι το σχετικό ανέκδοτο με τον αστυνομικό αρκούδα!)


Στο ίδιο βίντεο δεν φαίνεται πουθενά ακινητοποιημένο το όχημα που προκάλεσε το ατύχημα. Οι υπόλοιποι αστυνομικοί της φρουράς της Βουλής δεν φαίνονται να ψάχνουν γύρω τους για αυτόπτες μάρτυρες (μην ακούσω "δεν είχαν αρμοδιότητα", ο κάθε πολίτης σε αντίστοιχη περίπτωση ψάχνει να βρει αυτόπτες και να πάρει τα στοιχεία τους, το χω δει με τα ματάκια μου).

Είναι προφανές ότι ο επικεφαλής της φρουράς της Βουλής στο βίντεο έχει βγάλει ήδη το συμπέρασμα ότι δεν έφταιγε ο (συνάδελφός του, κατά πάσα πιθανότητα) οδηγός του οχήματος για το τροχαίο και απλώς δεν θέλει η πραγματικότητα να του χαλάσει το αφήγημα. Θα μπορούσε να "συγχωρηθεί" προφανώς μια κακιά στιγμή ενεός ανθρώπου πάνω στη σύγχυση που παθαίνει οποιοσδήποτε όταν βρεθεί μπροστά σε θανατηφόρο τροχαίο, μόνο που συντρέχουν δύο σοβαρά ζητήματα. 

Το ένα είναι ότι δεν είναι "ο οποιοσδήποτε", είναι επικεφαλής αστυνομικός με ανάλογη εκπαίδευση και εμπειρία. 
Το δεύτερο, και πιο σοβαρό, είναι ότι διανύουμε την τρίτη μέρα μετά το συμβάν ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, Η ΤΡΟΧΑΙΑ, Η ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ.

Αυτό λέγεται συγκάλυψη ανθρωποκτονίας, όμως. Και όταν συγκαλύπτεις ανθρωποκτονία εξ αμελείας που έγινε μέρα μεσημέρι, έξω από τη Βουλή, δίπλα στο Σύνταγμα, ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ για το ποιον συγκαλύπτεις και γιατί! Με πρώτο ερώτημα ΑΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΕΙΤΕ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΕΙΤΑ ΟΔΗΓΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.

Το θέμα "βγήκε" και πάλι από τα social media. Ξέρετε, αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός μας ότι κάνουν κακό στη Δημοκρατία. Βγήκε η είδηση, βγήκε το βίντεο (που μετά έπαιξε στο ΚΟΝΤΡΑ και στο PROnews -βλ. σχόλια). Βγήκε ότι το όχημα ήταν χρεωμένο στην Ντόρα Μπακογιάννη. Το twitter βοά από χτες ότι ο οδηγός του οχήματος είναι από τη φρουρά της Μπακογιάννη και γίνονται και διάφορες υποθέσεις για το ποιος ήταν μέσα στο όχημα. Και βέβαια γίνονται εκκλήσεις να αναδειχτεί το θέμα για να μη θαφτεί.
Βεβαίως μπορεί να λέγονται και πράγματα που δεν ισχύουν, όπως το ποιοι επέβαιναν στο όχημα. 

Όμως ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ; Φταίνε οι χρήστες των social media; Όχι, φταίει η Βουλή, η Τροχαία και η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη που δεν έχουν βγάλει ούτε μία ανακοίνωση για να πουν τι συνέβη; 
Κι αν εγώ υποθέσω, με βάση όλα τα παραπάνω, ότι κάτι προσπαθούν να κρύψουν, ότι προσπαθούν να φτιάξουν μια ιστορία διαφορετική από την πραγματικότητα και να μας τη σερβίρουν, έχω επαρκείς λόγους πλέον για να το κάνω!

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη πριν λίγες μέρες αρθρογράφησε για τα θύματα της τρομοκρατίας και θυμήθηκε τη μάνα του Αξαρλιάν, και τον 20χρονο Αξαρλιάν που έφυγε ενώ ήταν αθώος. Και συμφωνώ μαζί της. Και ο Ιάσωνας (αν αυτό είναι όντως το όνομά του) ήταν αθώος. Κι αυτός θα έχει μάνα που κλαίει το παιδί της. Κι αυτή η μάνα θέλει να μάθει ποιος είναι ο δολοφόνος του παιδιού της και θέλει να τον δει να τιμωρείται (με την ανάλογη ποινή). Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, αν δεν θέλει να θεωρήσουμε όλοι ότι χρησιμοποιεί εργαλειακά και όποτε τη συμφέρει τη μνήμη των νεκρών, πρέπει εντός της ημέρας να βγάλει ανακοίνωση στην οποία να απαντά αν έχει εμπλοκή όχημα που ήταν χρεωμένο στην ίδια ή όχι, και να ζητά από τη Βουλή και την Τροχαία να πράξουν όλα τα νόμιμα για τον οδηγό του οχήματος και για τη μνήμη του νεκρού Ιάσωνα.

Γιατί, όπως είπαμε και στην αρχή, ένα τροχαίο δεν είναι πολιτικό θέμα. Η συγκάλυψή του, όμως, είναι σοβαρό πολιτικό θέμα. Και σιγά σιγά μαζεύονται πολλές εκδοχές συγκάλυψης γύρω από την κυβέρνηση και την αστυνομία της. Περιμένουμε λοιπόν μια ανακοίνωση που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει όλα τα παραπάνω.
(Φανταστείτε τώρα, αν όντως συγκαλύπτουν αυτό που έγινε μέρα μεσημέρι στην Βασ. Σοφίας, μόνο και μόνο για να μην δώσουν έναν συνάδελφό τους, απλώς φανταστείτε τι κάνουν όταν υπάρχουν συμβάντα που κανείς δεν ειναι μπροστά! Ο κ. Χρυσοχοίδης θέλει να πει κάτι ή καλύφθηκε με τις προχτεσινές "42 αλήθειες" από τα υπόγεια της ΓΑΔΑ;)

UPD Όπως επεσήμαναν χρήστες του twitter, στο σημείο υπάρχουν κάμερες. Και κάμερες της τροχαίας και άλλες. Άρα το συμβάν έχει ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ και εδώ και 3 μέρες μπορεί η Τροχαία ξέρει ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τι έγινε. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ;

UPD 2 Η Ντόρα Μπακογιάννη έβγαλε ανακοίνωση (που επιβεβαιώνει τα παραπάνω) στις 13.50 σήμερα 14/3. Την παραθέτω στα σχόλια




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.