Παρά τις διαβεβαιώσεις των ΠΟΥ και ΕΜΑ για τον χαμηλό κίνδυνο έναντι της ωφέλειας του εμβολίου της AstraZeneca, θεσμικοί κρατικοί υγειονομικοί παράγοντες κι επιτροπές με εισηγήσεις και προτροπές τους δημιουργούν κλίμα ανησυχίας σε υποψηφίους για εμβολιασμό πολίτες.

Βρετανία

Η Βρετανία συμβουλεύει την χρησιμοποίηση εναλλακτικής λύσης έναντι του εμβολίου της AstraZeneca για άτομα κάτω των 30 ετών

Η Βρετανία δεν πρέπει να δώσει το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης / της AstraZeneca σε ηλικία κάτω των 30 ετών, όπου είναι δυνατόν, σύμφωνα με την Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης της Βρετανίας (JCVI) την Τετάρτη (7 Απριλίου), λόγω μιας πολύ σπάνιας παρενέργειας θρόμβων στον εγκέφαλο.(πηγή: Reuters)

Γερμανία

Η επιτροπή εμβολιασμού της Γερμανίας επέμεινε στη σύστασή της και έτσι οριστικοποιείται από σήμερα (Πέμπτη 8 Απριλίου) ότι τα άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών που έχουν λάβει πρώτη δόση εμβολίου COVID-19 της AstraZeneca δεν θα πρέπει να λάβουν εμβόλιο της ίδια εταιρείας ως δεύτερη δόση, αλλά εμβόλια τύπου mRNA (Pfizer ή Moderna).

Η επιτροπή, γνωστή ως STIKO, ανακοίνωσε ότι η δεύτερη δόση πρέπει να χορηγείται δώδεκα εβδομάδες μετά τη λήψη του AstraZeneca. (
πηγή: Reuters)

Δανία, Νορβηγία και Σουηδία

Η Δανική Αρχή Υγείας και Φαρμάκων δήλωσε ότι εξακολουθούν να αξιολογούν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, ξεκίνησαν μελέτες αλλά δεν έχουν ακόμη αποτελέσματα, τα οποία προβλέπεται να ανακοινωθούν στα μέσα Απριλίου.

Επιφυλακτικές εξακολουθούν να είναι και οι Σουηδία και Νορβηγία κόγω των περιστατικών θρομβώσεων που που έχουν σημειωθεί στις Σκανδιναβικές χώρες.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η συνεχιζόμενη αναστολή του εμβολιασμού με το εμβόλιο COVID-19 από την AstraZeneca καθυστερεί το πρόγραμμα εμβολιασμού της Δανίας κατά της COVID-19», δήλωσε ο Brostrøm, διευθυντής του Δανικού Εθνικού Συμβουλίου Υγείας.

"Ωστόσο, έχουμε κρατήσει τα εμβόλια στα ψυγεία και αν αποφασίσουμε να ξεκινήσουμε ξανά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο COVID-19 από την AstraZeneca, μπορούμε να τα διανείμουμε και να χρησιμοποιήσουμε γρήγορα τα εμβόλια."



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.