B-52 Αμερικανικές Αεροπορικές Δυνάμεις στην Ευρώπη και αεροπορικές δυνάμεις Αφρική

Zero Hedge,2-6-21
Authored by Rick Rozoff μέσω AntiWar.com, Μετάφραση: Μ.Στυλιανού

Οι Αμερικανικές Αεροπορικές Δυνάμεις στην Ευρώπη και οι Αεροπορικές Δυνάμεις της Αφρικής ανακοίνωσαν ότι αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52H Stratofortress συνοδευόμενα από στρατιωτικά αεροσκάφη από είκοσι ένα άλλα έθνη του ΝΑΤΟ πέταξαν πάνω από τα 30 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ την Ημέρα Μνήμης. Αυτά θα περιλαμβάνουν φυσικά τα πέντε που συνορεύουν με τη Ρωσία – τη Νορβηγία, την Πολωνία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Τα B-52 (σχεδιασμένα για τη μεταφορά πυρηνικών όπλων κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου), όπως και τα άλλα πυρηνικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς B-1 και B-2, ξεκίνησαν την ανάπτυξή τους στην Ευρώπη το 2018 υπό την αιγίδα της Ειδικής Ομάδας Βομβαρδιστικών του Πενταγώνου και μέχρι στιγμής φέτος έχουν διατηρήσει παρουσία ετοιμότητας στην Ευρώπη, σε μία περίπτωση προσγειωνόμενα σε νορβηγική αεροπορική βάση εντός του Αρκτικού Κύκλου.

Οι διηπειρωτικές πτήσεις της Δευτέρας είχαν την κωδική ονομασία Επιχείρηση Συμμαχικός Ουρανός και ήταν οι δεύτερες από τον περασμένο Αύγουστο, όταν έξι Β-52 συνοδευόμενα από 80 μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ πέταξαν πάνω από τα τριάντα κράτη μέλη σε μία μόνο ημέρα. Το μήνυμα που αποστέλλεται από τις επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να είναι δύσκολο να κατανοηθεί.

Επί του παρόντος, τα B-52 έχουν την έδρα τους στην αεροπορική βάση Morón στην Ισπανία στο πλαίσιο των ρυθμίσεων του ΝΑΤΟ, καθώς τέσσερα, σύντομα έξι, αντιτορπιλικά κατευθυνομένων πυραύλων των ΗΠΑ εξοπλισμένα με πυραύλους αναχαίτισης έχουν την έδρα τους στον Ναυτικό Σταθμό Ρότα στο ίδιο έθνος, επίσης υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ που παρείχαν πολεμικά αεροπλάνα για να συνοδεύσουν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά της πυρηνικής εποχής ήταν το Βέλγιο, η Βρετανία, η Βουλγαρία, ο Καναδάς, η Κροατία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Δανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Ισπανία και η Τουρκία.

Εάν είστε ένα από τα δύο έθνη στην Ευρώπη που δεν είναι εγγεγραμμένα (στρατολογημένα, πειθαρχημένα) στην ηπειρωτική στρατιωτική φάλαγγα του ΝΑΤΟ - με άλλα λόγια, αν είστε η Ρωσία και η Λευκορωσία - το μήνυμα για σας είναι γραμμένο στον ουρανό.

Ο στρατηγός Jeff Harrigian, διοικητής της ενιαίας συμμαχικής αεροπορικής διοίκησης του ΝΑΤΟ και διοικητής των Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων στην Αφρική (για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του Πενταγώνου και του ΝΑΤΟ), δήλωσε για το εύγλωττο θέαμα της Δευτέρας: «Η σημερινή αποστολή είναι μια φοβερή επίδειξη αεροπορικής υπεροχής του ΝΑΤΟ και μαζί ότι δεν υπάρχει καμία πρόκληση που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε».

Οι Harrigians του κόσμου, τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στην Ευρώπη, φαίνεται να ετοιμάζουν ένα πυροτεχνικό υπερθέαμα, του είδους που η ανθρωπότητα έχει γλιτώσει μέχρι σήμερα. Ένα που θα μπορούσε να επισκιάσει σε σύγκριση τις φρικαλεότητες του Ναγκασάκι και της Χιροσίμα – κατά διάφορες τάξεις μεγέθους.

Αλλά είναι όλα μιας μέρας δουλειά. Τίποτα για να λάβει υπόψη ο κόσμος - έτσι φαίνεται.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.