Τόλης Κοΐνης

Ενώ εμάς μας απασχολεί η κλιματική αλλαγή, στο Αφγανιστάν έχουμε καθεστωτική αλλαγή. Μετά από 20 χρόνια οι Αμερικάνοι … απλώς παραδέχτηκαν την ήττα τους. Τους έφαγε το μαύρο φίδι που εξέθρεψαν κάποτε οι ίδιοι. Οι φανατικοί ισλαμιστές… οι Ταλιμπάν, ό,τι πιο πρωτόγονο, αντιδραστικό, θρησκόληπτο, Ισλαμοφασιστικό κίνημα που εμφανίστηκε ποτέ… νίκησε.
Πριν από 45 χρόνια, για να μην γίνει σοσιαλιστικό το Αφγανιστάν, οι Αμερικάνοι έστησαν ισλαμιστικά σχολεία και ενίσχυσαν όλες τις φυλές που είχαν ακόμη μεσαιωνικές δομές. Μετά από μια δεκαετία οι απόφοιτοι αυτών των σχολείων, οι λεγόμενοι Ταλιμπάν, πήραν την εξουσία και έφτιαξαν ένα καθεστώς εντελώς αυταρχικό. Ήταν η μόνη χώρα χωρίς διακριτή κυβέρνηση … μόνο ένας ιερωμένος ο Μουλάς Ομάρ εξέφραζε δημόσια την κυβερνώσα σέχτα.
Το 2001 οι Αμερικάνοι αντιδρώντας στις τρομοκρτικές επιθέσεις στους δίδυμους πύργους, κατηγόρησαν τους Ταλιμπάν ότι ενίσχυσαν τους τρομοκράτες, παρέχοντας άσυλο. (Την οικονομική ενίσχυση από σαουδάραβες και καταριανούς την έκαναν …γαργάρα.) Συμμαχώντας με κάποιες τοπικές δυνάμεις ανέτρεψαν τους Ταλιμπάν πανεύκολα, μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο. Εγκαταστάθηκαν σε αυτή την χώρα και – υποτίθεται- ότι επί είκοσι χρόνια προσπάθησαν να την ανασυγκροτήσουν. Πάνω από ένα τρισεκατομύριο δολάρια δαπάνησαν. Πήγε στρατός από όλες τις ΝΑΤΟικές χώρες, ακόμα και από εμάς. Πήγαν ΜΚΟ από όλο τον πολιτισμένο κόσμο για να τους εκπολιτίσουν (ακόμα και Έλληνες ηθοποιοί!!!).
Τελικά, το αποτέλεσμα αποδεικνύεται μηδενικό.
Με έκπληξη μέσα στη ραστώνη του Δεκαπενταύγουστου βλέπουμε όλα αυτά να καταρρέουν. Η παγκοσμιοποίηση από μονόδρομος γίνεται παρελθόν. 20.000 ημιβάρβαροι “Ταλιμπάνηδες” άρχισαν να καταλαμβάνουν την μια πόλη μετά την άλλη. Οι δυτικοθρεμένοι στρατηλάτες της κυβέρνησης, μόλις τους έβλεπαν, παρέδιδαν οπλισμό και έφευγαν!!!
Οι καλοπηρωμένοι δυτικοί δημοσιογράφοι και αναλυτές (και οι δικοί μας) κοίταζαν άλαλοι τα γεγονότα… Όλοι αυτοί οι ξερόλες που καμαρώνουν στις οθόνες των τηλεοράσεων ούτε μας είχαν προειδοποιήσει, ούτε μπορούν να μας δώσουν μια εξήγηση για τα τεκταινόμενα. Όσοι έχουν κατά καιρούς αρνηθεί την αυθεντία τους, έχουν κατηγορηθεί ως “ψεκασμένοι”, “συνωμοσιολόγοι”, “γραφικοί”… Η υποταγή στη Δύση (αυτό που κάποτε λέγαμε Αμερικαονατοϊκός ιμπεριαλισμός) ήταν μονόδρομος.
Αλάνθαστοι “μενουμευρώπηδες” ιδεολογικά κυριαρχούν. Η Ελλάδα έχει γίνει μια χώρα που κάθε αναφορά σε κάτι εθνικό ή στην πατροπαράδοτη θρησκεία καταγγέλεται ως… φασιστικό. Οι πρόσφυγες, οι ΛΟΑΤΚΙ, οι ρομά και άλλα άκλιτα έχουν τεθεί στο απυρόβλητο… γιατί έτσι θέλουν οι σύμμαχοι.
Ακτογωνιαίος λίθος του πολιτεύματος το άρθρο από το τελευταίο μνημόνιο που παραθέτω στην διαφάνεια. Η εκπεφρασμένη αντίθεση του 63% του λαού πετάχτηκε στα σκουπίδια. Σήμερα, καλλιεργούν μια επίσης επικίνδυνη αντίληψη … ότι με συμμαχία με τους Δυτικούς και το Ισραήλ θα αντιμετωπίσουμε το Ισλαμοφασιστικό καθεστώς του Ερντογάν… Με τι είδους πολεμιστές; Με αυτούς που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν 20.000 Ταλιμπάν;
Οι Ταλιμπάν είναι ισχυροί, γιατί στηρίζονται στον λαό τους… γιατί στις τάξεις τους καλλιεργείται (πρώτογονα) μια κοινωνική αλληλεγγύη και ο συνεκτικός τους ιστός δεν σπάει… όταν έχεις στρατό ο εξοπλισμός βρίσκεται.
Το είδαμε στις πυρκαγιές … το κράτος διάταζε άτακτη υποχώρηση και κράταγαν τα χωριά ζωντανά κάποιοι νεαροί “εκτός συστήματος”… (την “ορίτζιναλ 21” είδαμε να πηγαίνει στις φωτιές, όχι τους γιάπηδες).
Και για να τελειώσω από εκεί που άρχισα… Κλιματική αλλαγή, χωρίς καθεστωτική αλλαγή δεν αντιμετωπίζεται… Στην Αργολίδα πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια είχαμε κλιματική αλλαγή… η άρχουσα τάξη παρά τα κυκλώπεια τείχη δεν την αντιμετώπισε… άφησε την εξουσία και τα κυκλώπεια τείχη έγιναν τουριστικό αξιοθέατο.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.