Να ξεκινήσουμε με τον καλό λόγο πρώτα και μετά να βγάλουμε την γκρίνια μας.

Αγία Τριάδα - ίσως η ομορφότερη παραλία του Θερμαϊκού. Διατήρησε και φέτος την γαλάζια σημαία της και για την καθαρότητα των νερών της αλλά και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες (καθαριότητα κλπ).
Να σημειώσουμε πως πραγματικά οι υπηρεσίες του Δήμου ή των ιδιωτών εργολάβων που είναι συμβεβλημένοι μ' αυτόν (έχουμε την εντύπωση πως είναι δημοτικοί υπάλληλοι της καθαριότητας, γιατί πολλάκις είμασταν στην πλαζ όταν άδειαζαν τους κάδους), κάνουν καλά την δουλειά τους.
Επίσης να προσθέσουμε πως μετά από τους συχνά εμφανιζόμενους βαρδάρηδες στην περιοχή, το ειδικό μηχάνημα του δήμου, το αμέσως επόμενο πρωινό απομακρύνει τα συσσωρευμένα φύκια παραδίδοντας πεντακάθαρη την παραλία στους λουομένους.

Έλα όμως που παρατηρήσαμε και αρνητικά, που θα μπορούσαν χωρίς ιδιαίτερο κόπο και ανέξοδα να μην υπήρχαν.....


Επί εβδομάδες παραμένει μετέωρη η πόρτα του αποδυτηρίου αλλαξιέρας, αφού από κακή χρήση ίσως καταστράφηκαν οι μεντεσέδες της.

Αλλά το άκρως σουρρεαλιστικό είναι η ύπαρξη δύο ντουζιέρων που είναι προφανώς "εικονικές". Ουδέποτε, εξ όσων γνωρίζουμε, παρείχαν νερό στους λουομένους. Δεν ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να δοθεί παροχή στα δύο γκροτέσκ ντουζ.

Η απορία μας είναι η εξής: Πώς και δεν το πήρε είδηση ακόμα η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ που χειρίζεται για την Ελλάδα το πρόγραμμα της γαλάζιας σημαίας. Και δεν θα είναι άδικο να αφαιρεθεί η διάκριση από την παραλία της Αγίας Τριάδας;

ΥΓ. Να τονίσουμε όμως και την αδιαφορία ορισμένων ημών, των χρηστών της παραλίας, που απερίσκεπτα πετάμε λογής λογής απορρίματα, όπου βρούμε, καταστώντας τα δώρα της φύσης βρώμικα. Δυστυχώς πολιτισμός δεν υφίσταται χωρίς καθαριότητα.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.