Με αφορμή την αναμενόμενη σημερινή ανακοίνωση των ονομάτων των νέων αντιδημάρχων, οι οποίοι ως γνωστόν, αντικαθίστανται (ή παραμένουν αναβαθμιζόμενοι ή υποβαθμιζόμενοι) στο μέσον της τετραετίας, ήδη κυκλοφορούν σενάρια με τις σκέψεις του δημάρχου Γιώργου Τσαμασλή.

Αν και σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε, εκ των ανακοινώσεων θα θέλαμε να δώσουμε το στίγμα των προθέσεων που δείχνει να έχει ο δήμαρχος για το δεύτερο μισό της θητείας του.
Δεν είναι μυστικό πως αν και είχε την μειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, κατάφερε δημιουργώντας συνεργασίες με ανεξαρτοποιηθέντες συμβούλους αλλά και συμμαχίες με άλλες παρατάξεις, να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στο πέρασμα οποιονδήποτε αποφάσεών του.

Φαίνεται πως στη δεύτερη διετία έχει καταλήξει σε ακόμα πιο επιθετικό παιχνίδι δελεασμού φίλων ή και αντιπάλων.
Έτσι έχουν βάση οι πληροφορίες πως σκέφτεται να προτείνει την Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δημήτρη Καπλάνη, που κατά γενική ομολογία του στάθηκε αρωγός στα προηγούμενα δύο χρόνια.

Το πιο επιθετικό άνοιγμα όμως μαθαίνουμε το έκανε, με δια ζώσης επαφή, στον σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκο Γιάκη, στον οποίο πρότεινε να αναλάβει την Προεδρία της ΔΕΥΑΘ, μάλιστα χωρίς να τίθεται προϋπόθεση εγκατάλειψης της παράταξης με την οποία εκλέχτηκε. Το θέμα εξ όσων γνωρίζουμε παραμένει ανοιχτό παρά τον αιφνιδιασμό του Αγιοτριαδιώτη συμβούλου και την διστακτικότητά του.

Όσον αφορά τις Αντιδημαρχίες θα ρισκάρουμε να προβλέψουμε τα εξής:
Αμετακίνητος θεωρούμε πως θα παραμείνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κωστής Κούτουκας που θεωρείται το δεξί χέρι του δημάρχου.
Αναβαθμισμένος αναμένεται να φύγει από την ΔΕΥΑΘ ο Γιάννης Βογιατζής καταλαμβάνοντας σημαντική αντιδημαρχία.
Μετακινείται χωρίς να υποβαθμίζεται ο Χρήστος Βογιατζής που μάλλον προορίζεται να αναλάβει ειδική αντιδημαρχία.
Αμετακίνητοι δείχνουν να μένουν ο Μπάρμπας στην Καθαριότητα και η Ζηφκοπούλου στην Αντιδημαρχία Παιδείας.
Από τους υπόλοιπους τέσσερις οι δύο απομακρύνονται, Ποιοί;

Αλλά έως εδώ οι προβλέψεις.
Σε λίγες ώρες θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.