Για άλλη μια φορά η παρουσία της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Θεσσαλονίκη, συγκέντρωσε την αγάπη των πολιτών της συμπρωτεύουσας όπως και το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής επικοινωνίας της πόλης.

Μετά την χθεσινή περιήγηση στα περίπτερα της ΔΕΘ, η οποία φετινή διοργάνωσή της,  χαρακτηρίζεται για πρώτη φορά, επιεικώς, από υποτονικότητα καθώς είναι σοκαριστική η εικόνα των άδειων δρόμων και των ελάχιστων επισκεπτών που βλέπει κανείς στα ενδιαφέροντα περίπτερα των εκθετών.


Την άσχημη αυτή εικόνα τόνισαν πολλοί εκθέτες στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, όντας εξοργισμένοι με την "αποτυχημένη" φετινή διοργάνωση. Χαρακτηριστική η απογοήτευση και η απορία "για ποιό λόγο προχώρησαν στην φετινή ΔΕΘ, όταν ουσιαστικά σαμποταρίστηκε από κυβέρνηση και διοργανωτές".

Ένας από τους λόγους αυτής της φετινής αποσύνθεσης, εκτός από την άσχημη οικονομική κατάσταση των πολιτών και τους κινδύνους και επιφυλάξεις από την πανδημία είναι και ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων ακόμη δε και των εχόντων διαθέσιμα ράπιντ τεστ, όπως σημείωναν οι περισσότεροι από τους εκθέτες.





Η κεντρική συνέντευξη τύπου


Με ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησής του να ελέγξει και να περιορίσει τις ολέθριες συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου ξεκίνησε την τοποθέτησή της Η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Δεν ικανοποιεί κανέναν η "συγνώμη" που ζήτησε ο πρωθυπουργός. Μία συγνώμη - λάθος, δεν λέει τίποτα για μας. Το συγνώμη λάθος το ακούσαμε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που είναι υπεύθυνες για την οικονομική καταστροφή της χώρας, το ακούσαμε για το "Μάτι" το ακούμε και τώρα για την καταστροφή 1.000.000 στρεμμάτων δασικής έκτασης, πλήθους περιουσιών και φτωχοποίησης κατοίκων. όπως είπε "Το συγνώμη δεν σβήνει τις ευθύνες, ούτε τις φωτιές". Πού είναι η ανάληψη ευθύνης, πού είναι η απόδοση δικαιοσύνης, δυστυχώς ακόμη εκκρεμούν...

Στερείται σοβαρότητας η αναγγελία για ενοικίαση εναέριων μέσων - όταν εξασφαλιστούν χαμηλές τιμές - κατάσβεσης πυρκαγιών σε αντιδιαστολή με την εξαγγελία για αγορά Rafal με αθρόα εκταμίευση κονδυλίων.
Και έγινε προβολή δύο εξαιρετικών αποκαλυπτικών βίντεο ντοκουμέντων από τις καταστροφές, όπως τις κατέγραψε κλιμάκιο της Πλεύσης Ελευθερίας με την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Βόρεια Εύβοια.

Για την πανδημία

Η Πλεύση Ελευθερίας στήριξε στην πρώτη φάση της πανδημίας τα μέτρα αντιμετώπισής της και παρά τα ισχνά οικονομικά δεδομένα της δώρισε στο Εθνικό Σύστημα τρείς κλίνες ΜΕΘ, καρδιογράφους αλλά και άλλο εξοπλισμό θέλοντας να δώσει το μήνυμα συμπαράστασης στο ΕΣΥ.
Πλέον άλλαξαν τα δεδομένα, είμαστε ανήσυχοι για την τωρινή αντιπετώπιση και θεωρούμε τραγικό να θρηνούμε περίπου χιλίων συμπατριωτών μας το μήνα. Παράλληλα θεωρούμε ανεύθυνη κοινωνική πολιτική την δήθεν κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης που λέει πως αν δεν δεν εμβολιαστεί κανείς αφήνεται στη μοίρα του και εκτός του ότι λιδωρείται επιπλέον εκβιάζεται με ποικίλους τρόπους.
Μάλιστα η Ζωή διαφωνεί με την "ξετσίπωτη" άποψη Μητσοτάκη πως η Παιδεία και η Υγεία αποτελούν πεδίο ιδεολογικών ασκήσεων. Κατά την Πλεύση Ελευθερία, "η Υγεία και η Παιδεία αλλά και η Κοινωνική Ασφάλισης είναι διεθνώς εγγυημένα δικαιώματα των πολιτών που καμμία ιδεολογία δεν μπορεί να τα κάμψει".
Θεωρεί πως το εμβόλιο είναι η καλύτερη απάντηση που έχει η παγκόσμια κοινότητα απέναντι στην covid αλλά τόνισε πως είναι σταθερά αντίθετη στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Για την εξωτερική πολιτική.

Σοβαρή ανεπάρκεια της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής θεωρεί την φιλοαμερικάνικη στάση της κυβέρνησης με την αναβάθμιση σε πενταετή επέκταση της αμυντικής συμφωνίας με τους Αμερικάνους όπως δήλωσε ο Μητσοτάκης. Αυτή η επιλεκτική υποτελής στάση μας δεν μας βοήθησε ως τώρα με παράδειγμα την εκχώρηση της ιστορίας μας και της εθνικής μας ταυτότητας, στη Συμφωνία των Πρεσπών και φυσικά είναι και η διαφορετική στάση μας στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο και η διστακτικότητα της αντίστοιχης επέκτασης στο Αιγαίο. Γεγονός που έρχεται να ενισχύσει την θέση των Τούρκων που ισχυρίζονται ότι άλλο Ιόνιο και άλλο Αιγαίο. Κατέκρινε τόσο την χλωμή και φοβική στάση της κυβέρνησης αλλά και την αντίστοιχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν όρθωσαν ουσιαστική αντίσταση στο άνοιγμα των Βαρωσίων από τον Ερντογάν στην Κύπρο.


Η Πλεύση έτοιμη για εκλογές όποτε γίνουν


Με την διαβεβαίωση πως "η Πλεύση Ελευθερίας, όποτε κι αν γίνουν εκλογές, θα συμμετάσχει και θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών" τόνισε η Ζωή απαντώντας σε ερωτήσεις και μάλιστα ξεκαθάρισε πως «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμπορευτούμε με δυνάμεις που έχουν προδώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, ή έχουν ζημιώσει τη χώρα, ή έχουν κοροϊδέψει».


Ακόμη υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα πράγμα μας πείθει, ότι όλα τα έκανε για την καρέκλα, τα έκανε για την εξουσία», ότι το ΚΙΝΑΛ «έχει κριθεί από τους πολίτες», ενώ για τον κ. Βαρουφάκη ανέφερε ότι «αλλάζει τις θέσεις σαν τα πουκάμισα».

Παρακολουθήσετε  τη συνέντευξη της Προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας:














Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.