-Μοτοπορεία: Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, 10.30 το πρωί, Εγνατία με Αγ. Σοφίας

-Το απόγευμα συμμετέχουμε στη πορεία μαζί με όλους τους εργαζόμενους: Προσυγκέντρωση: 6μμ, Εγνατία με Αγ. Σοφίας

Συνάδελφοι, το Σάββατο θα είναι στην πόλη μας ο πρωθυπουργός κι ο υπ. Εργασίας στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Να είμαστε μαζικά στους δρόμους για να απαιτήσουμε να νομοθετήσουν άμεσα για:

1. Την επικινδυνότητα του επαγγέλματος μας λόγω των καιρικών συνθηκών, τους δεκάδες νεκρούς συναδέλφους εν ώρα εργασίας και τα καθημερινά ατυχήματα.

2. Την υποασφαλισμένη εργασία, για την μη παροχή ΜΑΠ, τη μη πληρωμή του 15%, της βενζίνης, των προσαυξήσεων, την κλοπή των δώρων (ακόμα και των ηλεκτρονικών tips) κ.α.

3. Τα περιστατικά επιθέσεων/ξυλοδαρμών και απολύσεων από εργοδότες προς συναδέλφους μας που διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους.

Συνάδελφοι, με τους αγώνες μας καταφέραμε την ψήφιση του ν.4611.2019 με τους αγώνες μας να απαιτήσουμε:

-Αυστηρό νομικό πλαίσιο για την παύση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

-Ένταξη στα Βαρέα & Ανθυγιεινά.

-Επίδομα Επικινδυνότητας- Επίδομα Ταμειακού Λάθους.

-Αυστηροί έλεγχοι & ποινές στους εργοδότες που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ!

Τα τελευταία 4 χρόνια με τη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων καταφέραμε μέσα από αγώνες, από δεκάδες κινητοποιήσεις-μοτοπορείες να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου:- την επικινδυνότητα του επαγγέλματος (30 νεκροί διανομείς), -την εργοδοτική αυθαιρεσία διεκδικώντας και κερδίζοντας ένσημα και δεδουλευμένα συναδέλφων που παράνομα δεν τους κατέβαλλαν οι εργοδότες τους, να αποτρέψουμε απολύσεις, να απαντήσουμε δυναμικά σε εργοδότες που ξυλοκόπησαν, απείλησαν ή απέλυσαν συναδέλφους που διεκδικούσαν τα δικαιώματα τους κτλ.

Κερδίσαμε την ψήφιση νόμου 4611/2019 – αρ. 55-56 που αφορά τους διανομείς (και όλοι οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν) για μερικά από τα δίκαια αιτήματα μας (παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας: κράνος, μπουφάν μοτοσυκλέτας, γάντια/χούφτες, αδιάβροχο, παντελόνι μηχανής, πληρωμή τουλάχιστον 15% για χρήση και συντήρηση του δικύκλου, πληρωμή εξόδων κίνησης-βενζίνες κτλ.). Καλούμε όλους τους διανομείς να οργανωθούν στην Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και στο Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.