Όσοι είναι άνω των 60 ετών και δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό μέχρι τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, ουσιαστικά θα μπαίνουν σε ένα ιδιότυπο lockdown καθώς θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Όπως είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από τις 13/12, όπως ήδη έχει περαστεί στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί αύριο ή το αργότερο το Σάββατο, σε περίπτωση που κάποιος άνω των 60 ετών δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και έχει κλείσει επτάμηνο (από τη 2η δόση), δηλαδή από το εξάμηνο έχει και ένα μήνα, στην πραγματικότητα λογίζεται ως ανεμβολίαστος.

Επίσης, ο υπουργός υπογράμμισε ότι όσοι δεν έχουν κάνει καμία δόση, από τις 16 Ιανουαρίου θα έρθουν αντιμέτωποι με το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ. Μάλιστα, όπως επισήμανε ο κ. Πλεύρης, μέσα σε μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση αυτού του μέτρου, έχουν κλειστεί 85.000 ραντεβού πρώτης δόσης στους 60+. Άρα το μέτρο απέδωσε από τις πρώτες του ημέρες, σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι εάν κάποιος έχει πραγματοποιήσει τη δεύτερη δόση στις 12/5/2021, στις 13/12/2021 κι εφόσον φυσικά δεν έχει προβεί νωρίτερα στην επαναληπτική, θα θεωρείται ανεμβολίαστος και έτσι δεν θα είναι σε θέση να εισέρχεται σε μια σειρά από κλειστούς χώρους όπως είναι η εστίαση και η ψυχαγωγία.

Θα απαιτούνται rapid test

Η λήξη του πιστοποιητικού συνεπάγεται ότι για να πάνε στην εργασία τους θα χρειάζονται δύο rapid test την εβδομάδα, όπως επίσης θα απαιτούνται rapid test και για να ψωνίσουν σε εμπορικά καταστήματα, για να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, κτλ.

Υπενθυμίζεται οτι το νέο πιστοποιητικό έχει άμεση ισχύ και δεν χρειάζεται να παρέλθει το διάστημα των 14 ημερών, όπως ισχύει για τον εμβολιασμό με δύο δόσεις (ή μία, αν πρόκειται για το μονοδοσικό εμβόλιο).


πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.