Ο Πρόεδρος Πούτιν με τον έμπιστο Υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού. Τώρα η Ρωσία επιτέλους κινείται.

Andrei Raevski,Greanville Post, 22-2-2022

[Ο Andrei Raevsky, ή Saker, γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής, είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του δικτύου ιστοσελίδων «The Saker» που είναι εστιασμένο σε παγκόσμιες στρατηγικές αναλύσεις από αντι-ιμπεριαλιστική άποψη. Ρωσικής καταγωγής, σπουδασμένος στην Ελβετία, πολύγλωσσος, πρώην αναλυτής της ελβετικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών, παραιτήθηκε κατά την Νατοϊκή επιχείρηση καταστροφής της Γιουγκοσλαβίας και μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όπου επιδόθηκε στην κάλυψη των διευρυνομένων χασμάτων της Δυτικής ενημέρωσης με το ψευδώνυμο Τhe Saker, και την ομώνυμη ηλεκτρονική εφημερίδα του, η οποία έχει διεθνώς επιβληθεί ως πηγή αξιόπιστης ενημέρωσης.]

Μετάφραση/ εισαγωγή: Μ. Στυλιανού

Το πρώτο πράγμα που θέλω να επισημάνω είναι ότι αυτό ήταν ένα πολύ προσεκτικά ενορχηστρωμένο γεγονός, και δεν εννοώ μόνο τις σημερινές ζωντανές συναντήσεις και υπογραφές. Για όσους από εμάς παρακολουθούμε πολύ στενά τη ρωσική πολιτική, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα αυτά προετοιμάστηκαν πολύ πριν από το ρωσικό τελεσίγραφο προς τη Δύση.

Αυτό είναι το "σχέδιο" στο οποίο αναφέρθηκε κάποτε ανοιχτά ο Πούτιν.

Επιτρέψτε μου να το ξεκαθαρίσω αυτό: αυτή η αναγνώριση ΔΕΝ πρέπει, επαναλαμβάνω, Να Ιδωθεί μεμονωμένα. Είναι μόνο ΜΙΑ ΦΑΣΗ σε μια ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ που ξεκίνησε τουλάχιστον πριν από ένα χρόνο, ή περισσότερο, και υπάρχουν πολλά περισσότερα να έρθουν.

Στη συνέχεια -και αυτό πρέπει να επαναληφθεί και πάλι- δεν πρόκειται για το LDNR, το Ντονμπάς ή ακόμη και την Ουκρανία, πρόκειται για μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη και, ως εκ τούτου, σε ολόκληρο τον πλανήτη μας.

Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία περίμενε ακριβώς την αντίδραση που πήρε τελικά (οι δυτικοί πολιτικοί είναι φανταστικά προβλέψιμοι, είναι και αδαείς, ηλίθιοι και αλαζονικοί) και αυτό της έδωσε μια νομική βάση για να αναλάβει την τρέχουσα δράση (ονομάστε το R2P -«Δικαίωμα Προστασίας»,το εύρημα που χρησιμοποιήθηκε από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για την καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας και της Λιβύης) ή ηθικό καθήκον, ή πρόληψη γενοκτονίας ή ό, τι άλλο επιθυμείτε).

Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου στον Πρόεδρο Μπάιντεν και τον Καγκελάριο Σολτς, οι οποίοι έπαιξαν και οι δύο τον ρόλο τους στην τελειότητα, ειδικά στον Σολτς με το "γελοία λόγια γενοκτονίας". Γενικότερα, πολλά εύσημα για αυτό που συνέβη σήμερα πηγαίνουν στους ηγέτες της Αυτοκρατορίας που έπαιξαν τον ρόλο τους ακριβώς όπως ήλπιζε το Κρεμλίνο.

Στη συνέχεια, θέλω αμέσως να αναφέρω τις κυρώσεις. Ας ειπωθεί ξεκάθαρα: όποιες κυρώσεις συμφωνήσει τώρα η Δύση θα είναι αυτό που θα είχε κάνει ούτως ή άλλως. Επαναλαμβάνω: η σημερινή αναγνώριση του LDNR θα έχει ακριβώς ΜΗΔΕΝΙΚΗ επιρροή στη μανιακή αποφασιστικότητα της Δύσης να καταστρέψει τη Ρωσία και τον λαό της.

Με άλλα λόγια, οι επερχόμενες κυρώσεις ήταν αναπόφευκτες. Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία «έχασε» ακριβώς το τίποτα μέσα από αυτή την κίνηση. Στην πραγματικότητα, τόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας όσο και κατά την ομιλία του, ο Πούτιν υπαινίχθηκε ότι, αν μη τι άλλο, οι δυτικές κυρώσεις ήταν ως επί το πλείστον επωφελείς για τη ρωσική οικονομία (ειδικά την πραγματική οικονομία, όχι μόνο την αξία των ρωσικών αποθεμάτων ή του ρουβλίου).

Οι κυρώσεις είναι ένα θέμα που έχει σημασία μόνο για τους δυτικούς πολιτικούς (και την 5η και 6η φάλαγγά τους στη Ρωσία). Οι Ρώσοι 1) θυμούνται ότι κατά τη διάρκεια της ιστορίας της τόσο η Ρωσία όσο και η ΕΣΣΔ ήταν λίγο πολύ πάντα κάτω από κάποιου είδους κυρώσεις ούτως ή άλλως και 2) ότι ο στόχος της Δύσης δεν είναι να φτάσει σε μια ισορροπία με τη Ρωσία, αλλά να την υποτάξει και να την καταστρέψει (είπε ο ίδιος ο Πούτιν πόσα χρόνια πριν).

Σε αυτό το πλαίσιο, η ατελείωτη εστίαση στις κυρώσεις («από την κόλαση» ή με άλλο τρόπο) δεν είναι μόνο ανήθικη, αλλά είναι επίσης απλά ηλίθια.

Στη συνέχεια, θέλω να αναφέρω τέσσερις συγκεκριμένες απειλές που έγιναν σήμερα από τον Πούτιν (σημειώστε, δεδομένου ότι οι άνθρωποι δημοσίων σχέσεων στο Κρεμλίνο εξακολουθούν να εργάζονται με το συνηθισμένο ρυθμό σαλιγκαριού, θα πρέπει να τις κάνω από μνήμης, παρακαλώ να το έχετε κατά νου):
  • Οι υπεύθυνοι της σφαγής στην Οδησσό θα τιμωρηθούν από τη Ρωσία.
  • Ο Πούτιν απαιτεί άμεση παύση των βομβαρδισμών και των πυροβολισμών κατά μήκος του LOC.
  • Η Ρωσία θα εμποδίσει φυσικά την Ουκρανία να αναπτύξει επιθετικά όπλα ΗΠΑ/ΝΑΤΟ για να απειλήσει τη Ρωσία.
Η Ρωσία θα δείξει στο Banderastan πώς να οργανώσει μια «αποκομουνιστοποίηση» (αφού δείξει ότι η Ουκρανία δημιουργήθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής ΄Ενωσης CPSU).

Και πάλι, θα επαναλάβω εδώ αυτό που έγραψα παραπάνω: αυτή η αναγνώριση ΔΕΝ πρέπει, το επαναλαμβάνω, να ιδωθεί μεμονωμένα. Είναι μόνο ΜΙΑ ΦΑΣΗ σε μια ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ που ξεκίνησε τουλάχιστον πριν από ένα χρόνο, ή περισσότερο, και υπάρχουν πολλά περισσότερα να έρθουν.

Αν δεν το αντιληφθούν οι Ούκις (Ουκρανοί αντί-Ρώσοι και ναζιστές)– και πιθανότατα δεν θα το περιμένουν– περιμένω από τη Ρωσία να επεκτείνει ανοιχτά τη «στρατιωτική ομπρέλα» της πάνω από τις Δημοκρατίες Λουχάνσκ Ντονιέσκ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μετακινήσει στρατεύματα, αν και αυτό είναι τώρα επίσης μια πιθανότητα, αλλά ότι οποιαδήποτε μελλοντική χερσαία επιχείρηση των ukie θα αντιμετωπιστεί από την πλήρη δύναμη του ρωσικού στρατού. Επίσημα αυτή τη φορά. Οι Ukros κατά μήκος της χώρας το άκουσαν από το στόμα του ίδιου του Πούτιν: ΄Εχουμε ένα στόχαστρο για τον καθένα σας. Αν και δεν θα έβαζα τίποτα πέρα από το Ukros, πιστεύω ότι η σημερινή σαφής απειλή θα έχει ισχυρό αποτρεπτικό αποτέλεσμα, είτε το παραδεχτούν οι Ukies (δεν πρόκειται να συμβεί) είτε όχι.

Αφού τα άκουσα όλα, έχω ακόμα μερικές ερωτήσεις στις οποίες δεν πήρα απάντηση ακόμα:

1. Σε ποια ακριβώς σύνορα αναγνωρίζει η Ρωσία το LNR Λουχάνσκ και το DNR Δονιέτσκ; Κατά μήκος των σημερινών ή κατά μήκος των αρχικών διοικητικών συνόρων τους;*Υποψιάζομαι ακράδαντα ότι για λίγο η Ρωσία θα διατηρήσει μια καλλιτεχνική θολούρα ασάφειας σε αυτό το θέμα, αλλά αυτό που εννοούσε ο Πούτιν ήταν η αναγνώριση του των δύο επαρχιών στα αρχικά διοικητικά σύνορά τους. Αν έχω δίκιο, αυτό σημαίνει επίσης ότι η Ρωσία δεν θα απελευθερώσει το υπόλοιπο Banderastan, (από τον Bandera, αρχηγό των Ουκρανών SS σφαγέων στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και ήρωα των σημερινών απογόνων τους στην εξουσία) το οποίο επίσης εγκρίνω πλήρως: Οι Ουκρανοί πρέπει να απελευθερωθούν για μια φορά, αρκετά από αυτή τη συνεχή αναμονή για τους Μόσκαλους να τους απελευθερώσουν από τους "δυτικούς φίλους" τους!

2. Ο Πούτιν ανέφερε τα τεράστια χρηματικά ποσά που έχει διοχετεύσει η Ρωσία στην Ουκρανία ακόμη και μετά τη μετατροπή της σε Banderastan. Θα επιβάλει επιτέλους η Ρωσία οικονομικό εμπάργκο σε αυτό το ναζιστικό κράτος;

3. Το DNR/LNR που μόλις αναγνωρίστηκε, δεν είναι μέλη του ΟΣΣΑ(Oργάνωση Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας). Όχι μόνο αυτό, αλλά αμφιβάλλω πολύ ότι όλα τα μέλη του ΟΣΣΑ θα αναγνωρίσουν το LDNR σύντομα. Επομένως, εάν υπάρχει ανάγκη έναρξης μιας επιχείρησης "εξαναγκασμού για ειρήνη", θα ενεργήσει η Ρωσία μονομερώς, ίσως με τη Λευκορωσία, ή θα προσπαθήσει να λάβει κάποιο είδος κοινής επιχείρησης με άλλες χώρες;


Σχετική τελευταία είδηση επ’ αυτού: Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έλαβε την εντολή να παράσχει / εξασφαλίσει την ασφάλεια / προστασία του LDNR! Αυτό σημαίνει ότι έχει διαταχθεί επιβολή της ειρήνης (εξαναγκασμός σε ειρήνη!)

Κάποιοι θα μπουν στον πειρασμό να επικεντρωθούν σε αυτά που θα πουν ή θα κάνουν οι δυτικοί πολιτικοί στη συνέχεια. Σίγουρα δεν έχω ιδέα τι μπορεί να κάνουν ή όχι στη συνέχεια, αλλά θα τους συμβούλευα να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, επειδή η διάθεση στη Ρωσία είναι καθορισμένη. Αν κάποιος εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Πούτιν μπλοφάρει, τότε ευχήσου του καλή τύχη γιατί το καλύτερο που μπορεί να ελπίζει είναι ένας γρήγορος, ανώδυνος θάνατος.

Για τους Αμερικανούς των ΗΠΑ τα πάντα μετρούνται σε δολάρια. Για τους Ευρωπαίους, τα πάντα μετρούνται με ευρώ. Κατά τη διάρκεια του Β ' Παγκοσμίου Πολέμου η Ρωσία έχασε 27 εκατομμύρια δικούς της ανθρώπους, τα δύο τρίτα από αυτούς πολίτες, όπως και οι Κινέζοι, έχασαν ένα επιβλητικό αριθμό ανθρώπων:35 εκατομμύρια. Πρόκειται για χώρες και έθνη που δεν θα λυγίσουν, ούτε θα αγοραστούν, από δολάρια ή ευρώ.

Στη συνέχεια, υπάρχει το εξής: εάν η Δύση επιβάλει "κυρώσεις από την κόλαση" στη Ρωσία, τι θα κάνουν οι ηγέτες της Δύσης την επομένη της επιβολής τέτοιων κυρώσεων; Η αλήθεια είναι ότι η Δύση είναι ήδη "εκτός κυρώσεων". Αλλά ας υποθέσουμε ότι θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες κυρώσεις. Από την κόλαση, όχι λιγότερο. Και μετά τι θα γίνει;

Τίποτα, φυσικά.

Η Ρωσία έχει ήδη απομακρυνθεί εδώ και πολύ καιρό από τη Δύση, όχι μόνο πολιτιστικά αλλά και οικονομικά (ο Mishustin το επιβεβαίωσε σήμερα). Εάν η ΕΕ θέλει να κάνει οικονομικό χαρακίρι - αυτό είναι εντάξει από τη Ρωσία. Το Κρεμλίνο είναι αρκετά πρόθυμο να ανεβάσει τον βαθμό του πόνου, αλλά αν οι δυτικοί ηγέτες θέλουν να αυξήσουν τον βαθμό του πόνου μεταξύ τους (οι ΗΠΑ καλούν σε οικονομικό πόνο για την ΕΕ), με κάθε μέσο, η Ρωσία δεν θα αντιταχθεί.

Προτείνω να μην προχωρήσουμε σε περαιτέρω συμπεράσματα πολύ γρήγορα: ας περιμένουμε τα πλήρη, επίσημα πρακτικά, στη συνέχεια τις δηλώσεις βασικών πολιτικών (οι οποίοι θα επιφορτιστούν με την εφαρμογή / ερμηνεία αυτών των δηλώσεων). Σε αυτή την περίπτωση, οι λέξεις έχουν σημασία (τουλάχιστον αυτές των Ρώσων αξιωματούχων).

Θα ολοκληρώσω με μια προειδοποίηση: Αναμένω πλήρως από τους πράκτορες της CIA/MI6 στη Ρωσία (5η φάλαγγα, φιλελεύθεροι, 6η φάλαγγα και ψευδο-πατριώτες) να εξαπολύσουν μια μεγάλη επίθεση Ψυχολογικού πολέμου εναντίον του Πούτιν προσωπικά και αυτής της απόφασης. Τα επιχειρήματα θα περιλαμβάνουν οτιδήποτε και όλα τα ενδιάμεσα "όχι αρκετά" και "πάρα πολλά", συμπεριλαμβανομένου του αναπόφευκτου "πολύ λίγο πολύ αργά".

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε τόσο για την 5η όσο και για την 6η Φάλαγγα στη Ρωσία είναι ότι για αυτούς οποιαδήποτε επιτυχία του Πούτιν (ή ακόμα και όσο ο Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία) είναι κατηγορηματικά απαράδεκτη και πρέπει να απορριφθεί με κάθε κόστος. Έτσι, ενώ ισχυρίζονται ότι μισούν ο ένας τον άλλον, πραγματικά μισούν τον Πούτιν πολύ περισσότερο. Στην πραγματικότητα, μισούν τον Πούτιν πολύ, πολύ περισσότερο από ό, τι αγαπούν τη Ρωσία. Προτρέπω όλους τους αναγνώστες να σκέφτονται πάντα ποιος ωφελείται όταν θα ακούσετε τον ατελείωτο ηττοπαθή θρήνο τους!

Εντάξει, θα το τελειώσω εδώ: ας δούμε τι θα γίνει μετά.

* Στο ερώτημα περί των ορίων στα οποία αναγνωρίζει η Μόσχα ως ανεξάρτητες τις δύο αποσχισθείσες επαρχίες, ο Πρόεδρος Πούτιν απάντησε σήμερα ότι αναγνωρίζονται στα ευρύτερα παλαιά διοικητικά τους σύνορα (και όχι στα στενότερα των περιοχών που οι κάτοικοι κατόρθωσαν να προστατεύσουν το 2014 από την εισβολή των πραξικοπηματιών εξτρεμιστών). Στις αναγνωρισθείσες ως ανεξάρτητες επαρχίες αποφασίστηκε η αποστολή ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.