Βολές κατά πάντων, αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα μίλησε στο North 98,0.
«Εξαιρετικά εκτεθειμένη σε βασικά πεδία είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, Πανδημία, Πολιτική Προστασία, κ.α. αλλά δεν αποτυπώνεται αυτό δημοσκοπικά, λόγω της ανύπαρκτης κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης και της ελεεινής εμπειρίας από την προηγούμενη κυβέρνηση. Διαπιστώνουμε μια αμηχανία στον κόσμο, ένα “τώρα τι κάνουμε” και σ` αυτό απαντάμε καλώντας τον κόσμο στην Πλεύση Ελευθερίας.»

Αυτό τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός, ότι σε πείσμα ισχυρισμών περί κατάρρευσης της ΝΔ, η κυβέρνηση απολαμβάνει μια μεγάλη δημοσκοπική διαφορά στην πρόθεση ψήφου. Η ίδια επανέλαβε λίστα λόγων για τους οποίους… δεν θα συνεργαζόταν με κανέναν ούτε ως κοινοβουλευτική δύναμη, ούτε ως εξωκοινοβουλευτική προσωπικότητα, βάζοντας στο κάδρο των «μνημονιακών» και τον Γιάνη Βαρουφάκη: «Υπέγραψε τον προάγγελο του μνημονίου, τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη και τα προαπαιτούμενα στον κώδικα πολιτικής δικονομίας.»

Η ίδια σημείωσε: «Δεν υπάρχει κοινοβουλευτική λειτουργία που να ενισχύσει την πεποίθηση των πολιτών ένα άλλο από τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα τους εκπροσωπήσει επάξια. Να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τα ίδια και χειρότερα και τώρα παριστάνει την αντιπολίτευση εναντίον του εαυτού του; Να είναι ο Βελόπουλος που λέει ό,τι του κατέβει και ποντάρει σε ένστικτα καταπιεσμένων ανθρώπων; Να είναι το ΚΚΕ που είναι 48 χρόνια στη Βουλή –δεν μπορώ να το πιστέψω- και δεν έχει κάτι να αποτιμήσει; Να είναι ο Βαρουφάκης που είναι το πρωί άσπρο, το μεσημέρι κόκκινο, το απόγευμα μπλε και το βράδυ μαύρο; Να είναι το ΚΙΝΑΛ που προσπαθεί να αναδειχθεί ΠΑΣΟΚ; Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπολίτευση…» Επιπλέον

Για άλλα θέματα επικαιρότητας η κ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε τα εξής:

Για τους εξοπλισμούς: «Θα ψηφίζαμε “παρών” αν ήμασταν στη Βουλή αλλά όχι βγάζοντας την ουρά μας απ΄έξω. Θέλουμε η άμυνα να οργανώνεται στρατηγικά και οι εξοπλισμοί να μην υπηρετούν μίζες και άλλου είδους συμφωνίες, ούτε να γίνονται, εργαλείο εφήμερων διεθνών συμμαχιών. Διαχρονικά οι εξοπλισμοί στην Ελλάδα δεν ήταν αντικείμενο συμφωνιών προς όφελος της χώρας. Θυμίζω υποβρύχια που έγερναν, τανκς που δεν πήγαιναν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κριθεί σ` αυτό, ενώ τώρα επαναστατούν εναντίον του εαυτού τους όσοι έχουν συμπράξει σε κυβερνήσεις, που έκαναν πολύ βρώμικες συμφωνίες.»

Για την οπαδική βία: «Υπάρχουν προβλέψεις ακόμα και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίες επιτρέπουν τις αυστηρότερες των ποινών, αν και έχουμε δυστυχώς διολισθήσει από το 2019, από το νέο ποινικό κώδικα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ τελευταία στιγμή και τον ψηφίσε στο γόνατο, με ποινές πιο επιεικείς. Χρειάζεται αποφασιστική εφαρμογή των νόμων.»

Δεν είναι Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τις θέσεις Πολάκη για κράτος και Δικαιοσύνη: «Πρώτα απ΄όλα δεν είναι Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας ξεκινήσουμε απ΄εκεί. Το ότι κάποιοι απαγγέλλουν Λένιν, Μαρξ κ.ο.κ αλλά στη ζωή τους εφαρμόζουν τις πιο νεοφιλελεύθερες πολιτικές, δεν τους κάνει αριστερούς. Η ορολογία που χρησιμοποιούν τώρα Πολάκηδες και άλλοι, για “αστική δημοκρατία” και δεν ξέρω εγώ τι, είναι ορολογία του παρελθόντος. Το θέμα δεν είναι να αφήσουμε τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από τη ΝΔ και να την πάμε να χειραγωγείται από τον ΣΥΡΙΖΑ.»

Σε εμένα δεν τολμούσαν να τα κάνουν αυτά Πολάκηδες και Χρυσαυγίτες
Για συμπεριφορές στη Βουλή: «Εγώ δεν χρησιμοποιούσα το κουδούνι, δεν κατέβασα ποτέ ομιλητη, δεν φώναξα φρουρά, αλλά σ` εμένα δεν τολμούσαν να τα κάνουν αυτά, ούτε Πολάκηδες, ουτε Χρυσαυγίτες!»


πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.