Τι θάλασσες θέλουμε; Γεμάτες ζωή και μοναδικά είδη, προστατευμένες και καθαρές; Ή με τον βυθό τους σκαμμένο, με τρυπάνια και πλατφόρμες;
 


Αυτή την εποχή, τα ΕΛΠΕ κάνουν ό,τι θέλουν στο Ιόνιο και στα κρυστάλλινα νερά του. Μόλις ολοκλήρωσαν 3 εβδομάδες σεισμικών ερευνών με δυνατές εκρήξεις στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, στην περιοχή “οικόπεδο 10”, που τους έχει παραχωρηθεί για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Έρευνες που ξεκίνησαν στα κρυφά, χωρίς ανακοινώσεις, και που έπρεπε να πιέσουμε, να ρωτήσουμε, να στείλουμε επιστολές για να τις παραδεχτούν.

Και επειδή το ότι έγιναν σεισμικές έρευνες με μυστικότητα σε περιοχή που προστατεύεται με Προεδρικό Διάταγμα, σε μικρή απόσταση από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, μάλλον δεν τους ήταν αρκετό, βρίσκονται ακόμα στο Ιόνιο χωρίς να έχουν δώσει καμία πληροφορία για το αν θα συνεχίσουν τις έρευνες και σε άλλο οικόπεδο και πού αλλού σκοπεύουν να πάνε!
 


Το Ιόνιο Πέλαγος και οι θάλασσες της χώρας μας φιλοξενούν δεκάδες πανέμορφα, ευάλωτα είδη: χελώνες Caretta caretta, μεσογειακές φώκιες, σταχτοδέλφινα, φυσητήρες, ζιφιούς και πολλά άλλα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το σπίτι τους να μείνει απροστάτευτο! 

Οι πετρελαϊκές επιμένουν στο καταστροφικό τους πλάνο για εξορύξεις αερίου και πετρελαίου, ακόμα και σε προστατευόμενες, ευάλωτες περιοχές, την ώρα που βρισκόμαστε σε κλιματική κρίση, η βιοποικιλότητα χάνεται με ταχύτατους ρυθμούς και κινδυνεύει όχι μόνο η υγεία του πλανήτη και της θαλάσσιας ζωής, αλλά και η δική μας!

Ας μην ξεχάσουμε τον ζιφιό που έχασε τη ζωή του στην Αττική πρόσφατα, κι ας προστατέψουμε το σπίτι του. Ας μην αφήσουμε το Ιόνιο και τα ευαίσθητα θαλάσσια οικοσυστήματά μας να κινδυνέψουν! Ζήτα μαζί μας από τις εταιρείες και την κυβέρνηση την προστασία των θαλασσών μας και την ακύρωση όλων των σχεδίων για σεισμικές έρευνες και εξορύξεις στη χώρα!

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.