Του Γιώργου Νικολαΐδη

Το sup (stand up paddling) ή αλλιώς όρθια σανιδοκοπηλασια είναι ένα άθλημα υδάτινου στίβου αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που υπάγεται στο ίδιο καθεστώς μοριοδοτησης των αθλητών του με τα υπόλοιπα αθλήματα.

Λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ Sup Surfing και προσφέρεται για αθλητές όλων των ηλικιακών ομάδων.

Ο Σύλλογος Α.Σ. ΑΕΤΟΣ είναι ιστορικά ο πρώτος σύλλογος με επίσημη άδεια εξάσκησης του αθλήματος από την γενική γραμματεία αθλητισμού και δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ακτής Θερμαϊκού στην περιοχή της Περαίας.

Εμπεριέχει διαφορετικών ταχυτήτων τμήματα εκμάθησης όπως το παιδικό τμήμα, το τμήμα ενηλίκων αλλά και το αγωνιστικό τμήμα. Σκοπός του συλλόγου είναι να προωθήσει το αθλητικό πνεύμα να διασφαλίσει την ασφαλή και ταυτόχρονα ευχάριστη εκγύμναση των αθλητών του καθώς και να αναδείξει μέσω μικρών και μεγάλων αθλητών το ιδεώδες του «ευ αγωνίζεσθαι».

Στις 16 και 17 Απριλίου 2022 οι λάτρεις της περιπέτειας του υγρού στίβου σε μια βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης και της Περαίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα, που πρόσφερε ο 2ος Διεθνής Αγώνας SUP που έγινε στον Θερμαϊκό.

Παραπάνω από 45 αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό πήραν μέρος στον αγώνα που διοργάνωσαν ο A.C.AETOS SUP Team και ο Ναυτικός Όμιλος Ακτής Θερμαϊκού στην Περαία.
Δείτε το σχετικό μας βίντεο πατώντας ΕΔΩ









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.