Manlio Dinucci. Reseau International, 17-4-22
Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

Οι New York Times δημοσίευσαν στις 4 Απριλίου μια δορυφορική φωτογραφία, με ημερομηνία 19 Μαρτίου, η οποία δείχνει έναν δρόμο στην ουκρανική πόλη Μπούτσα διάστικτο με πτώματα. Η φωτογραφία, η οποία κυκλοφόρησε στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως, παρουσιάστηκε ως απόδειξη ενός «εγκλήματος πολέμου που διαπράχθηκε από ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία». Μια τεχνική εξέταση δείχνει ότι η δορυφορική φωτογραφία δεν τραβήχτηκε στις 19 Μαρτίου, όταν τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονταν στη Μπούτσα, αλλά την1η Απριλίου, δύο ημέρες μετά την αναχώρησή τους από την πόλη. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα της εικόνας υπολογίστηκε από το πρόγραμμα SunCalc με βάση την κλίση του ήλιου πάνω από τον ορίζοντα και συνεπώς την κατεύθυνση των σκιών. Στη δορυφορική εικόνα που δημοσίευσαν οι NYT, η γωνία του Ήλιου είναι 42 μοίρες. Αυτό σημαίνει ότι η δορυφορική φωτογραφία έγινε στις 11:57 GMT την1η Απριλίου .

Επιπλέον, η εξέταση των φωτογραφιών των πτωμάτων που διενήργησε ιατροδικαστής ανακαλύπτει διάφορα στοιχεία μιας σκηνής. Άλλες βάσιμες αμφιβολίες σχετικά με την επίσημη αφήγηση της «σφαγής της Μπούτσα» προκύπτουν από την ίδια τη χρονολόγηση των γεγονότων: Στις 30 Μαρτίου οι Ρώσοι στρατιώτες εγκαταλείπουν τη Μπούτσα, στις 31 Μαρτίου ο δήμαρχος Μπούτσα το επιβεβαιώνει και δεν μιλά για θανάτους, στις 31 Μαρτίου οι νεοναζί του τάγματος Αζόφ εισέρχονται στη Μπούτσα, στις 4 Απριλίου δημοσιεύεται η δορυφορική φωτογραφία με τα πτώματα στους δρόμους. Επιπλέον, αντί να κρατήσουν τα πτώματα ώστε να μπορούν να εξεταστούν και να διαπιστώσουν τα αίτια θανάτου, θα ταφούν βιαστικά σε μαζικό τάφο όπου θα παραμείνουν για αρκετές ημέρες. Στη συνέχεια θα εκταφούν για να ξεκινήσουν "έρευνα" και να κατηγορήσουν τη Ρωσία για "έγκλημα πολέμου".

Περαιτέρω τεχνικά στοιχεία δείχνουν την παραποίηση της επίσημης αφήγησης της σφαγής του Κραματόσκ, η οποία αποδόθηκε σε ρωσικά στρατεύματα. Ο σειριακός αριθμός του πυραύλου Tochka-U που έπληξε το σιδηροδρομικό σταθμό στις 8 Απριλίου 2022, είναι Ш91579 (στα ρωσικά). Αυτός ο σειριακός αριθμός σηματοδοτεί το απόθεμα πυραύλων Tochka-U που ανήκουν στον ουκρανικό στρατό. Μόνο οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πυραύλους Tochka-U. Η Ρωσία δεν είχε κανέναν από το 2019: όλοι έχουν απενεργοποιηθεί. Οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ δεν έχουν και δεν είχαν ποτέ το Tochka-U.

Η κατεύθυνση του κώνου και η εμπλοκή του πυραύλου που προσγειώθηκε στο έδαφος κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό kramatorsk δείχνει σαφώς ότι εκτοξεύτηκε από την ουκρανική 19η Ταξιαρχία Πυραύλων, που εδρεύει δίπλα στο Dobropolie 45 χιλιόμετρα από το Kramatorsk. Προηγουμένως, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούσαν πυραύλους Tochka-U της ίδιας σειράς Ш 915611 που εκτοξεύτηκαν στο Berdyansk και Ш 915516 που εκτοξεύτηκαν στη Μελίτοπολη Οι ίδιοι πύραυλοι χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του Ντόνετσκ και του Λουγκάσκ. Στις 10 Απριλίου, δύο ημέρες μετά τη σφαγή του Κραματότσκ, ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε δύο πυραύλους κατακερματισμού του ίδιου τύπου Tochka-U: έναν εναντίον του Ντονέτσκ και έναν εναντίον του Νοβοαγιντάρ (Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ).

Μάνλιο Ντινούτσι




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.