PHIL BUTLER *, Zero Hedge, JUN 03, 2022

«Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στην Ευρώπη χωρίς τη Ρωσία» ήταν κάποτε το δόγμα των Ευρωπαίων πολιτικών φιλοσόφων. Τώρα, η απελπισμένη φιλελεύθερη τάξη είναι αποφασισμένη να πνίξει αυτή τη λογική με ΤΗΝ προπαγάνδα «όλα ή τίποτα» και έναν πόλεμο μεσολάβησης που οι στρατηγοί του ΝΑΤΟ λένε ότι θα αποδυναμώσει τη Ρωσία. Δυστυχώς, η στρατηγική τους πιθανότατα θα λιμοκτονήσει μέχρι θανάτου στον μισό κόσμο.

Τις προάλλες, ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόσα δήλωσε ότι «παριστάμενοι λαοί υποφέρουν λόγω κυρώσεων κατά της Ρωσίας.» Η επιθετική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το αμερικανικό καθεστώς κυρώσεων, με στόχο την διάσπαση των οικονομικών δεσμών προσπαθεί και να αναγκάσει τη Μόσχα να εγκαταλείψει την Ουκρανία, έχει προκαλέσει ήδη σοβαρές παράπλευρες απώλειες σε μακρινά κράτη. Και ενώ δυτικοί αναλυτές και ηγέτες προτιμούν να κατηγορούν τη Ρωσία για την κατάσταση, πολλά διαφωνούντα έθνη κατανοούν ότι το χέρι του Βλαντιμίρ Πούτιν ωθήθηκε από το κλιμάκιο του ΝΑΤΟ.

Όχι μόνο εκατομμύρια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, αλλά δεκάδες χιλιάδες άλλοι έχασαν επίσης τη ζωή τους άσκοπα λόγω του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ εξοπλίζουν τον στρατό της Ουκρανίας εναντίον της γειτονικής Ρωσίας. Ραμαφόσα και άλλοι Αφρικανοί ηγέτες βλέπουν την κατάσταση όπως είναι, μια απελπισμένη στιγμή που έγινε πιο καταστροφική λόγω του μεγάλου παιχνιδιού. Η Αφρική, η οποία έχει ήδη δει εκατομμύρια ανθρώπους να ωθούνται σε απόγνωση λόγω της πανδημίας COVID-19, τώρα υποφέρει από την αύξηση του κόστους των τροφίμων που προκαλείται εν μέρει από διαταραχές που συνδέονται με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Δυστυχώς, αντί να προσπαθήσει να εργαστεί για μια ειρηνευτική συμφωνία στην υπόθεση Ρωσίας/Ουκρανίας, η ΕΕ χρησιμοποιεί την κατάσταση για να προσπαθήσει να πείσει τα αφρικανικά έθνη να επιστρέψουν στην πτυχή των πρώην αποικιακών δυνάμεων. Αυτό αποδεικνύεται από την επίσκεψη του Γερμανού Καγκελάριου Olaf Scholz στη Νότια Αφρική στο τελευταίο σκέλος ενός ταξιδιού στην ήπειρο που είχε ως στόχο ακριβώς αυτό.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου σιταριού και κριθαριού, καθώς και τα δύο τρίτα της παγκόσμιας προμήθειας ηλιελαίου που χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα. Και παρά το γεγονός ότι η Ρωσία ανοίγει θαλάσσιους διαδρόμους για να αφήσει αποστολές από την Ουκρανία, τα δυτικά κανάλια προπαγάνδας συνεχίζουν να ωρύονται για τον τρόπο με τον οποίο η Ρωσία προκαλεί ελλείψεις.

Οι μεγάλες σειρές φορτηγών μεταφοράς που αναχωρούν από την Ουκρανία για την Πολωνία και τη Μολδαβία δεν είναι στις δυτικές ειδήσεις, αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω του Tik Tok και άλλων καναλιών. Και με τις ρωσικές εκπομπές των μέσων ενημέρωσης αποκομμένες στη Δύση, το κοινό στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι ο Πούτιν προσπαθεί να λιμοκτονήσει τους ανθρώπους. Στην Ασία, τα περισσότερα αφρικανικά έθνη, η Λατινική Αμερική, και ειδικά στα έθνη brics, είναι μια διαφορετική ιστορία.

Στο τέλος της ημέρας, η κατάσταση είναι απαράδεκτη είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε με τη θέση της Ρωσίας για την Ουκρανία. Η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν έριξε τον νεροχύτη της κουζίνας στη Ρωσία για να προσπαθήσει να εκδιώξει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά οι ελλείψεις σιτηρών και άλλες διαμάχες ήταν αναπόφευκτες ακόμα και αν το Κίεβο και η Μόσχα δεν είχαν βοδινό κρέας. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι ο κόσμος έχει προμήθεια σιταριού διάρκειας 10 εβδομάδων και η Σάρα Μένκερ, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Gro Intelligence, δήλωσε στο συμβούλιο ότι η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία «δεν ξεκίνησε την κρίση επισιτιστικής ασφάλειας». Ανέφερε ότι η σύγκρουση έχει επιδεινώσει το ήδη σοβαρό πρόβλημα, το οποίο χαρακτήρισε «σεισμικό».

Έτσι, η Γερμανία και το πακέτο του ΝΑΤΟ που πολιτικοποιούν μια απελπιστική κατάσταση χρησιμεύει για να αναδείξει τον ήδη εξωφρενικό οικονομικό και φυσικό πόλεμο κατά των Ρώσων. Αυτό το κοπάδι λύκων με επικεφαλής τον Τζο Μπάιντεν και τους χειριστές του θα είναι υπεύθυνο για τη δυστυχία και τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων, ακόμα και αν δεν ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Δεν είμαι ο μόνος που προτείνει ότι ο Μπάιντεν και οι άλλοι θα μπορούσαν να τα σταματήσουν όλα αυτά πριν ο Πούτιν δώσει την εντολή να αποστρατιωτικοποιηθεί και να αποναζιστικοποιηθεί η Ουκρανία.

Τώρα, όχι μόνο η χώρα μου κατηγορεί τους Ρώσους για έναν πόλεμο που δημιουργήθηκε από την Ουάσιγκτον εξ αρχής, δείχνουμε με το δάχτυλο ένα έθνος που ουσιαστικά τροφοδοτεί τον κόσμο λέγοντας, «Κοιτάξτε, χρησιμοποιούν την τροφή εναντίον μας!» Η Ουκρανία ναρκοθετεί τα δικά της λιμάνια. Αμερικανικοί, Βρετανικοί, Γαλλικοί και Γερμανικοί πύραυλοι και κανόνια πετάνε σε όλη την Ουκρανία για να σκοτώσουν Ρώσους, και μόνο οι άνδρες του Πούτιν εμποδίζουν τις αποστολές σιταριού;

Η Ρωσία έχει περίπου 10.000 κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από το ΝΑΤΟ, ουσιαστικά. Αυτές οι κυρώσεις εμπόδισαν τις αποστολές στο εξωτερικό ακόμη και πριν η κρίση στην Ουκρανία μετατραπεί σε ανοιχτό πόλεμο. Οι αποστολές λιπασμάτων διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο, όπως και οι τραπεζικοί περιορισμοί που αξιοποιήθηκαν εναντίον Ρώσων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις logistics ή εφοδιασμού. Και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντώνιος Μπλίνκεν λέει ότι ο Πούτιν είναι ο μόνος που χρησιμοποιεί τις αποστολές τροφίμων ως όπλα. Ακόμα και αν δεν λέει ψέματα, αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν και το ΝΑΤΟ είναι απλά ηλίθιοι που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι εκατομμύρια θα λιμοκτονούσαν αν η Ρωσία πιεζόταν υπερβολικά.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος προειδοποίησε ότι 49 εκατομμύρια άνθρωποι σε 43 χώρες θα αντιμετωπίσουν σύντομα λιμοκτονία. Ο Merker της Gro Intelligence έχει παρουσιάσει την έκταση αυτής της κρίσης που τα αγόρια και τα κορίτσια του ΝΑΤΟ έχουν μετατρέψει σε πολιτικό ποδόσφαιρο:

«Δεν μπορούμε να λύσουμε την επισιτιστική ανασφάλεια σε εθνική κλίμακα πουθενά. Ενώ τα επόμενα χρόνια θα είναι πιθανότατα δύσκολα, μπορούμε να συντονίσουμε μια παγκόσμια απάντηση».

Η κλιματική αλλαγή, η πρόσφατη ξηρασία, οι προαναφερθείσες ελλείψεις λιπασμάτων, τα προβλήματα υποδομής από τα καθεστώτα συγκρούσεων και κυρώσεων και τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας μεταξύ των εθνών θα καταλήξουν σε πρωτοφανή δεινά. Το δόγμα που είχαν αρχικά οι Ευρωπαίοι σχετικά με την ειρήνη με τη Ρωσία, επεκτείνεται για να επικυρώσει κάτι που ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πριν από λίγο καιρό:

«Εάν δεν υπάρχει Ρωσία, τότε δεν υπάρχει κόσμος». Αυτό εννοούσε ο πρόεδρος της Ρωσίας σε συνέντευξή του στο RT πριν από λίγο καιρό.

Δυστυχώς, για τους Αφρικανούς και τον υπόλοιπο κόσμο, οι φιλελεύθεροι κυβερνήτες στη χώρα μου και στην Ευρώπη έχουν ένα άλλο σχέδιο. Λάβετε υπόψη ότι 140 εκατομμύρια άνθρωποι που υπέφεραν από οξεία πείνα ζούσαν σε μόλις 10 χώρες, και αυτές οι χώρες δεν βρίσκονται στην Ευρώπη. Ακόμη και ο António Guterres, Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, καταδίκασε το Συμβούλιο Ασφαλείας για την αποτυχημένη αποσταθεροποίηση που συμβαίνει τώρα:

«Όταν αυτό το Συμβούλιο συζητά για συγκρούσεις, συζητάτε για την πείνα. Και όταν αποτυγχάνεις να επιτύχεις συναίνεση, οι πεινασμένοι άνθρωποι πληρώνουν υψηλό τίμημα.» Οπότε υπάρχει η αποστολή του ΝΑΤΟ με λίγα λόγια. Ανεξάρτητα από το πόσοι Ουκρανοί, Αφρικανοί ή άλλοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν, η Ρωσία πρέπει να γίνει όπως ήταν η Γιουγκοσλαβία. Νομίζω ότι το έχω ξαναπεί πολλές φορές. Πηγαίνοντας τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, είναι προφανές τώρα ότι ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή καθόλου, χωρίς τη Ρωσία.


 *Ο Φιλ Μπάτλερ είναι δημοσιογράφος και συντάκτης, πρώην εκδότης στο Russia Insider και συνεργάτης των Huffington Post, The Epoch Times, Japan Today, NEO και πολλών άλλων. Είναι επίσης αναλυτής πολιτικής και δημοσίων σχέσεων για το Russia Today, καθώς και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ο Phil είναι ο συγγραφέας του "Putin's Praetorians" ενός μπεστ σέλερ της Amazon.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.