Moon of Alabama 13/6/22

Ο πόλεμος της Ουκρανίας έχει λιγοστέψει στους New York Times και την Washington Post . Δεν είναι το μόνο σημάδι ότι η «δυτική» πολεμική οργή και ζητωκραυγές που οδηγούν στην Ουκρανία έχει τελειώσει. Όταν κάποιος κάνει κύλιση προς τα κάτω, υπάρχουν ακόμη τίτλοι της Ουκρανίας στην πρώτη σελίδα των NYT .

Το ένα είναι στη «ζωντανή» κάλυψή του με τον τρέχοντα τίτλο να λέει:

Ζωντανές ενημερώσεις της Ουκρανίας: Ρωσικές δυνάμεις κινούνται στο κέντρο του Sievierodonetsk .

Αυτή η «ζωντανή ενημέρωση» είναι δύο εβδομάδες πίσω από τις πραγματικές ειδήσεις. Όπως ανέφερε το Reuters στις 31 Μαΐου:

Η Ρωσία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Sievierodonetsk στην ανατολική Ουκρανία .

ΚΙΕΒΟ, 31 Μαΐου (Reuters) - Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία έχει πάρει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της ανατολικής βιομηχανικής πόλης Σιεβιεροντόνετσκ, μια βομβαρδισμένη ερημιά της οποίας η κατάληψη της Μόσχας έχει καταστήσει τον κύριο στόχο της εισβολής της.

Ορισμένοι «δυτικοί» αναλυτές είχαν από τότε ισχυριστεί ψευδώς ότι η Ουκρανία είχε εξαπολύσει μια αντεπίθεση στην πόλη. Αυτή η αντεπίθεση στην πραγματικότητα δεν έγινε ποτέ. Οι δυνάμεις που έπρεπε να το εκτοξεύσουν από όπου βομβαρδίστηκαν σε συστάδες πριν προλάβουν να ξεκινήσουν.

Η ζωντανή ενημέρωση του NYT περιλαμβάνει επίσης αυτόν τον τίτλο και την αναφορά:

Η Αμνηστία αναφέρει ότι η χρήση πυρομαχικών διασποράς από τη Ρωσία προκάλεσε εκτεταμένους θανάτους αμάχων στο Χάρκοβο.

Διαβάζοντάς το λίγο διαπιστώνει κανείς:

Η Αμνηστία ανέφερε ότι 606 άμαχοι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Χάρκοβο από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 28 Απριλίου, επικαλούμενη τον επικεφαλής του περιφερειακού ιατρικού τμήματος.

Κατά τη διερεύνηση 41 επιθέσεων που σκότωσαν περισσότερους από 60 αμάχους, η Αμνηστία είπε ότι οι ερευνητές της βρήκαν θραύσματα υποπυρομαχικών διασποράς καθώς και τμήματα ρουκετών που είναι γνωστό ότι έφεραν τέτοια όπλα. Τα πυρομαχικά διασποράς απαγορεύονται βάσει συνθήκης του 2010 λόγω του κινδύνου που ενέχουν για τους μη μάχιμους, αλλά η Ρωσία, η Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συγκαταλέγονται στις περισσότερες από 100 χώρες που έχουν υπογράψει τη σύμβαση. Η Ουκρανία χρησιμοποίησε επίσης πυρομαχικά διασποράς στον πόλεμο.

Περίπου 600 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στο Karkiv σε διάστημα ενός μήνα. Βρέθηκαν επίσης συντρίμμια από βόμβες διασποράς, που χρησιμοποιούν και οι δύο πλευρές. Αυτό πρέπει να σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να σκότωσαν αυτούς τους αμάχους;

Πραγματικά?

Αυτό μου θυμίζει το 2008 όταν η αδελφή οργάνωση της Αμνηστίας, Human Rights Watch, δημοσίευσε μια ψεύτικη έκθεση για βόμβες διασποράς κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γεωργία. Τότε, ο αναλυτής του HRW, Marc Garlasco , αναγνώρισε ψευδώς βόμβες διασποράς «δυτικής» παραγωγής που είχαν εκτοξευθεί από τη Γεωργία ως ρωσικές. Ήταν εύκολο να καταρριφθεί αυτός ο ισχυρισμός απλώς ελέγχοντας τα διαγράμματα αναγνώρισης βομβών διασποράς της ίδιας της HRW. (Λίγο αργότερα ο Garlasco τέθηκε σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια απολύθηκε λόγω της αγάπης του για τα ναζιστικά αναμνηστικά . Ωστόσο, η ψευδής και απορριφθείσα αναφορά του εξακολουθεί να βρίσκεται στον ιστότοπο του HRW .)

Η πρώτη σελίδα της Washington Post συνδέει επίσης, κάτω από το πάσο, τη ζωντανή κάλυψη. Ο τρέχων τίτλος είναι:

Ουκρανικές δυνάμεις απωθήθηκαν από το κέντρο της πόλης Σεβεροντόνετσκ. Αρχηγός του ΝΑΤΟ στη Σουηδία

Και πάλι, ο ισχυρισμός για το κέντρο της πόλης του Severodonetsk είναι ψευδής. Οι ουκρανικές δυνάμεις «απωθήθηκαν» από αυτό πριν από 14 ημέρες. Εκτός από το βιομηχανικό δυτικό τμήμα, το εργοστάσιο Azot, η πόλη βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο από τις 31 Μαΐου.

Η ζωντανή κάλυψη WaPo περιλαμβάνει αυτό το μέρος:

Ενημέρωση από βασικά πεδία μάχης: Η Ρωσία σημειώνει κέρδη στο Σεβεροντόνετσκ, στοχεύει γέφυρες

Περιοχή Slovyansk : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν προς αυτήν την πόλη στην περιοχή του Ντόνετσκ και έχουν σημειώσει μικρά κέρδη βόρεια της. Τα ρωσικά στρατεύματα προσπάθησαν να καταστρέψουν γέφυρες πάνω από τον ποταμό Siverskyi Donets για να διακόψουν τη ροή των ανεφοδιασμού και των ενισχύσεων μεταξύ Σεβεροντόνετσκ και Λυσιχάνσκ, αλλά η καταστροφή τους δυσκόλεψε την επιτυχή επίθεση στο Σλοβιάνσκ λόγω των προκλήσεων που διασχίζουν τον ποταμό, σύμφωνα με αναλυτές .

Εδώ είναι ένας χάρτης της ανατολικής Ουκρανίας με κόκκινο σημάδι της ρωσικής επικράτειας.


πατήστε για μεγαλύτερη εικόνα

Το Slovyansk βρίσκεται στην πολύ αριστερή πλευρά του χάρτη. Το Severodonetsk και το Lysychansk βρίσκονται στη δεξιά πλευρά του χάρτη. Ένα κοράκι θα πρέπει να πετάξει 60 χιλιόμετρα (37 μίλια) για να φτάσει από το ένα στο άλλο. Τώρα, ξαναδιαβάστε την παραπάνω παράγραφο WaPO και δείτε αν έχει κάποιο γεωγραφικό νόημα. Πώς οι κατεστραμμένες γέφυρες μεταξύ Severodonetsk και Lysychansk θα εμπόδιζαν οποιαδήποτε επίθεση στο Slovyansk;

Οι «αναλυτές» του WaPo που συνδέονται ως πηγές για αυτήν την παράγραφο είναι το νεοσυντηρητικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, το οποίο είναι η ευρέως αναφερόμενη κύρια πηγή για την λοξή προπαγάνδα της Ουκρανίας για τον πόλεμο. Πιστεύει ότι είναι επίσης η πηγή για τον ψευδή ισχυρισμό που τυπώνουν και τα δύο έγγραφα σχετικά με το κέντρο της πόλης του Σεβεροντόνετσκ.

Τώρα προχωράμε προς τις πραγματικές ειδήσεις: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε στο ΝΑΤΟ να τερματίσει τον πόλεμο με αντιπροσώπους στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.

Dr. David Lütke @DrLuetke - 20:33 UTC · 12 Ιουνίου 2022

Σήμερα ο #Στόλτενμπεργκ του #ΝΑΤΟ δήλωσε ότι χρειάζονται #διαπραγματεύσεις για την #ειρήνη στην #Ουκρανία.

Απόσπασμα:
"Η ειρήνη είναι δυνατή. Το ερώτημα είναι πόση περιοχή, πόση ανεξαρτησία...είναι [Η Ουκρανία] διατεθειμένη να θυσιαστεί για την ειρήνη."

Η ρητορική αλλάζει:
Τι συνέβη με τη νίκη της Ουκρανίας;
βίντεο

Αυτός είναι ο ίδιος Στόλτενμπεργκ που στις αρχές Απριλίου είπε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστεί για μια «μακρινή απόσταση» στην Ουκρανία . Ποιος είπε τότε ότι ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει χρόνια . Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος μας είπε τον Μάιο ότι πρέπει να βάλουμε τις αξίες πάνω από τα κέρδη , τώρα μιλά για ειρήνη για παραχωρήσεις εδαφικής και κυριαρχίας.

Φαίνεται ότι κάποιος είπε στον Μπάιντεν ότι υπάρχουν μηδενικές πιθανότητες να κερδίσουν οι Δημοκρατικοί στις ενδιάμεσες εκλογές εάν οι τιμές του φυσικού αερίου παραμείνουν πέρα ​​από τα 5 δολάρια ανά γαλόνι. Ή μήπως αυτό το Σαββατιάτικο κομμάτι των NYT έπεσε κάτω από το δέρμα του:

Πρέπει ο Μπάιντεν να είναι υποψήφιος το 2024; Οι δημοκρατικοί ψίθυροι του «Όχι» αρχίζουν να ανεβαίνουν.

Σε συνεντεύξεις, δεκάδες απογοητευμένοι Δημοκρατικοί αξιωματούχοι, μέλη του Κογκρέσου και ψηφοφόροι εξέφρασαν αμφιβολίες για την ικανότητα του προέδρου να σώσει το συγκλονισμένο κόμμα του και να δώσει τη μάχη στους Ρεπουμπλικάνους.

Ο, τι να 'ναι.

Η Ρωσία κερδίζει τον πόλεμο. Η Ουκρανία έχει χάσει τον πόλεμο και θα χάσει επίσης ένα μεγάλο κομμάτι της επικράτειάς της. Η «αντίσταση» της που τροφοδοτεί τη Δύση ενάντια στο αναπόφευκτο το έχει φροντίσει. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πλέον το αναγνωρίζουν πολλά.

Δυστυχώς, ορισμένοι από τους συμβούλους του Ζελένσκι εξακολουθούν να μην μπορούν να αναγνωρίσουν ότι:

Михайло Подоляк @Podolyak_M - 7:12 UTC · 13 Ιουνίου 2022

Για να είμαστε απλοί – για να τελειώσει ο πόλεμος χρειαζόμαστε ισοτιμία βαρέων όπλων:
1000 οβίδες διαμετρήματος 155 mm.
300 MLRS;
500 τανκς?
2000 τεθωρακισμένα οχήματα.
1000 drones.

Η συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής των Υπουργών Άμυνας πραγματοποιείται στις #Βρυξέλλες στις 15 Ιουνίου. Αναμένουμε απόφαση.

«Για να τελειώσει ο πόλεμος» ... Η Ουκρανία χρειάζεται τόσα όπλα όσα είχε όταν ξεκίνησε ο πόλεμος; Τι έγινε με αυτά τα όπλα; Θα χρειαστεί και 50 ροζ μονόκερους;

Τελείωσε. Το πόσα εδάφη θα πρέπει να δώσει η Ουκρανία θα αποφασίσει η Ρωσία.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.