Reseau Intercontintal-17-6-22
Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου, η ρωσική διπλωματία κατήγγειλε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ να επιτρέψει σε μια υπερεθνικιστική εβραϊκή οργάνωση να αποκτήσει γη της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην κατεχόμενη Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ , θεωρώντας την απειλή για τη «χριστιανική παρουσία» εκεί.

"Μια τέτοια απόφαση είναι επιζήμια για τη δια-θρησκευτική ειρήνη και εγείρει εύλογες ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της Χριστιανικής κοινότητας στους Αγίους Τόπους", ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής διπλωματικής υπηρεσίας Μαρία Ζαχάροβα σε δήλωσή της.

"Η Μόσχα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τη Χριστιανική παρουσία στη Μέση Ανατολή και να εξασφαλίσει τον σεβασμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πιστών", πρόσθεσε.

Σε απόφαση που δημοσιοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου, το ανώτατο νομικό όργανο της ισραηλινής κατοχής απέρριψε την προσφυγή της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία είχε υποβάλει νέα έγγραφα στο δικαστήριο αμφισβητώντας την πώληση κτιρίων στην ισραηλινή ένωση εποίκων Ateret Cohanim.

Αυτή η ένωση στοχεύει να «ιουδαϊστεί» το κατεχόμενο ανατολικό και παλαιστινιακό τμήμα του AlQuds και αγοράζει κατοικίες εκεί για χρόνια, χρησιμοποιώντας εταιρείες κέλυφος που δεν συνδέονται επίσημα με αυτό.

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2004, όταν ο Ateret Cohanim απέκτησε τα δικαιώματα εμφυτευματικών μισθώσεων σε τρία εκκλησιαστικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου του Ξενοδοχείου Πέτρα και του Imperial Hotel στη Χριστιανική Συνοικία της Παλιάς Πόλης και ενός κτιρίου κατοικιών στη Μουσουλμανική Συνοικία, όλα κατοικούμενα από Παλαιστίνιους.

Ο δικηγόρος του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, Ασάντ Μαζζάουι, χαρακτήρισε την ημέρα «πολύ θλιβερή». "Μιλάμε για μια ομάδα εξτρεμιστών που θέλουν να πάρουν την περιουσία των εκκλησιών, οι οποίοι θέλουν να αλλάξουν το χαρακτήρα της Παλιάς Πόλης, να εισβάλουν στις Χριστιανικές περιοχές", δήλωσε στο AFP.

Η Μαρία Ζαχάροβα καταδίκασε επίσης τη «βεβήλωση» στις 6 Ιουνίου από «περίπου πενήντα βίαιους Ισραηλινούς» ενός παρεκκλησίου που ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία, θεωρώντας ότι αποτελεί «ανοιχτή πρόκληση, κατάφωρη απόδειξη της βούλησης των ριζοσπαστικών θρησκευτικών δυνάμεων να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον των Ορθοδόξων στους Αγίους Τόπους» και ζητώντας από το Ισραήλ «αντικειμενική έρευνα».

πηγή: Αλ Μανάρ

μέσω Γαλλίας-Ιράκ Ειδήσεις



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.