Η σελίδα του Σλοβάκου βουλευτή της αντιπολίτευσης Ľuboš Blaha (Smer-SD) ανεστάλη από το Facebook λόγω «επανειλημμένων παραβιάσεων των πολιτικών σχετικά με τη ρητορική μίσους», μετά από πιέσεις που άσκησε μια ομάδα βουλευτών των ΗΠΑ στην εταιρεία να δράσει κατά της ρητορικής μίσους στη Σλοβακία.

Να σημειωθεί πως η σελίδα του 
Blaha, μέχρι να ανασταλεί το απόγευμα της Τρίτης (14 Ιουνίου), είχε τους περισσότερους οπαδούς στο Facebook σε σύγκριση με άλλους Σλοβάκους πολιτικούς. Η σελίδα του είχε 174.000 ακόλουθους και οι αναρτήσεις του συγκέντρωσαν 11 εκατομμύρια likes το 2021.

Ο Blaha φέρεται ότι παραβιάζει τους κανόνες του κοινωνικού δικτύου εδώ και πολύ καιρό. Τον περασμένο Νοέμβριο, το Facebook αφαίρεσε ένα βίντεο στο οποίο φέρεται να διέδιδε ψέματα σχετικά με το εμβόλιο COVID-19. Τον Απρίλιο, του επιβλήθηκε απαγόρευση 30 ημερών για δημοσίευση φωτογραφιών και τη Δευτέρα (13 Ιουνίου), το Facebook δεν του επέτρεψε να δημοσιεύσει ένα βίντεο.

«Δυστυχώς, δεν μπορώ να δημοσιεύσω το βίντεο εδώ, επειδή οι Αμερικανοί με μπλοκάρουν ξανά», παραπονέθηκε το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου σε δημοσίευσή του τη Δευτέρα.

«Από τότε που οι Αμερικανοί βουλευτές, κατόπιν αιτήματος του Naď (Σλοβάκος υπουργός Άμυνας), ζήτησαν από το Facebook να μπλοκάρει τους Σλοβάκους με διαφορετική άποψη, βρίσκομαι υπό σχεδόν συνεχή αποκλεισμό», έγραψε ο Blaha.

Ο Blaha αντιδρά σε μια επιστολή που συνέταξε ένα μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, στην οποία ζητούσαν από το Facebook να αντιμετωπίσει τη φιλορωσική παραπληροφόρηση στη Σλοβακία.

Η επιτροπή ανησυχεί βαθύτατα για τη συνεχιζόμενη παρουσία επιβλαβούς παραπληροφόρησης και φιλορωσικής προπαγάνδας στο σλοβακικό Facebook και καλεί το Facebook να διασφαλίσει αμέσως ότι όλη η φιλορωσική παραπληροφόρηση αξιολογείται γρήγορα, ελέγχεται από τα γεγονότα, χαρακτηρίζεται, υποβαθμίζεται ή αφαιρείται σύμφωνα με τις δημόσιες δεσμεύσεις και τις δηλωμένες πολιτικές του Facebook”, έγραψε ο πρόεδρος Adam Schiff (D).

Η επιστολή ακολούθησε την επίσκεψη αρκετών βουλευτών στη Μπρατισλάβα τον Απρίλιο, κατά την οποία ενημερώθηκαν για το θέμα από κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

πληροφορίες από euractiv


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.