https://reseauinternational.net/un-triple-crime-de-guerre-ukrainien/

του Ερβάν Καστέλ .

Ενώ οι Συμμαχικές χερσαίες δυνάμεις, γύρω από την Avdeevka, συνέχισαν να προχωρούν μέτρο προς μέτρο στους δρόμους του Peski προς τα νότια ή να παρακάμπτουν αυτόν τον ουκρανικό προμαχώνα στα βόρεια, όπου υπήρχαν πολλά σημεία βολής για το ουκρανικό πυροβολικό, η τελευταία συνεχίζει τους τρομοκρατικούς βομβαρδισμούς της. Το Ντόνετσκ και τα περίχωρά του, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αμάχους και καταστρέφοντας και εξορύσσοντας κατοικημένες περιοχές που δεν έχουν στρατιωτικούς ή υλικοτεχνικούς στόχους.

Αξίζει να διακρίνουμε εδώ 3 τύπους ουκρανικών βομβαρδισμών:

1. Στρατιωτικοί βομβαρδισμοί 

Σε περιόδους πολέμου, είναι λογικό οι τοποθεσίες να αντιπροσωπεύουν στόχους για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων, ακόμη και αν βρίσκονται σε αστικές περιοχές: αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων, αρχηγεία, κέντρα επικοινωνίας, γέφυρες, στρατώνες, στρατιωτικές-βιομηχανικές εγκαταστάσεις κ.λπ. Μερικές φορές, δυστυχώς, οι βομβαρδισμοί τους προκαλούν παράπλευρες απώλειες και καταστροφές στον άμαχο πληθυσμό.

Ουκροατλαντικός βομβαρδισμός αποθήκης πετρελαίου στο Makeevka στις 2 Αυγούστου 2022

Μόνο το 13% περίπου των ουκρανικών πυρών στις αστικές περιοχές Ντόνετσκ, Μακέεβκα, Γιασινοβατάγια… στοχεύουν σε στόχους στρατιωτικού ενδιαφέροντος. Τα σφάλματα βολής και τα τεχνικά περιστατικά (για παράδειγμα πτερύγιο πυραύλου που δεν αναπτύσσεται, παρεκκλίνει από την τροχιά του) είναι λιγότερο από 5%, ειδικά στο πλαίσιο ενός πολέμου θέσεων σε στόχους γνωστούς και αναγνωρισμένους εδώ και 8 χρόνια με την αυξημένη χρήση σύγχρονων και εξαιρετικά προβλέψιμα, ακόμη και υποβοηθούμενα συστήματα πυροβολικού όπως το γαλλικό CAESAR 155 χλστ. ή το αμερικανικό HIMARS 227 χλστ.

2. Τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις

Ως εκ τούτου, το υπόλοιπο 80% των βομβαρδισμών που χτυπούν κατοικημένες γειτονιές όπου υπάρχουν μόνο άμαχοι πληθυσμοί και πόροι, μπορούν χωρίς αμφιβολία να χαρακτηριστούν τρομοκρατικές και, δεδομένης της φύσης και του όγκου των πυρομαχικών που εκτοξεύθηκαν, με πρόθεση γενοκτονίας.

Τα όπλα που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί εναντίον του άμαχου πληθυσμού είναι κυρίως βαριά οβιδοβόλα των 122, 152 και 155 mm (ΝΑΤΟ, πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων 122 mm (“Grad”), 220 mm (“Uragan”), μερικές φορές 300 mm (“Smerch”). ").

Ουκροατλαντικός βομβαρδισμός στις 3 Αυγούστου το πρωί στην περιοχή Ντόνετσκ Κουϊμπισέφσκι

Τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται είναι 3 τύπων, εκρηκτικά, κατακερματισμένα, υποπυρομαχικά, τα τελευταία παραδίδουν σε ύψος μικρά πυρομαχικά κατά προσωπικού για την αύξηση της ακτίνας κρούσης, ειδικά πυρομαχικά τύπου εμπρηστικού για παράδειγμα ή πιο πρόσφατα από τις 20 Ιουλίου νάρκες τύπου PFM 1 " Tulip» όπλα κατά προσωπικού, τα οποία είναι πολύ διακριτικοί εκρηκτικοί μηχανισμοί υπό πίεση που προορίζονται να ακρωτηριάσουν όσους ασκούν απλή πίεση πάνω τους.

Μήκος 12 cm, πάχος 2 cm, 70 γραμμάρια (συμπεριλαμβανομένων 37 πολύ ισχυρού υγρού εκρηκτικού), το PFM 1 διαθέτει χρονοδιακόπτη που το ενεργοποιεί 3 λεπτά μετά την απελευθέρωσή του. Παρασύρεται από πυραύλους «Uragan» των 220 χιλιοστών με πυρομαχικά διασποράς και διασκορπίζεται χάρη στην φτερωτή του μορφή.





Στα τέλη Ιουλίου, οι νάρκες τρομοκρατών της Ουκρανίας έγιναν καθημερινό φαινόμενο και ο αριθμός των PFM1 "Tulip" που εξουδετερώθηκαν από τους μηχανικούς της υπηρεσίας εκκαθάρισης ναρκοπεδίων που βρίσκονται πλέον μόνιμα στους δρόμους των  πόλεων στο Ντονμπας, ξεπερνά τις πολλές χιλιάδες. Από τα τέλη Ιουλίου, περισσότερες από 8.000 νάρκες «Tulip» έχουν διασκορπιστεί από το ουκρανικό πυροβολικό σε κατοικημένες περιοχές πολιτών μεταξύ Ντόνετσκ και Γιασινοβατάγια, και παρόλο που η πλειονότητα τους έχει εξουδετερωθεί από πυροτεχνουργούς, οι υπόλοιπες που βρέθηκαν αποτελούν πραγματική και σημαντική απειλή που αυξάνεται με κάθε νέο βομβαρδισμό αυτού του τύπου.

Εδώ, ένας κάτοικος του Ντόνετσκ μας δείχνει τις νάρκες «Tulip» που έπεσαν γύρω από το σπίτι του στις 2 Αυγούστου 2022 και τις οποίες
σημάδεψε περιμένοντας την άφιξη των μηχανικών των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. 
6 εντοπίστηκαν στην αυλή, άλλα 15 στο δρόμο

Καθημερινά, τα προσωρινά αποτελέσματα των «κλασικών» ουκρανικών βομβαρδισμών στο Ντόνετσκ και τα περίχωρά του είναι θανατηφόρα. Έτσι, για παράδειγμα, στις 2 Αυγούστου μόνο στην πόλη του Ντόνετσκ, όπου εκτοξεύτηκαν περισσότερες από 300 οβίδες και ρουκέτες από τις ουκρανοατλαντικές δυνάμεις, σκοτώθηκαν 2 πολίτες και τραυματίστηκαν άλλοι 25, μεταξύ των οποίων ένας πολύ μεγάλος αριθμός με το διαμέτρημα 155 χλστ. το ΝΑΤΟ.

Γυναίκα σκοτώθηκε από βομβαρδισμό Ουκρανίας-Νατοϊκών, 2 Αυγούστου 2022 στο Ντόνετσκ

Σε αυτά τα άμεσα θύματα των βομβαρδισμών πρέπει τώρα να προστεθούν εκείνα των ναρκών που είναι διάσπαρτα παντού στους δρόμους, τις αυλές, τους κήπους και τα οικιστικά πάρκα και των οποίων η ψυχολογική διάσταση επιδεινώνεται από την εμμονή αυτής της πανταχού παρούσας, σιωπηλής και διακριτικής απειλής.

Άμαχοι ακρωτηριασμένοι από νάρκες PFM 1

  • 29 Ιουλίου: 2 τραυματίες
  • 30 Ιουλίου: 3 τραυματίες
  • 31 Ιουλίου: 3 τραυματίες
  • 2 Αυγούστου: 5 τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένα 20χρονο αγόρι και ένα κορίτσι και ένας 17χρονος έφηβος)
  • 3 Αυγούστου πρωί: 3 τραυματίες (1 άνδρας στο Makeevka και 2 στο Donetsk, Kirovsky & Kuybishevsky)

Ολόκληροι αστικοί τομείς έχουν παραλύσει, κινούνται μόνο μετά από δεκάδες ομάδες πυροτεχνουργών που αναζητούν και εξουδετερώνουν νάρκες κατά προσωπικού κατά εκατοντάδες, καθώς και από περαστικούς που προχωρούν προσεκτικά ακούγοντας τον ουρανό από τον οποίο μπορεί να πέσει ο θάνατος και τώρα σαρώνουν το έδαφος όπου μπορεί να προκύψει χάος.

Η άμυνα εδάφους-αέρος του Ντόνετσκ είναι φυσικά επίσης σε κατάσταση συναγερμού, αντιδρώντας σε κάθε βολίδα ρουκετών που κατευθύνονται προς τον πληθυσμό. Εάν πολλοί από αυτούς τους πύραυλους διασποράς (9М27К3) του BM27 "Uragan" που χρησιμοποιήθηκαν για αυτό το ορυχείο, αναχαιτιστούν πριν εκτοξεύσουν τον τρόμο τους, δυστυχώς κάποιοι καταφέρνουν να διασχίσουν την αντιαεροπορική ασπίδα που μερικές φορές είναι κορεσμένη από τον αριθμό των ταυτόχρονων βολών.

Σας υπενθυμίζω εδώ ότι ένας πύραυλος «Uragan» 220 mm που χρησιμοποιείται για αυτόν τον τύπο εξόρυξης ζώνης περιέχει 300 νάρκες PFM1 και ότι η επιφάνεια διασποράς τους είναι κατά μέσο όρο 2 km2 (και αυξήθηκε από τις σφοδρές καταιγίδες των τελευταίων ημερών). Στις 30 Ιουλίου, για παράδειγμα, 10 ρουκέτες κατάφεραν να ξεπεράσουν την αντιαεροπορική άμυνα και έτσι να διασκορπίσουν περισσότερες από 3.000 νάρκες σε 5 αστικές συνοικίες του Ντόνετσκ και του Μακέεβκα για εκείνη τη μέρα.

Κάτω από την καταιγιστική ζέστη του Αυγούστου και τις θωρακισμένες στολές τους, οι πυροτεχνουργοί για σχεδόν μια
εβδομάδα δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή προκειμένου να επιστρέψουν τους κατοίκους στις ασφαλείς γειτονιές τους.

Αυτές οι νάρκες κατοικημένων περιοχών με βομβαρδισμό με πυρομαχικά διασποράς αποτελούν 3 παραβιάσεις διεθνών συμφωνιών και χαρακτηρίζονται ως «εγκλήματα πολέμου»:

  • Σκόπιμος βομβαρδισμός άμαχου πληθυσμού (Σύμβαση της Γενεύης, 1949),
  • Χρήση ναρκών κατά προσωπικού (Σύμβαση της Οττάβα 1997),
  • Χρήση πυρομαχικών διασποράς (Σύμβαση του Όσλο, 2007).

Η Μόσχα έστειλε ειδοποίηση στον ΟΗΕ σχετικά με αυτή την εξόρυξη των κατοικημένων περιοχών του Ντόνετσκ από διαδοχικούς ουκρανικούς βομβαρδισμούς και η οποία συνιστά σοβαρή εγκληματική παραβίαση των διεθνών συνθηκών...

Είναι απίθανο η «μεγάλη μηχανή» να αντιδράσει για να ξεσηκωθεί ενάντια σε αυτές τις νέες γενοκτονικές ενέργειες ή να μπορέσει να ασκήσει πίεση στο Κίεβο, αλλά τουλάχιστον θα επιβεβαιώσει την αχρηστία της ή ακόμα και τη συνενοχή της με φιλοατλαντικούς Ουκρανούς εγκληματίες.

Γιατί αυτό που μπορούμε να παρατηρήσουμε εδώ είναι η έκφραση ενός τρελού και γενοκτονικού μίσους και που είναι, όπως πάντα εδώ και 8 χρόνια, η μόνη απάντηση των δολοφόνων μπροστά στις πολλαπλές ήττες τους στο μέτωπο του Ντονμπάς. Μια εγκληματική δειλία που ταιριάζει μόνο με τη συνένοχη σιωπή των Δυτικών που είναι τόσο τυφλωμένοι από τη ρωσοφοβική υστερία τους που καταστρέφουν οριστικά τις τελευταίες ελπίδες να τους δουν μια μέρα να βρίσκουν τον δρόμο της επιστροφής στο βουνό της κοινής λογικής και του ανθρωπισμού.

Και σε όσους αναρωτιούνται για το γεγονός ότι περισσότερο από 5 μήνες μετά την έναρξη των ρωσικών επιθέσεων, το Ντόνετσκ εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τα γενοκτονικά πυρά των Ουκρανών-Νατοϊκών, απαντώ: «Υπομονή, είναι ένας πολύ δύσκολος πόλεμος γιατί ο εχθρός έχει οχυρώσει σταθερά τις θέσεις του εκεί για 8 χρόνια. Όμως η απελευθέρωση προχωρά καθημερινά και τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει ή να σώσει τις ζωές αυτών των δολοφόνων! »

Ρεπουμπλικανικό πυροβολικό που επιχειρεί εναντίον ουκρανικών θέσεων που περιβάλλουν την Avdeevka στις αρχές Αυγούστου 2022

πηγή: Alawata Rebellion

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.