Strategika 51/reseauinternational/6/8/22
Μετάφραση: ακτιβιστής

Η σύντομη ασιατική περιοδεία της Νάνσυ Πελόζι, και ειδικότερα η επίσκεψή της στην Ταϊβάν, θεωρείται από την Κίνα ως σημείο καμπής που δικαιολογεί μια αναπροσαρμογή της κινεζικής εξωτερικής πολιτικής και μια εις βάθος αναθεώρηση των διμερών σχέσεων με την Ουάσιγκτον.

Εκτός από μια σειρά στρατιωτικών ελιγμών που προσομοιώνουν 
σε έναν πλήρη αποκλεισμό του αποσχιστικού νησιού, με αληθινά πυρομαχικά, καθώς και την εξαφάνιση αυτού που ονομαζόταν κεντρική γραμμή του Στενού της Φορμόζα με τη διέλευση κινεζικών πυραύλων πάνω από το νησί (συμπεριλαμβανομένης της Ταϊπέι) , το Πεκίνο ανακοίνωσε στις 5 Αυγούστου 2022 μια σειρά μέτρων ως αντίποινα για τις προκλήσεις της Ουάσιγκτον:



1. Κυρώσεις κατά της γεροντοκράτισσας Nancy Pelosi , 82 ετών, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, μέλους του Δημοκρατικού Κόμματος. Οι ποινές αυτές επεκτείνονται και στα μέλη της οικογένειάς της. Αυτή η λεπτομέρεια είναι πολύ σημαντική καθώς οι ισχυροί δεσμοί της οικογένειάς της με τη περιβάλλον  και την ιταλοαμερικανική μαφία στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελούν αντικείμενο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στην Κίνα.

2. Αναστολή του διαλόγου με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε επίπεδο περιφερειακών στρατιωτικών διοικήσεων

3. Ακύρωση όλων των συναντήσεων με εκπροσώπους του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο)

4. Προσωρινή αναστολή της συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τομέα της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης

5. Αναστολή της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών

6. Αναστολή διμερών διαπραγματεύσεων για την Κλιματική Αλλαγή

7. Αναστολή της διμερούς συνεργασίας στον δικαστικό τομέα

8. Αναστολή της διμερούς συνεργασίας για την καταπολέμηση του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος.

Τα πράγματα δεν θα σταματήσουν σε αυτό το στάδιο.

Η Κίνα σταμάτησε τις εξαγωγές άμμου στην Ταϊβάν. Η άμμος είναι απαραίτητο στοιχείο στην κατασκευή μικροεπεξεργαστών. Η κινεζική πλευρά έχει επίσης αναστείλει τις εισαγωγές κατεψυγμένων ψαριών από την Ταϊβάν και έχει επιβάλει κυρώσεις σε περίπου 100 νησιωτικές εταιρείες. Ο όγκος του εμπορίου μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν το 2021 ήταν πάνω από 328 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (0,32 τρισεκατομμύρια δολάρια).

Αυτή η αναταραχή θα μπορούσε να έχει πολύ αρνητική επίδραση στην κορεατική χερσόνησο όπου η Πιονγκγιάνγκ θα μπορούσε να δελεαστεί πολύ από μια νέα πυρηνική δοκιμή. Η Βόρεια Κορέα έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα χρησιμοποιήσει την πυρηνική της αποτρεπτική δύναμη στην πρώτη πρόκληση και πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι επίκειται πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

Αυτή η κατάσταση θα έχει επίσης αντίκτυπο στη Μέση Ανατολή, την Ευρασία και την Αφρική.

Δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί μια πιο δυναμική προσέγγιση μεταξύ Κίνας και Ιράν, ενώ η προοπτική μιας επίσημης στρατιωτικής συμμαχίας με τη Ρωσία γίνεται πιο ξεκάθαρη. Τέλος, η Κίνα θα μπορούσε να είναι πιο επιθετική σε περιοχές δυτικής επιρροής στην Αφρική.

Καμία χώρα της Ανατολικής Ασίας εκτός από την Ιαπωνία δεν έχει καταδικάσει τους στρατιωτικούς ελιγμούς της Κίνας γύρω από την Ταϊβάν. Ένα ανησυχητικό σημάδι για την Ουάσιγκτον.

Αυτό είναι μόνο η αρχή. Ο κόσμος του αύριο είναι πιο πιθανό να μοιάζει με μια πληθωριστική κόλαση όπου οι οργανωμένες ελλείψεις και η χειραγώγηση θα χρησιμεύουν για την υποδούλωση πληθυσμών.

Το σίγουρο είναι ότι οι ανερχόμενες γενιές θα πληρώσουν πολύ περισσότερα για αντικείμενα και αγαθά που ήταν πολύ φθηνά μέχρι τότε.

πηγή: Strategy 51



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.