Ο Πολωνός σύζυγος της νεοσυντηρητικής συμβούλου της κυβέρνησης Μπάιντεν και της Χίλαρι Κλίντον, Αν Απλμπάουμ, γιορτάζει την επίθεση στο Nord Stream ως πράξη κρατικής τρομοκρατίας των ΗΠΑ που θα καταδικάσει εκατομμύρια Ευρωπαίους σε έναν παγωμένο χειμώνα.

***

Τζο Μπάιντεν στις 7 Φεβρουαρίου:

«Εάν η Ρωσία εισβάλει [στην Ουκρανία], δεν θα υπάρχει άλλος Nord Stream 2. Θα το τερματίσουμε. »
Δημοσιογράφος: «Μα πώς θα το κάνετε ακριβώς, αφού…
το έργο είναι υπό τον έλεγχο της Γερμανίας; Μπάιντεν: «
Σας υπόσχομαι ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε. »
***

Τρεις μυστηριώδεις διαρροές εντοπίστηκαν στο Nord Stream 1 και 2. Εάν αυτοί οι αγωγοί φυσικού αερίου δεν είναι επί του παρόντος σε λειτουργία, ο Δανός πρωθυπουργός βεβαιώνει: «Δεν μιλάμε για ατύχημα».

Οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 , που συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία, έχουν γίνει αντικείμενο δολιοφθοράς; Το ερώτημα δεν φαίνεται να αμφισβητείται πλέον αυτό το απόγευμα της Τρίτης. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen μίλησε για «εσκεμμένες πράξεις»: «Δεν μιλάμε για ατύχημα», πρόσθεσε χωρίς ωστόσο να ορίσει ύποπτο. Για την Κοπεγχάγη, οι τρύπες από τις οποίες διαφεύγει το αέριο είναι «πολύ μεγάλες» για να είναι τυχαίες. Το τελευταίο θα είχε προκληθεί «από εκρήξεις», εξήγησε ο υπουργός Ενέργειας Dan Jørgensen. Οι διαρροές αναμένεται να διαρκέσουν «τουλάχιστον μια εβδομάδα», σύμφωνα με την Κοπεγχάγη.

πηγή: Olivier Demeulenaere / reseau international




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.