από την Christelle Neant * / reseau international 9/10/22

Στις 8 Οκτωβρίου 2022 γύρω στις 6 π.μ., μια τρομοκρατική επίθεση (πιθανότατα που έγινε από την Ουκρανία) κατέστρεψε μέρος της γέφυρας της Κριμαίας και σκότωσε τρία άτομα. Όπως ήταν αναμενόμενο, αρκετοί Ουκρανοί αξιωματούχοι πανηγύρισαν την είδηση, δείχνοντας έτσι το δάχτυλο της κατηγορίας στην Ουκρανία και τη φύση της ως τρομοκρατικό κράτος.

Στις 6:07 π.μ. της 8ης Οκτωβρίου 2022, μερικά αυτοκίνητα και φορτηγά διέσχιζαν τη γέφυρα της Κριμαίας όταν ένα από τα φορτηγά εξερράγη στο δρόμο, γκρεμίζοντας μέρος του καταστρώματος της γέφυρας και πυρπολώντας επτά βαγόνια καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου του τρένου που περνούσε κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής την ίδια στιγμή.

Ένα από τα ανοίγματα της οδικής γέφυρας κατέρρευσε στη θάλασσα, παίρνοντας μαζί του το φορτηγό αυτοκτονίας και ένα αυτοκίνητο. Ο αριθμός των νεκρών είναι αυτή τη στιγμή τρεις. Η φωτιά σε βαγόνι καυσίμων δεν προκάλεσε θύματα και κατασβέστηκε γύρω στις 10 το πρωί σήμερα.

Το πλωτό τόξο της γέφυρας, από την άλλη, δεν υπέστη ζημιές και η θαλάσσια κυκλοφορία μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί μέσω του στενού Κερτς. Καθώς γράφω αυτές τις γραμμές, η σιδηροδρομική κυκλοφορία έχει ήδη αποκατασταθεί στη γέφυρα της Κριμαίας, καθώς και η κυκλοφορία οχημάτων στον άθικτο ακόμη δρόμο. Τα οχήματα ελέγχονται τώρα διεξοδικά πριν τους επιτραπεί να περάσουν τη γέφυρα.

Αυτό που είναι περίεργο είναι ότι κανονικά τα οχήματα που εισέρχονται στη Γέφυρα της Κριμαίας πρέπει να περνούν μέσα από έναν τεράστιο σαρωτή, ικανό να ανιχνεύει εκρηκτικά.

Το ερώτημα λοιπόν είναι, πέρασε το φορτηγό μέσα από το σαρωτή και λειτούργησε σωστά ο σαρωτής; Επιπλέον, εν όψει του βίντεο που δημοσίευσε η Mash και δείχνει την πολύ γρήγορη χειροκίνητη επιθεώρηση του φορτηγού από τη ρωσική αστυνομία, τίθεται το ζήτημα της αρμοδιότητας και της εμπλοκής των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της ασφάλειας της γέφυρας της Κριμαίας.

Εάν οι υπεύθυνοι για τον έλεγχο των οχημάτων απέτυχαν στο καθήκον τους, πρέπει όχι μόνο να απολυθούν, αλλά και να διωχθούν. Γιατί η ανικανότητα/αδράνειά τους είχε τραγικές και σοβαρές συνέπειες.

Και αφού αναζητούμε τους υπεύθυνους, πρέπει φυσικά να εντοπίσουμε και τους δημιουργούς και τους χορηγούς της τρομοκρατικής επίθεσης κατά της γέφυρας της Κριμαίας. Από αυτή την άποψη είναι προφανές ότι αυτή η τρομοκρατική επίθεση είναι έργο της Ουκρανίας.

Πράγματι, ο Mikhaïl Podoliak, ένας από τους συμβούλους του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky, δημοσίευσε γρήγορα στο Twitter μια φωτογραφία της κατεστραμμένης γέφυρας της Κριμαίας με ένα κείμενο που αφήνει ελάχιστες αμφιβολίες για την προέλευση αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης.
«Κριμαία, η γέφυρα, η αρχή. Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, ό,τι κλαπεί πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, ό,τι κατέχει η Ρωσία πρέπει να εκδιωχθεί. »


"Το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων Moskva και η γέφυρα του Κερτς - δύο διαβόητα σύμβολα της ρωσικής εξουσίας στην ουκρανική Κριμαία - καταστράφηκαν. Τι άλλο, Ρώσοι "
Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας έγραψε επίσης ένα tweet χαιρετίζοντας την καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας. Και δεν έχει σημασία αν πέθαναν αθώοι άνθρωποι σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πολλές φορές που οι ουκρανικές αρχές απείλησαν να επιτεθούν στη γέφυρα της Κριμαίας, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ποιος είναι τουλάχιστον ένας από τους χορηγούς αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης. Έτσι, τον Ιούλιο του 2022, ο Alexei Arestovitch, σύμβουλος του Volodymyr Zelensky, είπε ξεκάθαρα ότι ο ουκρανικός στρατός θα χτυπούσε τη γέφυρα της Κριμαίαςμόλις της δόθηκε η ευκαιρία.

«Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα χτυπήσουν τη Γέφυρα της Κριμαίας όταν είναι τεχνικά δυνατό. Πρέπει να επιλέξουμε τη στιγμή ώστε η καταστροφή του να προκαλέσει τη μέγιστη ζημιά στη Ρωσία», είπε σε συνέντευξή του στην Politeka Online.

Μια άλλη ένδειξη, ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών, Urmas Reinsalu, συνεχάρη ανοιχτά την Ουκρανία , την οποία θεωρεί ότι βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση που έπληξε τη γέφυρα της Κριμαίας.

«Η Εσθονία σίγουρα το χαιρετίζει αυτό και συγχαίρει τις ουκρανικές μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, οι οποίες σίγουρα βρίσκονται πίσω από αυτήν την επιχείρηση», είπε ο υπουργός.

Το θανατηφόρο χτύπημα δόθηκε από την Washington Post, η οποία έγραψε ότι ένας αξιωματούχος στο Κίεβο επιβεβαίωσε ότι η ουκρανική μυστική υπηρεσία βρισκόταν πίσω από την τρομοκρατική επίθεση που έπληξε τη γέφυρα της Κριμαίας.

«Ένας ουκρανικός κυβερνητικός αξιωματούχος είπε στην Washington Post το Σάββατο ότι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ήταν πίσω από την επίθεση στη γέφυρα. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ukrainska Pravda ήταν ο πρώτος που ανέφερε για τον υποτιθέμενο ρόλο της κυβέρνησης, επικαλούμενος έναν άγνωστο αξιωματούχο επιβολής του νόμου που είπε ότι εμπλέκεται η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας, η SBU», πιθανώς διαβάζουμε στο άρθρο.

Όσον αφορά την προφανή χρήση ενός οχήματος καμικάζι, θυμάμαι ότι για χρόνια η Ουκρανία ανακτά ισλαμιστές τρομοκράτες που έχουν διεισδύσει από τη Συρία και Τσετσένους τρομοκράτες , στους οποίους η SBU έχει δώσει ακόμη και, για ορισμένους, διαβατήρια Ουκρανών (με τους οποίους μπορούν στη συνέχεια να εισέλθουν η ΕΕ χωρίς βίζα, υπενθυμίζω και εδώ). Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ουκρανία χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους με τους ισλαμιστές τρομοκράτες στη Συρία.

Η Ουκρανία συμπεριφέρεται σαν τρομοκρατικό κράτος εδώ και χρόνια, δολοφονώντας αρκετούς διοικητές, τον ηγέτη του DPR, Alexander Zakharchenko , και πιο πρόσφατα την Daria Duguina . Είναι καιρός η Ρωσία να δηλώσει επίσημα ότι η Ουκρανία είναι τρομοκρατικό κράτος και να την αντιμετωπίζει ως τέτοιο, και όχι πλέον ως χώρα που κατοικείται από έναν αδελφό λαό, με τον οποίο πρέπει να πάρουμε γάντια. Πρέπει επίσης να θεωρηθεί πολύ πιθανό ότι μία ή περισσότερες χώρες του ΝΑΤΟ (που υποστήριξαν και εκπαίδευσαν ισλαμιστές τρομοκράτες στη Συρία) βοήθησαν την Ουκρανία στη διεξαγωγή αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης στη γέφυρα της Κριμαίας.

Είναι καιρός η Μόσχα να μετατρέψει επίσημα την ειδική στρατιωτική επιχείρηση σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση και να παράσχει τα απαραίτητα μέσα για την ολοκλήρωση της τελευταίας, χωρίς να μετατραπεί σε συναισθηματική και υπερβολική αντίδραση (που είναι ο στόχος αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης, σπρώξτε τη Ρωσία στο λάθος).

Ωστόσο, συμβαίνει ότι σήμερα ανακοινώθηκε ο διορισμός του στρατηγού Σεργκέι Σουροβίκιν ως αρχιστράτηγου της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Είναι αξιοσέβαστος και φοβισμένος στρατηγός, γιατί είναι ειδικός στον ενδοστρατικό συντονισμό, και δεν παίρνει τσιμπιδάκια με ανίκανους ή τεμπέληδες αξιωματικούς. Πολέμησε στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας και διέταξε την επιχείρηση στη Συρία το 2017. Επιχείρηση για την οποία έλαβε το αστέρι του Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σαφώς, είναι ο ιδανικός στρατηγός για να ηγηθεί μιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης κατά της Ουκρανίας.

Πιστεύω επίσης ότι θα ήταν καλό να εμπλακούν οι Τσετσένοι μαχητές και ο αρχηγός τους, Ραμζάν Καντίροφ (του απονεμήθηκε ο τίτλος του στρατηγού πριν από λίγες ημέρες) ακόμη περισσότερο από ό,τι είναι ήδη. Ο τελευταίος μάλιστα ανακοίνωσε ότι 70.000 Τσετσένοι έχουν προσφερθεί εθελοντικά να πάνε να υπηρετήσουν στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης εκτός από τους 10.000 που βρίσκονται ήδη εκεί. Όπως είπα στην αρχή της έναρξης αυτής της στρατιωτικής επιχείρησης, οι Τσετσένοι είναι εκείνοι που έχουν τη μεγαλύτερη εμπειρία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, και ως εκ τούτου αυτές οι έμπειρες δυνάμεις πρέπει να χρησιμοποιηθούν στο μέγιστο. Είναι επίσης απαραίτητο να ενισχυθεί η ασφάλεια παντού στο ρωσικό έδαφος, δεδομένου ότι ολόκληρη η χώρα αντιμετωπίζει μια σοβαρή τρομοκρατική απειλή. Και τέλος, πρέπει τώρα να θεωρήσουμε τις χώρες του ΝΑΤΟ ως χώρες που υποστηρίζουν ενεργά την τρομοκρατία, και να τους αντιμετωπίζουμε ως τέτοιους. Η διπλωματία και η υπομονή δεν ωφελούν έναντι τέτοιων χωρών, οι οποίες λειτουργούν μόνο σύμφωνα με τις ισορροπίες δυνάμεων και επομένως κατανοούν μόνο τις τελευταίες. Μόνο αν τους κάνει να πληρώσουν ακριβά για την υποστήριξή τους στην ουκρανική τρομοκρατία θα μπορέσει η Ρωσία να τερματίσει τη χρηματοδότηση, τον οπλισμό και την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Christelle Neant

* Η Christelle Neant είναι Γαλλίδα δημοσιογράφος. Ζει στη λεγόμενη «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ» από το 2016 και απέκτησε την υπηκοότητά της. Η Christelle Neant εργάζεται εκεί στο Διεθνές Κέντρο Τύπου DON

πηγή: Donbass Insider

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.