ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 30 Σεπτεμβρίου (Reuters) - Περίπου τα δύο τρίτα των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκοπεύουν να κάνουν σύντομα ενημερωμένα αναμνηστικά εμβόλια COVID-19, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Ίδρυμα Kaiser Family Foundation (KFF), μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με την πολιτική υγείας.

Μόνο το ένα τρίτο των ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι είτε έχει ήδη λάβει τα επικαιροποιημένα εμβόλια είτε σκοπεύει να τα κάνει το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Τα εμβόλια της Pfizer /BioNTech (22UAy. DE) και της Moderna Inc (MRNA. O), τα οποία έχουν ενημερωθεί ώστε να στοχεύουν τις πιο πρόσφατα κυκλοφορούσες υποπαραλλαγές Omicron του κοροναϊού καθώς και το αρχικό στέλεχος, εγκρίθηκαν από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ στα τέλη του περασμένου μήνα.

Περίπου το 18% δήλωσε ότι θα περιμένει να δει αν θα κάνει το νέο αναμνηστικό εμβόλιο, ενώ το 10% δήλωσε ότι θα το κάνει μόνο αν είναι απαραίτητο. Περίπου το 12% των ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν θα έκαναν σίγουρα το εμβόλιο, ενώ το 27% δήλωσαν ότι δεν είναι επιλέξιμοι επειδή δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Περίπου 7,6 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων εβδομάδων που ήταν διαθέσιμα, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 3,5% των 215,5 εκατομμυρίων ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες ηλικίας 12 ετών και άνω, τα οποία είναι επιλέξιμα για να λάβουν τα εμβόλια επειδή έχουν ολοκληρώσει τη σειρά πρωτογενών εμβολιασμών τους.

Η ενημέρωση για τα νέα εμβόλια είναι χαμηλή, καθώς μόνο οι μισοί από τους ενήλικες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι είχαν ακούσει πολλά ή κάποια πράγματα για τα ενισχυτικά εμβόλια, σύμφωνα με την έρευνα του Kaiser.

Επιπλέον, περίπου το 40% των πλήρως εμβολιασμένων ενηλίκων δήλωσαν ότι δεν είναι σίγουροι αν τα νέα εμβόλια COVID-19 συνιστώνται γι' αυτούς. Το CDC έχει συστήσει τα εμβόλια για όλα τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Για την έρευνα, το KFF πραγματοποίησε δημοσκόπηση σε 1. 534 ενήλικες από τις 15 έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.