Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Λένε οι γνωρίζοντες , πως , στην πολιτική και τις επιχειρήσεις , αυτόν που δεν τον έχεις φίλο φρόντισε να μην τον κάνεις εχθρό σου. Και τούτο διότι αν δεν τον έχεις φίλο θα του είσαι αδιάφορος, ενώ εάν τον κάνεις εχθρό σου το μόνο βέβαιο είναι πως θα σε πολεμήσει.

Όπως φαίνεται όμως , αυτό δεν το έλαβε υπ' όψιν της η σημερινή δημοτική αρχή και μέσα σε τρία χρόνια δημιούργησε σοβαρά και ανυπέρβλητα μέτωπα , με υψηλό βαρομετρικό , που θα τις στοιχίσουν την επανεκλογή της .

Για να δούμε όμως , ποιά είναι αυτά τα σοβαρά και ανυπέρβλητα μέτωπα ;

1. Το πρώτο και σοβαρότερο μέτωπο ακούει στο όνομα ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΤΖΑΡΗΣ.

Ο κ. Ματζάρης δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο . Είναι ο άνθρωπος που κατά γενική ομολογία μεταμόρφωσε την Περαία . Είναι ο άνθρωπος που παρέλαβε ένα προσφυγοχώρι και το παρέδωσε πόλη . Καθηγητής στο επάγγελμα και συγγραφέας , γέννημα θρέμμα Περαιώτης και ως εκ τούτου με πολλά ερείσματα στην τοπική κοινωνία . Διετέλεσε κοινοτάρχης την περίοδο 1995-1998 και δήμαρχος Θερμαϊκού την περίοδο 1999-2006 . Παρέλαβε , όπως γράφει ο ίδιος , ένα χωριό με 2876 κατοίκους (απογραφή 1991) και με τις αναπτυξιακές του παρεμβάσεις έγινε πόλη με 13.321 κατοίκους (απογραφή 2001) και 18.546 κατοίκους στην απογραφή του 2011 .

Πρόσφατα , με δημόσια ανάρτησή του στο διαδίκτυο με τίτλο ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΑΣ , καλεί όλους τους Περαιώτες να απαξιώσουν και να καταψηφίσουν όσους Περαιώτες συμβούλους έχουν συνταχθεί στην παρούσα διοίκηση προκειμένου να αναλάβουν αμειβόμενες θέσεις για ίδιον όφελος, κάνοντας ταυτόχρονα αναφορά για εγκατάλειψη και υποβάθμιση της Περαίας .

Και όταν ο κ. Ματζάρης μιλάει για εγκατάλειψη και υποβάθμιση της Περαίας , φαντασθείτε τι μπορεί να συμβαίνει στις μικρές τοπικές κοινότητες του Αγγελοχωρίου , της Κερασιάς και του Μεσημερίου.

Συνεχίζει μάλιστα λέγοντας , πως συναντήθηκε με τους τέσσερις αρχηγούς της αντιπολίτευσης και είχε μαζί τους μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση από την οποία διαπιστώθηκε ότι την σημερινή διοίκηση χαρακτηρίζει αβελτηρία και αλόγιστη σπατάλη του δημοσίου χρήματος με παράλληλη απαξίωση και παρακμή του τόπου του .

Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ματζάρης προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια μετά την ενεργό συμμετοχή του στην αυτοδιοίκηση και αυτό έχει τη σημασία του .

2. Το δεύτερο μεγάλο μέτωπο , με υψηλό βαρομετρικό , ακούει στο όνομα ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΜΠΙΓΚ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ.

Η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελείται από μια ομάδα δημοτών , που αγωνίζονται για να αποδοθεί ο χώρος του κάμπιγκ στο δήμο για αξιοποίησή του , προς όφελος των δημοτών . Με άρθρα και διάφορες ενημερωτικές εκδηλώσεις προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους δημότες να αντισταθούν στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ και του δημάρχου για την εκποίηση και τσιμεντοποίηση , όπως πιστεύει , του κάμπιγκ της Αγίας Τριάδος και ο χώρος να αποδοθεί στον δήμο για αξιοποίηση προς όφελος των δημοτών.

Με την άποψη της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ συντάσσονται οι πέντε αρχηγοί της αντιπολίτευσης και οι πρώην δήμαρχοι Ματζάρης και Αλεξανδρής .

Μέλη της πρωτοβουλίας είναι και οι κ.κ. Σπύρος Κουζινόπουλος δημοσιογράφος και πρώην δημοτικός σύμβουλος και αρχηγός του συνδυασμού " Συμπολιτεία Θερμαϊκού " , Χρήστος Ιβάνοβιτς υποψήφιος βουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας και ο τραγουδοποιός Δημ. Ζερβουδάκης .

Σε άρθρο του ο κ. Κουζινόπουλος αναφέρει ότι πριν οκτώ (8) χρόνια ο κ. Τσαμασλής ως αντιπεριφερειάρχης έλεγε τα εξής : " Με έγγραφο προτείναμε να γίνει αξιοποίηση των κάμπιγκ Αγ. Τριάδος και Ασπροβάλτας αλλά από τους οικείους δήμους ( Θερμαϊκού - Βόλβης ), ................... Δεν συμφωνήσαμε ποτέ σε ιδιωτικοποίηση .................. Είναι αδύνατον να υποστηρίξουμε με οποιονδήποτε τρόπο το σχέδιο αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ " και διερωτάται πως γίνεται μέσα σε οκτώ χρόνια να έχει κάνει στροφή 180 μοιρών και να τάσσεται με το ΤΑΙΠΕΔ .

Η απάντηση είναι απλή κ. Κουζινόπουλε . Τότε χρειαζόταν την στήριξη των δημάρχων και τις ψήφους τους , ενώ τώρα όχι .

Ο κ. Ιβάνοβιτς στην παρέμβαση του , σε εκδήλωση που οργάνωσε η Πρωτοβουλία στην αίθουσα του Δημοτ. Συμβουλίου , είπε ότι : ¨Η Αγία Τριάδα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση από ότι ήταν πριν 20-30 χρόνια καθώς κατάντησε το αποπαίδι του δήμου Θερμαϊκού ". Τελευταία μάλιστα έκανε μία πρόταση -πρόκληση προς τη διοίκηση λέγοντας " Τολμήστε να κάνετε δημοψήφισμα για να δείτε την άποψη των δημοτών μας για την εκποίηση του κάμπιγκ " .

3.Το τρίτο , εξίσου σοβαρό μέτωπο , είναι , ο ίδιος της ο εαυτός .

Το γεγονός ότι ο κ. Τσαμασλής , επένδυσε πολιτικά στη διγλωσσία θα του βγει σε μπούμεργκ.

Δεν μπορείς για παράδειγμα , όταν είσαι στην αντιπολίτευση , να καταψηφίζεις ένα έργο ( LED ) επειδή έχει έκπτωση 7% επιχειρηματολογώντας πως είναι ζημιογόνο και πως θα πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι συμμετέχοντες εργολάβοι και όταν γίνεσαι δήμαρχος να κάνεις ανάθεση έργου με 1,5% έκπτωση και με έναν συμμετέχοντα .

Δεν μπορείς να καταγγέλλεις τον πολιτικό σου αντίπαλο στην διευρυμένη περιφέρεια και στο πειθαρχικό συμβούλιο (δικαιοσύνη) πως ζημιώνει οικονομικά το δήμο για να προσκομίσεις πολιτικά οφέλη και εκ των υστέρων να αποδεικνύεται πως το έργο αυτό όχι μόνο δεν είναι ζημιογόνο αλλά απεναντίας κερδοφόρο και ο πολιτικός σου αντίπαλος να αθωώνεται από τη δικαιοσύνη .

Δεν μπορείς να παραλαμβάνεις από τον προκάτοχό σου ουκ ολίγες μελέτες , ενταγμένες σε προγράμματα και έτοιμες προς υλοποίηση και κάποιες από αυτές να τις χάνεις λόγω ανικανότητας , ολιγωρίας ή σκοπιμότητας και κάποιες να μην τις έχεις ήδη ξεκινήσει ενώ θα έπρεπε να το είχες κάνει ήδη όπως για παράδειγμα το δίκτυο ύδρευσης , το δίκτυο αποχέτευσης και το σχολείο του Μεσημερίου . Έργα ιδιαίτερης σημασίας και αξίας για το Μεσημέρι .

Δεν μπορείς , όταν είσαι αντιπεριφερειάρχης , να υπερθεματίζεις ότι το κάμπιγκ θα πρέπει να δοθεί στον δήμο για αξιοποίηση και όχι σε ιδιώτη και όταν γίνεσαι δήμαρχος να κάνεις ακριβώς το αντίθετο .

Όλη αυτή η διγλωσσία , το είπα ξείπα , η δημαγωγία , η ανικανότητα και εν γένει αυτός ο τρόπος πολιτεύεστε σε καθιστούν στα μάτια και τη συνείδηση των πολιτών - δημοτών αφερέγγυο και αναξιόπιστο .

Όλα τα παραπάνω , είναι βέβαιον ότι θα τα εκμεταλλευτούν οι πολιτικοί αντίπαλοι της διοίκησης είτε με αρθρογραφία είτε κατά την προεκλογική περίοδο και το ερώτημα που γεννάται είναι , πως θα τα αντικρούσει και με ποιά επιχειρηματολογία ;

Συνέπεια όλων αυτών είναι , το κλίμα δυσαρέσκειας των δημοτών να κλιμακώνεται και να αυξάνεται μέχρι τις εκλογές .

4. Το τέταρτο σοβαρό μέτωπο είναι οι δυσαρεστημένοι και αποστασιοποιημένοι σύμβουλοι.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΟΚΑΝΑΣ. Ο κ. Τροκάνας δεν είναι τυχαίος δημοτικός σύμβουλος . Είχε εκλεγεί και κατά το παρελθόν με τη διοίκηση Αλεξανδρή , κατέβηκε για πρώτη φορά περιφερειακός σύμβουλος και εξελέγει και επανήλθε στο δήμο Θερμαϊκού βάζοντας υποψηφιότητα στον συνδυασμό του κ. Τσαμασλή . Επανεκλέχθηκε και μάλιστα πρώτος αγγίζοντας , αν ενθυμούμαι καλά , τους 700 περίπου ψήφους . Ανέλαβε πρόεδρος του ΔΗΠΑΚΥΘ απ΄ όπου και παραιτήθηκε . Σήμερα είναι αποστασιοποιημένος λόγω δυσαρέσκειας με τον δήμαρχο . Είναι γέννημα θρέμμα Περαιώτης με μεγάλο σόι και ως εκ τούτου με πολλά ερείσματα στην τοπική κοινωνία .

Εάν συνδυάσουμε τη στάση του κ. Τροκάνα με αυτή του κ. Ματζάρη τότε το κλίμα γίνεται εκρηκτικό στην Περαία για την διοίκηση .

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ . Στα χνάρια του κ. Τροκάνα και αυτός . Δυσαρεστημένος και αποστασιοποιημένος μη κρύβοντας τις προθέσεις του . Φαίνεται να έχει μια δυναμική στην Επανομή η οποία μεταφράζεται σε αρκετούς ψήφους . Και αυτό το απέδειξε στην πράξη διότι όποτε κατέβηκε ως υποψήφιος ( Αλεξανδρής - Τσαμασλής ) εκλέχθηκε με μεγάλη διαφορά . Μάλιστα όταν κατέβηκε ως υποψήφιος δήμαρχος , στον πρώην δήμο Επανομής , μεταξύ των πέντε υποψηφίων εκλέχθηκε δεύτερος , μετά τον κ. Οικονομίδη . Επίσης ο αδερφός του διετέλεσε κοινοτάρχης της Επανομής και αυτό έχει τη σημασία του .

Και τους δύο , ο κ. Τσαμασλής θα θελήσει να τους επαναπροσεγγίσει είτε ο ίδιος προσωπικά είτε μέσω τρίτων αλλά εάν αυτοί επιμένουν στην απόφαση τους τότε η διοίκηση θα αισθανθεί την απώλεια των ψήφων τους .

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω , είμαι βέβαιος , πως , αυτή τη φορά , ο θεός θα αγαπήσει τους νοικοκύρηδες .



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Να ρωτήσω .... Έχει Περαία και η περιοχή του Nagold στην Γερμανία ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.