Τέσσερα χρόνια μετά την υποδοχή των πρώτων του μαθητών το Δεκέμβριο του 2018, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στη Ν. Κερασιά, έχει εξελιχθεί σε μια εξαιρετικά δραστήρια κυψέλη εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης παιδιών με ειδικές ανάγκες στο Δήμο Θερμαϊκού.

Το άξιο διδασκαλικό και βοηθητικό προσωπικό, συνέβαλε με αγάπη και φροντίδα για να λάβει «σάρκα και οστά» το όραμα μας, ώστε η σχολική μονάδα που παραδώσαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας στη Δημοτική Διοίκηση, να αποτελεί μια όαση μόρφωσης και καλλιέργειας για τους μαθητές του, θεμέλιο υποστήριξης των οικογενειών τους κι ένα προπύργιο για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Η δυναμική του τετραθέσιου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, μπορεί, με την κατάλληλη υποστήριξη, να γίνει η αιχμή του δόρατος για την ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΑ στην καθημερινή κοινωνική δραστηριότητα του τόπου μας.

Αντ ́ αυτών διαπιστώνουμε μια κοντόφθαλμη αντιμετώπιση εκ μέρους της παρούσας Δημοτικής Διοίκησης. Όπως με το κρατικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, που άλλοι Δήμοι στο νομό Θεσσαλονίκης, (Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Παύλου Μελά κ.α) προσέφεραν στους δημότες τους ήδη από το φετινό καλοκαίρι του 2022.

Σε ερώτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τους λόγους που ο Δήμος Θερμαϊκού έμεινε εκτός, η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής ήταν μια «χλιαρή» δέσμευση, ότι θα διαθέσει πόρους για να μπορούν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να μπουν στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων από το επόμενο καλοκαίρι!

Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλα που μπορούν να γίνουν.
  • Μετά το πρώτο βήμα με τη λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, το επόμενο βήμα είναι να αναβαθμίσουμε και να επεκτείνουμε την κτιριακή του υποδομή, προκειμένου να παρέχουμε ακόμη πιο ποιοτικές υπηρεσίες και σε περισσότερα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
  • Να δημιουργήσουμε σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο με όλες τις ειδικές προδιαγραφές για να μπορούν να αθλούνται όλο το χρόνο και με μεγαλύτερη ασφάλεια οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.
  • Ν’ αξιοποιήσουμε όχι μόνο το πρόγραμμα των θερινών κατασκηνώσεων, αλλά όλα τα προγράμματα που αφορούν σε ΑμεΑ.
  • Να δημιουργήσουμε προσβάσιμα σημεία από ΑμεΑ στις παραλίες του Δήμου.
  • Να διοργανώσουμε σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης.
  • Να ενθαρρύνουμε την οργάνωση δράσεων ισότιμης συμμετοχής των ΑμεΑ στα δημοτικά δρώμενα.

Με ίδιους πόρους του Δήμου, κατασκευάσαμε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.

Κάναμε πραγματικότητα ένα αίτημα της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Αξιοποιώντας πόρους, από κάθε διαθέσιμη πηγή, μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα.


* Η φωτο από τα εγκαίνια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θερμαϊκού 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.