Αλληλοσυγκρουόμενες - και φυσικά αναμενόμενες - οι εκτιμήσεις για την συγκέντρωση κατοίκων που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής στην Επανομή την περασμένη Τετάρτη.
Παρ' ότι προσωπικοί λόγοι με εμπόδισαν να παρεβρεθώ ώστε να αποκομίσω άμεσα εντυπώσεις, οι ανακοινώσεις, οι φωτογραφίες από την εκδήλωση αλλά κυρίως οι αναρτήσεις αυτοδιοικητικών παραγόντων συμπολίτευσης και κυρίως αντιπολίτευσης στον Δήμο Θερμαϊκού μου δίνουν την ευκαιρία για μια απεικόνιση του event και της αντανάκλασής του στην τοπική κοινωνία, που φαίνεται να μπαίνει για τα καλά στην προεκλογική περίοδο.
Αρχικά, βάσει του φωτορεπορτάζ που έχουμε στη διάθεσή μας, από ποσταρίσματα στα κοινωνικά δίκτυα, εκτιμούμε πως ήταν μια αξιοπρεπής συγκέντρωση από άποψη προσέλευσης. Στη φωτο που αναρτήθηκε βλέπουμε σχετικά γεμάτη την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Επανομής και αυτό δεν είναι εύκολο κατά την σημερινή συγκυρία που θέλει αποστασιοποιημένους τους πολίτες από ανάλογου είδους εκδηλώσεις.

ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ: "Αναπτύχθηκε διάλογος με στόχο την επίλυση προβλημάτων της περιοχής"


Ευχαριστημένος πρέπει να αισθάνεται από την συμμετοχή των δημοτών στο κάλεσμά του, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω το πολιτικό - προεκλογικό αποτέλεσμα που αποκόμισε, συγκρινόμενο με τις προσδοκίες του.

Ο ίδιος πάντως ανέφερε σε ανάρτησή του:

“Στην συγκέντρωση με τους κατοίκους της Επανομής, αναπτύχθηκε χθες διάλογος με στόχο την επίλυση προβλημάτων της περιοχής.
Ήμουν εκεί για να ακούσω προσεκτικά όλες τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των συνδημοτών μας. Ήμασταν εκεί για να παρουσιάσουμε τα περισσότερα έργα που έχουν γίνει και όσα βρίσκονται σε εξέλιξη. Ήμασταν εκεί για να απαντήσουμε τεκμηριωμένα πως όσοι προσπαθούν με τις ανακοινώσεις τους να δημιουργούν εντυπώσεις χωρίς ουσία, στο τέλος εκτίθενται και τελικά δεν είναι συνοδοιπόροι στην τροχιά ανάπτυξης του Δήμου μας. Σας θέλουμε όλους μαζί μας, όλοι μπορούμε να πετύχουμε με εντιμότητα, ειλικρίνεια και ανθρωπιά τον κοινό μας στόχο, έναν σύγχρονο και ανθρώπινο Δήμο. Σας ευχαριστώ για την στήριξη. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας!!!!”


ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ: Φιάσκο η συνάντηση με κατοίκους στην Επανομή

Σε απόλυτο φιάσκο της Δημοτικής Διοίκησης, εξελίχθηκε η συνάντηση που είχε ζητήσει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού με κατοίκους της Επανομής, εκτίμησε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης και απαρίθμησε πλείστα όσα περιστατικά της συγκέντρωσης συντελούν σ'αυτό και κρίνοντας πως επρόκειτο για μια προσχηματικού τύπου ενέγεια του δημάρχου που επαναβεβαίωσε την άποψή του πως η σημερινή δημαρχιακή αρχή θα αποτελέσει σύντομα παρένθεση  που θα πιστοποιηθεί πως πρόκειται για μια χαμένη τετραετία για τον Δήμο και τους πολίτες του.
Έγραψε ο πρώην Δήμαρχος:
“Ελάτε να σας ακούσω…”, είχε διαμηνύσει, αλλά οι παρευρισκόμενοι διαπίστωσαν ότι δεν ήταν στις προθέσεις του να τους ακούσει.

Η αλαζονική του συμπεριφορά, ο αυταρχισμός και το ειρωνικό ύφος με το οποίο αντέδρασε στην πλειοψηφία των θεμάτων που του ετέθησαν από το ακροατήριο, οι κόντρες και οι αντιπαραθέσεις του με όσους δεν του «χάϊδεψαν» τα αυτιά, προκάλεσαν πολύ κακές εντυπώσεις στο σύνολο των συμμετεχόντων.

Στην πρώτη του ανοιχτή διαβούλευση με τους πολίτες, μετά από 3,5 χρόνια, απέδειξε ότι δεν σκύβει με ειλικρινές ενδιαφέρον πάνω στα προβλήματα του τόπου και τις ανάγκες των ανθρώπων του. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποχωρώντας στο τέλος της εκδήλωσης – παρωδίας, σχολίαζαν πως είναι σφιχτά γαντζωμένος στην εξουσία και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να «κρατηθεί» εκεί.

Άλλωστε οι κάτοικοι της Επανομής, του γύρισαν… πολύ νωρίτερα την πλάτη.

Δεν «τσίμπησαν» στο κάλεσμα του «ο Δήμος μας χρειάζεται ενδιαφέρον και ειλικρινή διάθεση από όλους μας». Ελάχιστοι ήταν οι Επανομίτες στο χώρο της προγραμματισμένης συνάντησης.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Είχε το θράσος να κατηγορήσει τον αξιοσέβαστο πρώην πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Επανομής, Αντώνη Καζάκη, ότι ψεύδεται , επειδή απλώς δεν του άρεσε η τοποθέτησή του, όταν του δόθηκε ο λόγος. Προσέβαλε χωρίς ντροπή, τον άνθρωπο για τον οποίο λίγα λεπτά νωρίτερα έλεγε ότι τον εκτιμά και τον σέβεται…

Αυτή η…διαβούλευση είχε όμως και άλλα κωμικοτραγικά.

Θερμοκέφαλοι υποστηρικτές του Δημάρχου αντέδρασαν με λεκτική βία σε βάρος τοπικού συμβούλου που έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξή του. Προσπάθησαν να «φιμώσουν» τη φωνή του.

Όσο για τον κύριο Δήμαρχο, ήταν τέτοια η αγωνία του να πείσει ότι για «όλα φταίνε οι άλλοι», που έφτασε στο σημείο να επιρρίψει ευθύνες στον ιστορικό αθλητικό σύλλογο της «Αναγέννησης» για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου της Επανομής.

Και φυσικά δεν μπόρεσε να δώσει καμιά πειστική απάντηση, όταν η δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων επί των ημερών μας, Πάττυ Πασχαλίδου, τον «βομβάρδισε» με κατάλογο έργων που έχουν πάει στα ..αζήτητα, με ώριμες μελέτες και χρηματοδοτήσεις που εμείς διασφαλίσαμε.

Οι δημοκρατικές διαδικασίες και η διαλογική συζήτηση ήταν απούσες από αυτή την εκδήλωση.

Ουσιαστικές απαντήσεις δεν δόθηκαν, τα λάθη δεν αναγνωρίστηκαν, και η αδιαφορία ήταν η αντίδραση στις προτάσεις που κατατέθηκαν. Φάνηκε περίτρανα ότι η θητεία του σημερινού Δημάρχου, ήταν μια χαμένη τετραετία για το Δήμο Θερμαϊκού.Δήμο Θερμαϊκού.
Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΖΕΚΟΣ συνιστά ψυχραμία στον Δήμαρχο...

Δήμαρχε ψυχραιμία….
Ο “αλεξιπτωτιστής”, όπως λέγαμε πριν τις εκλογές, στην περιοχή μας, δήμαρχος Θερμαϊκού, ο οποίος εκλέχθηκε με κομματικές περγαμηνές, έχει χάσει τον έλεγχο του δήμου, αλλά και την ψυχραιμία του…
Αντί να λογοδοτήσει απέναντι στους κατοίκους της Επανομής για το γεγονός ότι εμφανίστηκε και πάλι ως “αλεξιπτωτιστής” λίγους μήνες πριν τις εκλογές, δήθεν για να κάνει…απολογισμό, μου επιτίθεται προσωπικά γιατί δεν έχει επιχειρήματα και κυρίως έργο.
Σε μία κριτική χαμηλού επιπέδου πολιτικής και ήθους, αναφέρθηκε στον τόπο κατοικίας εμού και της οικογένειάς μου. Μάλιστα σήμερα διαφημίζει κιόλας την κριτική που άσκησε…
Δήμαρχε, είναι γνωστό σε όλους ότι κατάγομαι από την Επανομή και τη Μηχανιώνα. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στο δήμο αυτό. Ποτέ δεν έλλειψα από την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του δήμου μας, αφιερώνοντας ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου σε αυτό. Το γραφείο μου είναι στην Επανομή και το σπίτι μου στη Μηχανιώνα. Το εάν μοιράζω το χρόνο μου για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους με τη Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί να είναι πολιτικό επιχείρημα…. πόσο μάλλον από κάποιον που ήρθε προσφάτως στο δήμο μας… μόλις εξελέγη δήμαρχος!

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ κατηγορεί τον Δήμαρχο για "ΕΠΑΡΣΗ"
ΑΥΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ…. ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΣΗ
Έτσι έκλεισα εγώ την ομιλία του δήμαρχου στην Επανομή .
Ήμουν εκεί . Σήκωνα τα χέρια μου συνέχεια . Δεν μου δίνανε τον λόγο ούτε ο κάτ. επίφαση συντονιστής ούτε ο δήμαρχος ο οποίος δεν άφησε το μικρόφωνο ούτε λεπτό .
Λίγο πριν κλείσει την εκδήλωση του ο δήμαρχος , μου έδωσαν τον λόγο .
Πρόλαβα να πω πως, αντί ν ακούσουμε τους κατοίκους ,ακούσαμε μια προεκλογική ομιλία από τον δήμαρχο κι ενώ ακόμη μιλούσα ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του κι ενώ αυτός αποχωρούσε ,εγώ φώναζα ότι αυτό ξεπερνά τα όρια του θράσους ,είναι έπαρση .
Δεν είχε να πει τίποτα άλλο ΕΚΤΟΣ από ατέλειωτα θα ,θα ,θα !!!!!!!!!! .
Κι ερωτώ ? τι φοβήθηκε και δεν μ άφησε να μιλήσω?
Δεν ήθελε να πω πως τρία χρόνια τον στηρίξαμε (δεν μας το αναγνώρισε!!!!!και αχαριστία δηλ.) για το καλό του δήμου, όμως δεν έκανε τίποτα και γι αυτό δεν πάει άλλο ?.
Δεν ήθελε να πω στον κόσμο ότι την συγκέντρωση την έκανε γιατί ξέρει ότι ΚΑΙ η Επανομή είναι δυσαρεστημένη από το ανύπαρκτο <<έργο >> του ?
Δεν ήθελε να πω στον κόσμο ότι την έκανε για να πάρει την Revan’s από τον Καζάκη και τον Τζέκο?( είναι καλλίτερος στο μπλα - μπλα )
Δεν ήθελε να πω πως είναι πρωταθλητής στις αναθέσεις ?
Δεν ήθελε να πω πως την μεγαλύτερη ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ανάθεση την έκανε στην Επανομή η οποία όπως μας είπε κατέλαβε τον δήμο Θερμαϊκού?( 175000 ευρώ σε δικηγόρο της Επανομής )
Δεν ήθελε δηλαδή να του χαλάσω το παραμύθι <<ελάτε να σας ακούσουμε>>???
Και τους μισθοφόρους , τι τους ήθελε?
<<Μην τολμήσετε ν αμφισβητήσετε το έργο του δημάρχου>>!!!!!!!, με έντονο ύφος , ήταν το πρώτο που ακούσαμε από κάποιον απ αυτούς ,στον οποίο έδωσαν πρώτο τον λόγο .
Έχασες την ψυχραιμία σου δήμαρχε και γι αυτό θα χάσεις και τις εκλογές!!!!!!!!!!!!



Και μέσα σε όλα και τις παραπάνω αντεγκλήσεις και με διαφορετικής προέλευσης εκτιμήσεις ήρθαν και οι αναρτήσεις κατοίκων της Επανομής με φωτογραφίες από την παροχή ύδρευσης που δείχνει να φέρνει για άλλη μια φορά καφετί υγρό στις βρύσες του χωριού.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.