Του Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot@gmail.com)

Συνεργάτης και φίλος ο Χρήστος Ιβάνοβιτς την τελευταία εικοσαετία, με το μπλογκ του να δεσπόζει αναμφισβήτητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Ακούραστος, με αιχμηρή πένα (πληκτρολόγιο το λέμε σήμερα…), επίκαιρος και καυστικός ως αρθρογράφος πάντα στοχευμένων κειμένων για τα κακώς κείμενα του τόπου μας, «δημοκράτης» και πλουραλιστικός στις επιλογές και αναρτήσεις που φιλοξενεί χωρίς να κάνει διακρίσεις. Ανέκαθεν σεβόταν κάθε τάση ή «πιστεύω» όλων ημών των γραφόντων (καθώς και των ποιούντων τους αρθρογράφους), αναδεικνύοντας γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κυρίως τους αναγνώστες - συνδημότες.

Γι αυτούς λοιπόν τους λόγους δεν θα τολμούσα να παρακάμψω ή να επικρίνω τον τρόπο σκέψης και απόφασης για τις αναρτήσεις που κάνει ο «Ακτιβιστής».

Έλα όμως που ως μέσος αναγνώστης – και εκφράζω φυσικά πρωτίστως την δική μου εκτίμηση- βλέπω πως κάποιοι γίνονται κουραστικοί και ίσως ιδιοτελείς με τα αναρτημένα απανωτά τους κείμενα. Και φυσικά εννοώ τον κ Μαυρομάτη και εσχάτως τον κ. Τζέκο που μας μόστραρε και την προεκλογική του αφίσα (για να μην ξεχνιόμαστε πως είναι υποψήφιος δήμαρχος ντε..!). Φυσικά και δεν θα αντιπαρατεθώ μαζί τους για το περιεχόμενο των γραπτών τους. Αυτό που βλέπω όμως είναι η εκνευριστική συχνότητα των ενίοτε καινοφανών κειμένων τους. Πείτε μας λοιπόν κύριοι ειλικρινώς : Που στηρίζεστε και ελπίζετε –αν όχι καπαρώνετε εκ προοιμίου- την σιγουριά των αναρτήσεων σας στον «Ακτιβιστή»; Μήπως στην τεράστια προσωπική αν(θ)εκτικότητα του; Μήπως έχετε την ψευδή εντύπωση πως αυτά που γράφετε είναι πρωτάκουστα, ανατρεπτικά, άκρως ενδιαφέροντα ή σπουδαία; Η πως θα ήταν τραγικό για το μέλλον του τόπου αν δεν κάνατε εσείς την μέγιστη θυσία να «ενημερώνετε» το πόπολο επί παντός - όπως ΕΣΕΙΣ(!) εικάζετε ή αντιλαμβάνεστε - επιστητού; Μήπως θεωρείτε μάλιστα και άκρως απαραίτητες τις αφεντιές σας και με πρόσχημα την αδιάλειπτη «ενημέρωση» και ειδικά στην προεκλογική αυτή περίοδο, να εμφανίζεστε αβέρτα-κουβέρτα με γραπτά ψευδοπονήματα, «υπενθυμίζοντας» μας τεχνηέντως πως έπονται εκλογές ; Η θεωρείτε (και χρησιμοποιείτε κατά κόρον) την φιλοξενία και την αγκαλιά του μπλογκ, ειδικά τώρα, ως εφαλτήριο για τις προεκλογικές σας επιδιώξεις ; Φανταστείτε να απαντούσε ο κ. Τσαμασλής σε κάθε αναφοράς σας για τα πεπραγμένα ή το άτομό του. Θα είχαμε εξασφαλίσει την ντεμέκ «ειδησεογραφία» (σας) για τα 4 χρόνια της θητείας του. Θα σκοντάφταμε καθημερινώς σε κείμενα που δεν θα ήταν φυσικά τίποτ΄άλλο, από κοκορομαχίες, στείρες αντιπαραθέσεις, «κατηγορίες και δικαιολογίες», ων ουκ έστιν αριθμός «σου΄πα μου΄πες», αμέτρητες άσφαιρες μπαλωθιές εκατέρωθεν και οι πολίτες στο μέσον του…τζερτζελέ σας …! Κείμενα που θα μας θύμιζαν αποκλειστικά και μόνον στίχους από «το καβγαδάκι» του αείμνηστου Μητσάκη:

«Απόψε ξαναρχίσαμε το ίδιο καβγαδάκι,
πες εσύ και πες εγώ, μια εσύ και μια εγώ
κόντρα εσύ και κόντρα εγώ και δώσ’ του χαβαδάκι…

…κλαίω εγώ γελάς εσύ, θέλω εγώ δε θες εσύ,
πότε εγώ και πότε εσύ τραβάμε το σκοινάκι…

…εμείς οι δυο μοιάζουμε σκυλάκι με γατάκι
σήκω εσύ να κάτσω εγώ, σώπα εσύ να πω εγώ
φύγε εσύ να μείνω εγώ και το βιολί βιολάκι….»

Γι΄αυτούς λοιπόν τους λογους ΑΝ (!!) ήμουν «Ακτιβιστής» όπως διαβάζετε στον τίτλο κύριοι Μαυρομάτη και Τζέκο, από ΄δω και πέρα δεν θα παρέμεναν απλώς «παγωμένα» τα ανιαρά σκοπούμενα «άρθρα» σας, αλλά παντελώς αποκλεισμένα !από περαιτέρω αναρτήσεις ! Γιατί υποτιμάτε την νοημοσύνη των αναγνωστών. Γιατί σας βαρεθήκαμε. Γιατί σας θεωρούμε ικανούς μόνο για «καβγαδάκι». Γι΄αυτό και θα λέγαμε ΟΧΙ πια στις καθ΄έξιν όπως φαίνεται επαναλαμβανόμενες αναρτήσεις σας. ΟΧΙ στην ασέβεια που δείχνετε έμμεσα προς εμάς τους αναγνώστες. ΟΧΙ σε σκοπιμότητες!

Αναρωτιέστε μήπως ακόμη γιατί; Η απάντηση είναι απλούστατη θλιβεροί μου «αρθρογράφοι»! Γιατί το ΠΑΡΑΚΑΝΑΤΕ !




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.