Σε μια έντονη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού με αποκλειστικό θέμα την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) δόθηκε με ελάχιστη πλειοψηφία η θετική γνωμοδότηση της διοίκησης του Γιώργου Τσαμασλή στο ξεπούλημα από το ΤΑΙΠΕΔ του μοναδικού ίσως πνεύμονα πρασίνου της βόρειας ακτής του Δήμου Θερμαϊκού.
  • Ένα δημοτικό συμβούλιο που θα μπορούσε να σταθεί ανάχωμα στην προκλητική προσπάθεια εκποίησης του εγκαταλελειμμένου από δεκαετίες κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας,
  • ένα δημοτικό συμβούλιο που θα μπορούσε να δώσει μάχη για να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της πανέμορφης αυτής έκτασης με την δημιουργία ενός προτύπου, μοντέρνου, με 12μηνη συνεχή λειτουργία και σαφέστατα κερδοφόρου για όλη την περιοχή κάμπινγκ,
  • ένα δημοτικό συμβούλιο που θα μπορούσε να διεκδικήσει την επιστροφή του χώρου στους κατοίκους του δήμου και δεν θα επέτρεπε να μεταβληθεί ο χαρακτήρας του, για τον οποίο εξάλλου είχε παραχωρηθεί αρχικά
Αναδείχθηκε λίγο, φοβικό, αν όχι και υποτελές στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ, του οργάνου που ανέλαβε να ξεπουλήσει κομμάτι - κομμάτι την δημόσια περιουσία για λογαριασμό των δανειστών που επέβαλαν τα μνημόνια που πρόθυμα υπόγραψαν και υλοποίησαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, οι ίδιες που βάλτωσαν την εθνική οικονομία της χώρας μας.

Το παράδοξο βέβαια είναι πως η πλειοψηφία, που σύσσωμη τάχθηκε θετικά στην εισήγηση που κονιοτροποιεί το στολίδι του Θερμαϊκού, φέρεται να αισθάνεται και περήφανη που συνετέλεσε στην εκποίησή του με δική της πρόταση προς το ΤΑΙΠΕΔ. Περηφανεύεται πως θα φέρει την ανάπτυξη στην περιοχή με την οικοδόμηση 28.000 τετραγωνικών μέτρων, ενός ξενοδοχείου έξι ορόφων και ενός περίκλειστου νέου χωριού πολυτελών κατοικιών που θα καρπωθεί ο αγοραστής - επενδυτής της έκτασης.

Τι κι αν η αντιπολίτευση αλλά και οι δημότες που παρίσταντο στη σημερινή συνεδρίαση στηλίτευσαν με επιχειρήματα την λανθασμένη ΣΜΠΕ που θα δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων και την ευθύνη της "πρόθυμης" διοίκησης του δήμου που αβαντάρει το ξεπούλημα. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ή στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

Υπερψήφισαν την ΣΜΠΕ 14 σύμβουλοι της πλειοψηφίας και το παράδοξο βέβαια είναι πως πολλοί εξ αυτών είχαν εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη το 2014 όταν συμμετείχαν στην τότε συνεδρίαση που ζητούσε να περιέλθει στην δικαιοδοσία του Δήμου και να αξιοποιηθεί ως κάμπινγκ.

Οι 12 ψήφοι της μειοψηφίας δεν στάθηκαν δυστυχώς ικανές να αποτρέψουν την τσιμεντοποίηση.

Ερωτήματα δημιουργούνται φυσικά για τους 7 απόντες δημοτικούς συμβούλους που απέφυγαν να πάρουν θέση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Πλέον η αντίσταση τώρα περνά στους πολίτες που θα πρέπει να πράξουν το αυτονόητο.
Να δράσουν κινηματικά ενάντια στην σημερινή απόφαση και στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ.
Ήδη εκδήλωση-απάντηση στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ και του δημάρχου Θερμαϊκού Γ. Τσαμασλή για την καταστροφή του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, προγραμματίζει να δώσει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού "Σώστε το Κάμπινγκ", με την μεγάλη εκδήλωση που οργανώνει τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 20223, ώρα 18:00, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, στους Νέους Επιβάτες.

Θα θέλαμε όμως ως κατακλείδα, επειδή οι πουλημένες κυβερνήσεις των τελευταίων 20 τουλάχιστον χρόνων με τα όργανα και θεσμούς ξεπουλητάδων που σύστησαν βάλθηκαν να πουλήσουν όλο τον εθνικό πλούτο (λιμάνια, τραίνα, αεροδρόμια, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες κλπ), να θυμίσουμε  το πάντα επίκαιρο ποίημα του βραβευμένου με το Νόμπελ Λογοτεχνίας Πορτογάλου Ζοζέ Σαραμάγκου (1998)

Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,
ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,
ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,
ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,
ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,
ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,
ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.

Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,
ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,
παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων
σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.
Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…

Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.


Ζοζέ Σαραμάγκου (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998)




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Τα ονόματα των απόντων δημοτικών συμβούλων λόγω άλλων πιο σημαντικών υποχρεώσεων τους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.