Δημοσιεύθηκε στις 3 Ιανουαρίου και τέθηκε σε Δημόσια διαβούλευση η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), για την εκποίηση του Camping Αγίας Τριάδας.


Όπως φαίνεται στην Σ.Μ.Π.Ε. η προς απόδοση έκταση στον Δήμο είναι έτι μικρότερη αυτής που είχε αρχικά γνωστοποιηθεί, η προστασία του πρασίνου στην υπό τσιμεντοποίηση έκταση έχει μειωθεί στο περίπου 11% των 162 στρεμμάτων και αυξήθηκαν οι χώροι προς τσιμεντοποίηση.
Η ζώνη πρασίνου ορίζεται στο νοτιότερο κομάτι (πάνω από τον δρόμο) και οι δύο ζώνες (Ζώνη Ι – Παραθεριστικό -Τουριστικό Χωριό και Ζώνη ΙΙ – Τουρισμός – Αναψυχή) καταλαμβάνουν όλο τον χώρο του κάμπινγκ από την λεωφόρο Θεσσαλονίκης Μηχανιώνας έως και την πλαζ.
Από το σχεδιασμό προβλέπονται εκτός του εξαώροφου ξενοδοχείου και των παραθεριστικών κατοικιών (Ζώνη Ι) και ανάπτυξη εμπορικών καταστημάτων, κέντρων διασκέδασης, ελικοδρόμιου κλπ που σαφώς θα τροποποιήσει βάναυσα τον χαρακτήρα του χωριού της Αγίας Τριάδας αλλά και πιθανόν θα βλάψει τους επαγγελματίες του τόπου.

Επιτακτική αναγκαιότητα η άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού


Έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά , το συντομώτερο δυνατό, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού "Σώστε το κάμπινγκ", μετά την δημοσίευση της προκλητικής ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) του ΤΑΙΠΕΔ για την ολοκληρωτική καταστροφή αυτής της μοναδικής όασης πρασίνου για ολόκληρη την ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η επιστολή με την οποία στάλθηκε σ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:



Ανεξάρτητη Πρωτοβουλια Δημοτών Θερμαϊκού "Σώστε το Κάμπινγκ"

Περαία 5-1-2023

Π Ρ Ο Σ

τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού

κ. Δημήτρη Πασχαλιά

ΚΟΙΝ:

1.Δήμαρχο Θερμαϊκού κ.Γ.Τσαμασλή

2. Τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο Δήμο Θερμαϊκού κ.κ. Γιάννη Μαυρομάτη, Θεόδωρο Τζέκο, Γιώργο Χατζηβαλάση, Νίκο Παράσχου, Δημήτρη Καπλάνη, Ντίνα Μώραλη




Αγαπητοί συνδημότες,

Μαζί με τις ευχές μας για καλή χρονιά με υγεία και ανάπτυξη του Δήμου Θερμαϊκού προς όφελος των συνδημοτών μας, θέλουμε να σας παρακαλέσουμε όπως συγκαλέσετε εκτάκτως το δυνατόν συντομώτερα, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά και την ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ της ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) που αν υλοποιηθεί, θα σημάνει το θάνατο και την ολοκληρωτική καταστροφή του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας και την κοπή των περισσότερων από τα 2.500 δέντρα που υπάρχουν εκεί, της μοναδικής αυτής όασης πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους όχι μόνο του Δήμου μας αλλά ολόκληρης της περιοχής.

Πρέπει να επαναλάβουμε ότι ο χώρος του κάμπινγκ αποτελεί δημόσιο αγαθό, γι' αυτό και παραμένει επίκαιρο το αίτημά μας να περιέλθει η έκταση στην ιδιοκτησία του Δήμου προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος των συνδημοτών μας και όχι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που το ορέγονται.

Με την ευκαιρία πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή όλων των μελών της διοίκησης του Δήμου και των δημοτικών παρατάξεων ότι ισχύει μέχρι σήμερα και δεν έχει ανακληθεί ή καταργηθεί, η υπ΄ αριθμ. 190/2014, ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού το οποίο είχε ταχθεί κατά της εκποίησης του camping Αγίας Τριάδας και είχε ψηφίσει υπέρ της παραχώρησής του στη δικαιοδοσία του Δήμου, για πλήρη αξιοποίηση επ΄ ωφελεία των δημοτών.

Επίσης να θυμίσουμε και πάλι ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θερμαϊκού με μία μελέτη που είχε εκπονήσει το 2014 και βρίσκεται ακόμη σε ισχύ, εξέφραζε την ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ της στην πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ να καταστραφεί το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, να κοπούν εκατοντάδες από τα δέντρα του και να χτιστούν εκεί πολυτελείς βίλες, υπογραμμίζοντας ότι με την τσιμεντοποίηση αυτή "δεν ωφελείται ο τουριστικός χαρακτήρας της περιοχής".

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που αιτούμαστε να πραγματοποιηθεί εκτάκτως, ζητούμε να παραστούν εκπρόσωποι της Επιτροπής Πρωτοβουλίας "Σώστε το κάμπινγκ" για να εκθέσουμε τις απόψεις μας.

Με εκτίμηση

Για την Επιτροπή Πρωτοβουλίας

Χριστίνα Δεληχρίστου

Χρήστος Ιβάνοβιτς

Κώστας Ιγνατιάδης

Σπύρος Κουζινόπουλος

Χρυσούλα Λιάπη




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.