της Έλενας Καραγεωργοπούλου *

Με αφορμή την αυριανή Δίκη στο ΣτΕ κατά της διαδικασίας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και το σχετικό χθεσινό δημοσίευμα της Καθημερινής, για τις ρυθμίσεις δανείων και άλλων οφειλών στο πλαίσιο των «βελτιώσεων» που έφερε η Κυβέρνηση με την τροποποίηση του νόμου ρύθμισης ιδιωτικού χρέους μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, παραθέτω απόσπασμα του δημοσιεύματος που έχει ως εξής:

«Οι ρυθμίσεις που παράγονται από την ηλεκτρονικη πλατφορμα μπορει να περιλαμβανουν : α) Εως 75% επι της βασικης οφειλης και εως 95% επι των προσαυξησεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. β) Εως 80% επι της βασικής οφειλής και έως 100% επί των τόκων των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων απο δάνεια και πιστώσεις.» ….

Εκτός από τις ιδιαίτερα «σκληρές» προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέξουν τόσο στο πρόσωπο του πρωτοφειλεέτη όσο και στα πρόσωπα τυχόν συνοφειλετών και οπωσδήποτε εγγυητών, συμβαίνει το κραυγαλέο, να προβλέπεται η μερική διαγραφή προσαυξήσεων οφειλών προς το Δημόσιο, ενώ δεν προβλέπεται η διαγραφή της άδικης εξουθενωτικής προσαύξησης χρέους των τραπεζών!!!!!!!

Με απλά λόγια: έχεις δάνειο 30.000 ευρώ, που λόγω ληξιπρόθεσμων δόσεων έχει προσαυξηθεί σε οφειλή ληξιπρόθεσμη στο ποσό των 80.000 ευρώ. Έχεις υπόλοιπο δόσεων οφειλόμενου κεφαλαίου 5.000 ευρω. Δηλ. έπαψες να πληρώνεις αφού είχες εξοφλήσει 25.000 ευρώ.
Ο νέος εξωδικαστικός σου προσφέρει δηλ. να παραμένεις υπόχρεος πληρωμής στην Τράπεζα το ποσό των 80 χιλ μείον 25χιλ δηλ. 55.000 χιλ. Ευρώ που ποτέ δεν πήρες απο την Τράπεζα και σου «χαρίζει» τους τόκους που θα σου επέβαλε στο ποσό των 5.000 χιλ ευρώ και το 80% της βασικής οφειλής δηλ. επι του ποσού των 5.000 ευρώ!!!!!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη φενάκη, εξαπάτηση κοροϊδία και εμπαιγμός της δυναστείας των Τραπεζών που κατακρεουργούν το δικαίωμα στην ιδιοκτησία του κάθε πολίτη με παράνομο δικό τους πλουτισμό, την ίδια στιγμή που ανταλλάσσουν την «πολιτική» Μητσοτάκη και καλοζωισμένων νομοθετούντων με τα ανείσπρακτα εκατομμύρια ευρώ των δανείων των κομμάτων τους ή και προσωπικών δικών τους.

ΣΑΣ καλούμε αύριο στο ΣτΕ στις 9πμ να δώσετε μαζί μας τη μεγάλη μάχη!!! Πλήθος νομικών μαζι με Πλεύση Ελευθερίας - Ζωή Κωνσταντοπούλου! Το δικαίωμα στη στέγη είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας! ( απο τη σελίδα μου στο fb σημερα)



* Συμβολαιογράφος, υποψήφια Βουλευτής ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

** Ο τίτλος είναι του ακτιβιστή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.