Η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το «σύνδρομο της Αβάνας» που υπέστησαν Αμερικανοί αξιωματούχοι σε επαγγελματικά ταξίδια δεν συνδέεται με τις ενέργειες «ξένων αντιπάλων», συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ανέφερε η Washington Post.

Πρόκειται για μια μυστηριώδη ασθένεια που άρχισε να επιτίθεται σε Αμερικανούς διπλωμάτες το 2016, πρώτα στην Κούβα, μετά στην Κίνα και μετά σε όλο τον κόσμο.

Μερικά από τα συμπτώματα του «Συνδρόμου της Αβάνας» είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση, η ναυτία και η ζάλη. Στις ΗΠΑ, έσπευσαν να κατηγορήσουν τη Ρωσία, την Κίνα και την Κούβα για χρήση «ακουστικών όπλων» εναντίον των διπλωματών τους, ενώ απείλησαν ακόμη και με κυρώσεις.

«Άρα αποδεικνύεται ότι η εικόνα μας ως «αυτοκρατορία του κακού» καταρρέει μπροστά στα μάτια μας; Υπενθυμίζω ότι για αρκετά χρόνια, η ίδια αμερικανική κοινότητα πληροφοριών και η ηγεσία της CIA, καθώς και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που το έκαναν κατόπιν εντολής τους, ισχυρίζονταν ότι βασανίζουν Αμερικανούς διπλωμάτες, προκαλώντας τους παραισθήσεις και ναυτίες. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των χωρών του «άξονα του κακού», κυρίως της Ρωσίας, φέρονται να βρίσκονται πίσω από αυτό», δήλωσε η Ζαχάροβα στο Telegram.

Υπενθύμισε ότι ακόμη και «ανώνυμοι Αμερικανοί ειδικοί σε θέματα εθνικής ασφάλειας έχουν υποστηρίξει αβάσιμα ότι η όλη ιστορία «φαίνεται, μυρίζει και αισθάνεται ότι η ρωσική GRU βρίσκεται πίσω της».

Τότε, όπως λέει, «εμφανίστηκε μια εκδοχή ότι οι υπάλληλοι των αμερικανικών πρεσβειών βασανίζονται από γρύλους, οδηγώντας τους στη σχιζοφρένεια».

Μετά άφησαν τους γρύλους στην ησυχία τους και ξανά έπιασαν τη Ρωσία. Όμως, αποδείχθηκε, δεν έφταιγε πάλι η Ρωσία. Ποιος είναι λοιπόν; Ποιος είναι αν όχι οι γρύλοι; Και αν, προφανώς, δεν είναι ρωσικές κατσαρίδες; ρώτησε ειρωνικά η Ζαχάροβα.


Πηγές: vecernje.rs, sputnik.rs, ertnews.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.