Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Επειδή η συνέντευξη του κ. Τσαμασλή , στον κ. Χρήστο Ιβάνοβιτς , είναι διάρκειας μιάμισης ώρας περίπου και ως εκ τούτου είναι πολύ δύσκολο να αποτυπωθούν όλα σε μια κόλα χαρτί , αναγκάζομαι να αναφερθώ τμηματικά , εν τάχει κι εν συντομία - όσο γίνεται φυσικά - σε κάποια σημεία της συνέντευξής του .

- Καθαριότητα . Στην επισήμανση του κ. Ιβάνοβιτς για τη μικρή έκπτωση του 1,5% με συνέπεια το κόστος να είναι υψηλό για τον δημότη , μεταξύ άλλων επιχειρημάτων είπε ο κ. Τσαμασλής : " γίνεται τσάμπα δουλειά ; " .

Ξέχασε πολύ γρήγορα ο κ. Τσαμασλής , πως , όταν ήταν στην αντιπολίτευση και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο , καλούσε τον κ. Μαυρομάτη , να μην προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου των LED διότι αφ' ενός μεν η έκπτωση ήταν 7% και άρα ζημιογόνα για το δήμο και αφ' ετέρου να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους διαγωνιζόμενους να συμμετάσχουν ώστε ο δήμος να επιτύχει μεγαλύτερη έκπτωση .

Όταν όμως έγινε δήμαρχος , τα ξέχασε εκείνα και έκανε ανάθεση έργου με μόλις 1,5% και με έναν συμμετέχοντα . Προφανώς το 1,5 % είναι πιο ωφέλιμο για τον δημότη κατά τον κ. Τσαμασλή . Ξέχασε ο κ. Τσαμασλής πως , ο προηγούμενος δήμαρχος ( Μαυρομάτης ) , σε ανάθεση έργου προϋπολογισμού 3.000.000 πέτυχε έκπτωση 22% ενώ αυτός για το ίδιο έργο ( αποκομιδή απορριμμάτων ) από τον ίδιο εργολάβο και με τα διπλάσια χρήματα ( 7.500.000 ) πέτυχε μόλις 1,5% .

Και ερωτώ τώρα εγώ . Δεν μπορούσε να πει στον εργολάβο : " Κάτσε ρε φίλε , στον προηγούμενο δήμαρχο με τα μισά χρήματα έδωσες 22% έκπτωση και σε μένα ούτε 10% ; κηρύττω άγονο τον διαγωνισμό " . Τι θα του απαντούσε ο εργολάβος ; δώστα σε άλλον γιατί δεν με συμφέρει διότι δεν βγαίνω ; ή θα του ήταν αδιάφορα τα 7.500.000 εκατομμύρια ;

Οι κ.κ Μαυρομάτης και Χατζηβαλάσης ομιλούν για σκανδαλώδεις συμβάσεις . Εγώ πάλι πιστεύω πως ο κ. Τσαμασλής το έκανε για να μας συνετίσει . Το έκανε δηλαδή για να μάθουμε πως , αν θέλουμε να έχουμε καλές και ποιοτικές υπηρεσίες , θα πρέπει να μάθουμε και να τις πληρώνουμε , διότι τίποτε δεν γίνεται τσάμπα . Και επειδή διαπίστωσε πως δεν συνετισθήκαμε την πρώτη φορά , το επανέλαβε άλλες 2-3 φορές μέχρι να το χωνέψουμε . Τώρα που κατάλαβε πως το χωνέψαμε και πως συνετισθήκαμε δεν θα το ξανακάνει . Και παιδαγωγός ο κ. Δήμαρχος .

Σε μια κουβέντα που είχα πριν μερικά χρόνια με έναν φίλο Μεσημεριώτη , μου είχε πει : Ο πατέρας μου Δημήτρη , μου είχε πει κάποτε ότι : " Δεν θα ακούς το τι λέει κάποιος αλλά θα παρατηρείς το τι κάνει " . Πόσο δικαιώνεται αλήθεια ο αείμνηστος παππούλης και πόσο σοφός αποδεικνύεται ; Τα λόγια του πάνε γάντι στη συγκεκριμένη περίπτωση .


- Κάμπινγκ Αγ. Τριάδος. Στην επίσης πολύ σημαντική επισήμανση του κ.Ιβάνοβιτς πως κάποιοι τον κατηγορούν ότι λειτούργησε ως λαγός του ΤΑΙΠΕΔ και πως όταν ήταν αντιπεριφερειάρχης ψήφισε υπέρ του να αποδοθεί το κάμπινγκ στο δήμο για αξιοποίηση ενώ τώρα άλλαξε στάση , απάντησε πως , το έκανε διότι δεν μπορούσε τότε να πάει κόντρα στην πλειοψηφία . Η πραγματικότητα βέβαια είναι , πως τότε , χρειαζόταν την στήριξη του τότε δημάρχου και των συμβούλων του και φυσικά δεν είχε κανένα λόγο να πάει κόντρα στις επιθυμίες και αποφάσεις τους .

Όταν όμως έγινε δήμαρχος , ξέχασε την απόφαση της πλειοψηφίας και , πήγε μόνος του ( κατά τη δική του δήλωση ) στο ΤΑΙΠΕΔ και ζήτησε την αξιοποίησή του για λόγους ανάπτυξης . Και το έκανε αυτό ενώ ήταν ακόμη σε ισχύ η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της περιόδου Αλεξανδρή , αυτή δηλαδή που ισχυρίζεται πως τότε σεβάστηκε .

Και ερωτώ εγώ τώρα καλοπροαίρετα . Εάν δεν πήγαινε ο κ. Τσαμασλής στο ΤΑΙΠΕΔ , θα τολμούσε το ΤΑΙΠΕΔ να προβεί σε νέο προεδρικό διάταγμα , με τις αλλαγές που επικαλείται σήμερα ο κ. Τσαμασλής ως άλλοθι , γνωρίζοντας πως θα υπάρξουν αντιδράσεις από τη δημοτική αρχή , δεδομένης και της αρνητικής ψήφου του κ. Τσαμασλή ως αντιπεριφερειάρχη ;

Τώρα επικαλείται και πάλι την πλειοψηφία . Εγώ μας λέει , σεβάστηκα και πάλι την απόφαση του σημερινού δημοτικού συμβουλίου . Ποιού συμβουλίου όμως ; Μα αυτού που έχει την πλειοψηφία . Γιατί κ. Τσαμασλή δεν κάνατε το ίδιο και με το τοπικό συμβούλιο του Μεσημερίου όταν θελήσατε να μας φέρετε τα βιοαπόβλητα ; Γιατί δηλαδή δεν ζητήσατε τη γνώμη και δεν πήρατε την πλειοψηφία του τοπικού συμβουλίου του Μεσημερίου και κινηθήκατε εν κρυπτώ χωρίς καν να τους ενημερώσετε ; Μα γιατί ξέρατε πως δεν θα παίρνατε τη συναίνεση του διότι δεν έχετε την πλειοψηφία του.

Και συνεχίζει ο κ. Τσαμασλής λέγοντας " Ξέρετε , με το ψέμα πολιτική δεν γίνεται . Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια " . Συμφωνώ απόλυτα με αυτή τη φράση , μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση αφορά εσάς κ. δήμαρχε .

Προσπαθεί δηλαδή , με διάφορες αληθοφανείς δικαιολογίες να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα .

Πως εμείς , ρε παιδί μου , όταν θέλουμε να πάμε μια επίσκεψη , λέμε στον ζαχαροπλάστη ή τον πωλητή του δώρου που αγοράζουμε να μας το τυλίξουν σε λουστρασιόν και φανταχτερό χαρτί , να μας βάλουν την κορδελίτσα με το λουλουδάκι ώστε να εντυπωσιάσει το δώρο μας ; έτσι και ο κ. Τσαμασλής προσπαθεί να μας χρυσώσει το χάπι για να το καταπιούμε ευκολότερα .

Για να καταλάβει κανείς την σκέψη και λειτουργία του κ. Τσαμασλή θα πρέπει να τον γνωρίζει πολλά χρόνια και να έχει συνεργαστεί πολιτικά μαζί του . Κι εγώ τυγχάνει να είμαι και χωριανός του και να έχω συνεργαστεί πολιτικά μαζί του , αφού ανήκουμε στον ίδιο πολιτικό χώρο .

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις , ο κ. Τσαμασλής , μου θυμίζει τον χαμαιλέοντα , ο οποίος , για να πετύχει στον στόχο του ( τα θύματά του ) αλλάζει χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται για να μη γίνει αντιληπτός . Έτσι και ο κ. Τσαμασλής , ανάλογα σε πια θέση βρίσκεται , αλλάζει απόψεις και στη συνέχεια προσπαθεί με διάφορα αληθοφανή επιχειρήματα να μας τα λανσάρει για να μη γίνει αντιληπτός . Το κακό όμως στην όλη υπόθεση είναι , πως βρίσκει και κάποια ευήκοα ώτα που , είτε λόγο συμφέροντος είτε λόγο άγνοιας , τρώνε το παραμύθι .


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.