Το μήνυμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τα σημερινά γενέθλια της Πλεύσης Ελευθερίας:

«Όταν πριν από 7 χρόνια πήρα την πρωτοβουλία για την ίδρυση της Πλεύσης Ελευθερίας, πολλοί μου είπαν: «Πού πας; Χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς χορηγούς, χωρίς προνομιακές σχέσεις με κανάλια και συμφέροντα, ξεκινάς να ιδρύσεις κόμμα;»

Τους απαντούσα τότε πως πιστεύω ότι η πολιτική πρέπει να μπορεί να γίνεται αλλιώς, ότι πρέπει οι άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν στη χώρα, με τις ικανότητες, τις αρετές και τις γνώσεις τους, να έχουν τη δυνατότητα να το πράττουν, χωρίς να χρειάζονται χορηγούς, χρηματοδότες, υπόγειες διασυνδέσεις και κρυφές ενισχύσεις. Ότι η πολιτική πρέπει να πάψει να είναι το βρώμικο πεδίο της ιδιοτέλειας, της συναλλαγής, της διαφθοράς. Και ότι οι πολιτικοί πρέπει να είναι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν και όχι να κερδίσουν οφέλη μέσα από την ενασχόλησή τους με τα κοινά. Ότι πρέπει να παλέψουμε για την αξιοκρατία και τη δικαιοσύνη, για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, την ισότητα, την εξάλειψη των διακρίσεων. Ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τη χώρα μας και τα δίκαια της πατρίδας μας, να ανακτήσουμε την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας. Ότι αξίζουμε μια άλλη χώρα κι όχι αυτήν που κατέστρεψαν οι κυβερνώντες επί δεκαετίες. Κι ότι για να γίνουν αυτά, πρέπει να ασχοληθούμε με την πολιτική οι άνθρωποι που δεν αγαπάμε την εξουσία, αλλά αγαπάμε τη χώρα μας. Που δεν αγαπάμε τις καρέκλες, αλλά τις αρχές μας. Που δεν βγήκαμε από τον κομματικό σωλήνα, αλλά μέσα από την κοινωνία. Που είμαστε πιστοί στους συνανθρώπους μας και στις δεσμεύσεις μας προς αυτούς και όχι σε κάθε λογής «αφέντες».

Αυτά πιστεύω και σήμερα.

Και μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια του ταξιδιού της Πλεύσης Ελευθερίας, με έχουν δικαιώσει πάμπολλοι συμπολίτες και συνάνθρωποί μας, με την εμπιστοσύνη τους, την αγάπη τους, με την πίστη τους, με την στήριξή τους σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή, που είναι η μόνη που θα μπορούσα να επιλέξω.

Η Πλεύση Ελευθερίας σε ένα μήνα διεκδικεί να μπει στην Βουλή. Κι αν το καταφέρουμε, θα είναι νίκη των απλών ανθρώπων απέναντι στους μηχανισμούς και στα εκλογομαγειρέματα. Θα είναι η απαρχή μιας άλλης περιόδου για την πολιτική ζωή στη χώρα μας. Γιατί, μετά από πάρα πολλά χρόνια, θα υπάρχει στην Βουλή πραγματική αντιπολίτευση, πραγματική εκπροσώπηση των πολιτών. Θα είμαστε η φωνή τους και η υπεράσπισή τους. Αυτό που πράττω στη ζωή μου, σε κάθε ευκαιρία και από κάθε θέση.

Η δική μου ευχή για τα σημερινά γενέθλια της Πλεύσης Ελευθερίας είναι στις 21 Μαΐου οι πολίτες να μας δώσουν την δύναμη να μπούμε στη Βουλή.

Μια ευχή, που περνάει μέσα από την συλλογική ενεργοποίηση των πολιτών, γιατί για αυτούς συγκροτήθηκε και για αυτούς υπάρχει η Πλεύση!

Για να έχουν επιλογή και για να έχουν δυνατή φωνή, μέσα και έξω απ’ τη Βουλή!

Ζωή Κωνσταντοπούλου»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.